پخش زنده
امروز: -
برای مراقبت از کودکان در برابر آسیبهای تکنولوژی، مدیریت نحوه و زمان استفاده کودکان از تلفن همراه (موبایل) ضروری ست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، درکنار امکانات بی شماری که تکنولوژی در اختیار ما قرار داده است، باید بدانیم که آگاه نبودن به نحوه صحیح استفاده از این امکانات میتواند حامل آسیبهایی باشد و در یک کلام جهت ایمن بودن در برابر مضرات تکنولوژی باید فرهنگ استفاده ازآن را نیز یاد بگیریم.
در این بین، محققان معتقدند کودکان و نوجوانان آسیب پذیرترند و به همین دلیل با بهره گیری از آموزشهای لازم میتوان از آنها در برابر آسیبهای احتمالی مراقبت کرد.
تلفن همراه (موبایل) یکی از ابزارهای تکنولوژی در دنیای امروز است.
در حوالی مواردی همچون سهولت دسترسی به این ابزار، جذابیت آن برای کاربران در تمامی سنین و قابلیتهای بی شمار موبایل، زنگ خطری هم باید به صدا دربیاید.
در تحقیقات مختلف تاکید میشود کودک قبل از دو سالگی باید از انواع تکنولوژی به ویژه تلفن همراه (موبایل) و حتی تلویزیون دور بماند، اما آیا واقعیت محیط پیرامونمان توجهی به این تحقیق دارد؟ آیا تمامی والدین در این باره احساس مسئولیت میکنند و خطر آسیبهای تکنولوژی برای کودکشان را جدی میگیرند؟
محققان میگویند باوجود جذاب بودن ابزاری همچون تلویزیون و تلفن همراه (موبایل) برای کودکان سنین قبل از دو سالگی، از آنجایی که مغز کودک تحلیلی از آنچه دریافت میکند ندارد، این ابزارها میتوانند با اثر گذاری منفی روی مغز، جلوی رشد مغز کودک را بگیرند.
یکی از راهکارهای ارائه شده در این باره، هم بازی شدن با کودکان است.
شاید جالب باشد که بدانید علاوه بر والدین، خودِ کودک یکی از هم بازیهای او قبل از دو سالگی، معرفی میشود یعنی در اصطلاح بگذارید کودکان با خودشان بازی کنند.
وقتی کودک در دنیایی فارغ از صفحات رنگارنگ تلفن همراه (موبایل) یا تلویزیون خود را سرگرم میکند، درکنار ایمن ماندن از مضرات این ابزارها، با غرق شدن در دنیای خیالی خود، تصورش گسترش یافته و خلاق میشود.
اما در سنین کودکی و قبل از دبستان که فرزند دلبند شما پرتحرکتر میشود، تمایل او به استفاده از تلفن همراه یا گوشی موبایل هم بیشتر خواهد شد.
در این باره هم از آنجایی که این ابزار جذاب، میتواند آسیبهای جدی به کمر، گردن و چشمهای کودک وارد کند، در گام اول در کنار تشویق کودک به بازیهای فکری و دستی میتوان او را به استفاده از ابزارهای بزرگتر همانند رایانه و لپ تاپ برای بهره بردن از بازیهای فکری و آموزشهای مورد نیازش سوق داد.
براساس نظر برخی از محققان، با این روش علاوه بر اینکه آسیبهای جسمانی گوشی همراه به حداقل میرسد، کنترل ساعات استفاده کودک از تکنولوژی توسط والدین هم آسانتر است که در این باره پیشنهاد میشود به طور روزانه میزان ساعت استفاده کودک از ابزاری همچون تلفن همراه، بیشتر از ۲ ساعت نباشد.
والدین، الگوهای کودکان در انتخاب سبک زندگی هستند پس برای تاثیرگذاری توصیههایی که در استفاده از تلفن همراه به کودکشان میدهند، خود آنها هم باید در استفاده از این ابزار رفتار شان را مدیرت کنند.
کلاسهای آموزشی و ارتباط کودک با همسالانی که مانند خودش هستند، در کمرنگ شدن علاقه و استفاده کودکان سنین دبستان به گوشی همراه (موبایل) موثر خواهد بود.
در این سن نظارت والدین باید جدیتر شود و تا حد امکان از قرار گرفتن گوشیهای هوشمند در دسترس کودکان جلوگیری به عمل آید.
بیشتر بخوانید : آغاز فعالیت کارگاههای تخصصی برخط تابستان ویژهی کودکان و نوجوانان
در جمع بندی مطالب ارائه شده میتوان گفت: کودکان را نباید در دنیای رنگارنگ تکنولوژی و ابزارهای متنوعش تنها گذاشت، در این راستا والدین باید ابتدا محتوای این ابزارها را فرابگیرند و به کودک خود این اطمینان را بدهند که کانون گرم خانواده، علاوه بر مراقبت از سلامت جسم و روح او، به هیچ عنوان مانع کودک برای استفاده صحیح از ابزارهای گوناگون تکنولوژی نیست. بلکه رویارویی کودک با هر ابزار نو و موقعیت تازهای نیازمند مراقبت است.