پخش زنده
امروز: -
برای نجات گاومیشها در شهرستانهای حمیدیه، دشت آزادگان و هویزه استخرهایی در کنار رودخانههای این مناطق احداث میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: برای حمایت از دامداران و گاومیش داران، به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانهای حمیدیه، دشت آزادگان و هویزه اعلام کردیم استخرهایی در کنار رودخانهها برای گاومیشها احداث شود که این کار در حمیدیه شروع شده و در سایر شهرستانها نیز در حال اقدام است.
همچنین مه پاشی برای گاومیشها نیز پیشنهاد داده شد که این امر نیز به خنک ماندن دام کمک میکند.
خدارحم امیری زاده افزود: زندگی در هورالعظیم پیش از خشک شدن بسیار رونق داشت و مردم در دل هور زندگی میکردند، اما در چند سال گذشته هور چند بار دستخوش عملیات و اقدامات نفت قرار گرفت و دیدیم که چه بلایی بر سر آن آمد.
وی ادامه داد: ما اصلا دوست نداریم به خاطر کشاورزی هور خشک شود و اگر امسال برنج کشت نکنیم شاید بر ما فشار وارد شود، اما سال دیگر باران میآید و جبران میشود، ولی خشک شدن هور قابل جبران نیست.
امیری زاده با بیان اینکه به دلیل کاهش بارندگی در سال آبی جاری، خوزستان شاهد بحران خشکسالی است گفت: در سال آبی جاری، حدود ۴۰ درصد کاهش بارندگی در استان داشتیم و آورد سدهای ما که از بالادست است نیز با کاهش روبه رو شده لذا بر اساس آب موجود باید برنامهریزی میشود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان خاطر نشان کرد: بی آبی موجب شد تا شلتوک کاری در تابستان امسال در خوزستان ممنوع شود و الگوی کشت ما که سال زراعی گذشته حدود ۳۰۰ هزار هکتار بود به ۸۸ هزار هکتار رسید.
امیری زاده گفت: در سال زراعی گذشته سازمان آب و برق خوزستان میزان شلتوک کاری در خوزستان را ۲۵۰ هزار هکتار اعلام کرد در حالی که ۱۹۷ هزار هکتار بود و الان میگویند ۸۰ هزار هکتار شلتوک کاری شده که قطعا کمتر از این مقدار است و حتی کشت سبزی را جزو شلتوک حساب کردند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان افزود: در سال زراعی جاری هیچگونه مجوز شلتوک کاری در هیچ یک از حوضههای دز، کارون، کرخه و مارون داده نشده و هرکسی کشت کرده غیرمجاز بوده است؛ شلتوک کاری تابستان امسال در خوزستان مساوی ضربه زدن به کشت پاییزه است.
وی افزود: هفت سد در خوزستان داریم که ۲ سد آن برای تامین آب شرب است، اما مجوز پرورش ماهی در قفس نداشتیم که با مطالبه و پیگیری این مهم محقق شد و مجوز پرورش ماهی در قفس در ۲ سد استان صورت گرفت.
امیری زاده بیان کرد: کمیتهای برای بحران هور تشکیل دادیم، باید همه تلاش کنیم که این بحران با کمترین خسارت سپری شود و به شرایط عادی برسیم و خسارات جبران شود.
۲۱۸ هزار راس گاومیش در کشور وجود دارد که از این تعداد ۸۷ هزار راس مربوط به خوزستان است. گاومیش برای زنده ماندن نیاز به آب تنی روزانه دارد، اما کم آبی شدید رودخانه کرخه که از میان شهرستانهای حمیدیه، دشت آزادگان و هویزه گذشته و در نهایت به هور العظیم میریزد موجب شده تا جان این دام سنگین جان با خطر روبه رو شود.
خشک شدن بخش زیادی از تالاب هورالعظیم در چند روز گذشته به دلیل تامین نشدن حقابه آن، موجب وارد آمدن خساراتی به دام سنگین هورنشینان و نیز آبزیان این تالاب شده است.
بیشتر بخوانید :پیگیری پرونده تامین حق آبه هورالعظیم
تالاب هورالعظیم، آخرین بازمانده تالابهای بینالنهرین در جنوب غربی کشور در خوزستان قرار دارد. یک سوم این تالاب در ایران و دو سوم در عراق واقع است. اکنون خشکسالی و نرسیدن حقابه به این تالاب بین المللی، ناقوس مرگ تدریجی حیات وحش در هورالعظیم را به صدا درآورده است.