بهره مندی کردستانی ها از پروژه های آب تا دوسال آینده
مدیرعامل شرکت توسعه آب و نیروی ایران گفت: پروژههای آب و نیرو در کردستان طی ۲ سال به اتمام میرسد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکز کردستان، پروژههای آب و نیرو در استان کردستان شامل سامانههای انتقال آب سد ژاوه و آزاد، طی ۲ سال آینده به طور کامل به اتمام خواهد رسید.
سید حسن رضوی امروز چهارشنبه در بازدید از تصفیهخانه فاضلاب سنندج اظهار داشت: با توجه به همراهی و پیگیریهای بسیار خوب مسوولان کردستان به ویژه استاندار، طرحهای شرکت آب و نیرو طی ۲ سال آینده به طور کامل به سرانجام خواهد رسید و مردم استان از آن بهرهمند میشوند.
وی با بیان اینکه به دلیل همکاری و پیگیریهای مسوولان استان، بهترین نتیجه از طرحهای سد ژاوه و آزاد عاید مردم خواهد شد، افزود: این طرحها چند سالی است در حال اجرا بوده که به دلیل کمبود اعتبار و عدم پیگیری، به تعویق افتاد، اما اکنون پروژهها فعال شده و به زودی به نتیجه میرسد.
مدیرعامل شرکت توسعه آب و نیروی ایران با بیان اینکه شاهبیت انجام پروزهها در کشور کاهش زمان است، افزود: میانگین اجرای طرحهای آب و نیرو در کشور ۱۱سال است، در صورتیکه باید سه ساله تمام شود و این مهم با همکاری مسوولان استانها قابل تحقق است.
استاندار کردستان هم از سرعت بخشیدن طرحهای آب و نیرو در استان تقدیر کرد و گفت: کار بزرگی در استان در این حوزه در حال انجام است که با بهرهمندی از آنها، شاهد توسعه و رونق در بخشهای مختلف استان خواهیم بود.
بهمن مرادنیا به تلاش برای تامین سه هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای مرحله اول سد ژاوه تاکید کرد و افزود: امیدواریم طرحهای سد ژاوه و سد آزاد به اهداف نهایی برسد که گام بسیار مهمی برای توسعه استان در بخش شرب و کشاورزی است.
مدیر امور مهندسی طرح سد ژاوه نیز اظهار داشت: سد ژاوه در صورت اجرای کامل آن، ۱۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی اطراف و دشت دهگلان را سیراب خواهد کرد.
شهرام محصرنیا افزود: امسال برنامهریزی کردیم که به یک هزار هکتار از اراضی اطراف سد ژاوه آبرسانی کنیم و برای اجرای این طرح، سه هزار میایارد ریال اعتبار نیاز داریم که امیدواریم با همکاری بانکها این رقم تامین شود.
وی با اشاره به پیشرفت ایستگاه پمپاژ شماره یک طرح سد ژاوه، افزود: سد ژاوه و سامانه انتقال آب آن تا ۲ سال آینده به طور کامل به بهرهبرداری خواهد رسید و برای اجرای این طرح در مجموع هفت هزار و ۷۰۰ میایارد ریال اعتبار نیاز دارد.
مدیر امور مهندسی طرح سد ژاوه با بیان اینکه سه ایستگاه پمپاژ برای انتقال آب از این سد به اراضی کشاورزی ایجاد خواهد شد، ادامه داد: ما آمادگی داریم سد ژاه را آبگیری کنیم، ضمن اینکه طرح ارتقای تصفیهخانه فاضلاب سنندج تا شهریور ماه به بهرهبرداری میرسد.