دستیابی یک ایرانی به رتبه نخست آزمون سراسری سوریه
غفران آذربیک یک دانش آموز ایرانی مقیم سوریه است. او امسال رتبه نخست آزمون نهایی دوره متوسطه در سوریه را از آن خود کرد.
به گزارش عصام هلالی خبرنگار سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از دمشق؛ این آزمون که در واقع معادل کنکور در کشورماست، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، زیرا آینده هر دانش آموزی در این آزمون رقم میخورد.
غفران آذربیک
ماریا آذربیک
حمید رضا عصمتی - رایزنی فرهنگی سفارت ایران در سوریه
غفران آذربیک در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما در دمشق اظهارداشت: با مجموع دو هزار و ۹۰۰ نمره از دو هزا رو ۹۰۰ یعنی میانگین نمرات ۱۰۰ درصد، رتبه نخست را بدست آوردم.
جالب اینجاست که دختر عموی غفران هم با میانگین نمرات ۹۷ درصد، از دانش آموز برتر این آزمون شده است. ماریا آذربیک اذعان داشت: شرایط بسیار سخت است، هم کشور در حال جنگ است و هم همه گیری کرونا مزید بر علت بود، اما با اراده خودم و کمک خانواده ام توانستم به این موفقیت برسم.
گرچه این دو دانش آموز با هوش، راه ورود به بالاترین رشتههای تحصیلی در دانشگاهها را برای خود هموار میبینند، اما آرزو دارند که در دانشگاههای کشور مادری یعنی ایران تحصیل کنند. ماریا از خاطر سفر به ایران گفت: ۱۱ ساله بودم وقتی به ایران سفر کردم، ایران کشوری زیباست و مردمی با فرهنگ دارد،ای کاش آنجا زندگی کنیم و ادامه تحصیل دهم.
غفران هم که در آرزوی زیارت مجدد بقاع متبرکه در ایران به ویژه حرم امام رضا ع است، افزود: در دورههای آموزش زبان فارسی رایزنی شرکت خواهم کرد و قول میدهم یک ساله فارسی صحبت کنم. شایان ذکر است؛ رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در سوریه از این دو دانش آموز زبده تکریم کرد.
حمید رضا عصمتی رایزنی فرهنگی سفارت کشورمان در سوریه تاکید کرد: هوش و استعداد ایرانی و این ظرفیتی که ایرانیها در هرجای دنیا دارند، همیشه زبانزد بوده و در اینجا هم خودش را نشان داده است، دانش آموزان ایرانی امسال در سوریه خوش درخشیدند.
البته حضور ایرانیان در سوریه به سالهای خیلی دور بر میگردد، برخی از خانوادهها سابقه حضور ۲۰۰ ساله یا بیشتر در سوریه دارند که ارتباطشان با کشور مادری، ایران قطع شده و فارسی را هم فراموش کردند. اما در دمشق مجتمع آموزشی امام خمینی (ره) دانش آموزان فارسی زبان را در دورههای سه گانه تحصیلی جذب میکند و از این جهت میتواند کانون جذب ایرانیان مقیم و آموزش زبان فارسی باشد، تا فاصله ایجاد شده میان آنها و میهن مادریشان جبران شود.