پخش زنده
امروز: -
نخستین پایگاه جامع رصد و مراقبت فضایی جمهوری اسلامی ایران در سفر رییس جمهور به استان مرکزی افتتاح شد و به بهره برداری رسید.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، در نخستین پایگاه جامع رصد و مراقبت فضایی جمهوری اسلامی ایران که به نام مبارک امام صادق (ع) نام گذاری شده است ردیابی راداری، ردیابی الکترو اپتیکی و ردیابی رادیویی سه روشی است که در این مرکز برای جستجو و ردیابی اجسام فضایی به کار گرفته می شود.
رییس جمهوردراین مراسم ضمن تبریک این دستاورد بزرگ به ملت ایران و همه متخصصین و کسانی که در راه اعتلای پرچم ایران و توحید و عدالت تلاش میکنند، گفت: اگر بخواهیم در دنیا جایگاه ممتاز و اثرگذاری داشته باشیم باید در مرزهای دانش حرکت و از ظرفیتهای فضا هم استفاده کنیم.
اقای احمدی نژاد ، افتتاح این پایگاه را اتفاقی بزرگ، پیشرفتی ارزشمند و خدمتی مفید به ملت ایران دانست.
رییسجمهور خاطر نشان کرد: امروز گام به گام توانمندیهای ملت ایران در استفاده از فضا در حال تکمیل شدن است، چنانچه امروز شاهد افتتاح مرکزی هستیم که میتواند در یک فاصله بسیار دور، فضا را رصد و کنترل و تحولات آن را دریافت کند و انشاءالله در آینده مخابره نیز داشته باشد.
دکتر احمدینژاد اظهار داشت: این مرکز به متخصصین کشور این امکان را میدهد که تحولات محیط را به خوبی بسنجند و اتفاقاتی را که میافتد، رصد کنند و برنامههای لازم برای استفاده از آن را تنظیم نمایند.
رییسجمهور با بیان اینکه مجموعه تجهیزاتی که در پایگاه رصد وجود دارد، ساخت متخصصان و فرزندان ایران اسلامی است، تصریح کرد: مهمتر از این تجهیزات نرمافزار، دستور کار و اندیشهای است که میتواند از این تجهیزات استفاده کند و دریافتها را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد و دستاوردها و نتایج لازم را استخراج کند.
دکتر احمدینژاد با اشاره به اینکه ساخت چنین مجموعهای کار بسیار بزرگی است که فقط معدودی از کشورها، مشابه آن را در اختیار دارند، خاطر نشان کرد: اگر پس از این ماهوارهای به فضا بفرستیم، میتوان از همین مرکز، کار دریافت اطلاعات و مدیریت پیامها و رفتارهایش را انجام داد.
رییسجمهور اظهار امیدواری کرد در مسیر پیشرفت با همین سرعت به جلو برویم و به جایی برسیم که همه نیازهای کشور در مرز دانش روز به دست متخصصین ایرانی در اختیار ملت قرار گیرد.
در این مراسم وزیر دفاع نیز در حضور رئیس جمهور گزارشی از مراحل ساخت و تجهیز این پایگاه مهم و راهبردی کشور ارائه کرد.
سردار احمد وحیدی با اشاره به این طرح بزرگ ملی که به دست متخصصان صنایع الکترونیک وزارت دفاع طراحی و ساخته شده است گفت: در راستای تحقق امنیت بخشی به فضا و سامانه های فضایی کشورمان باید به طور دایم اجرام فضایی به ویژه ماهواره های عبوری از فضای کشور را رصد کنیم.
وحیدی افزود: در این مرکز همه داده های رصد از سامانه های رصدی به سالن فرماندهی و کنترل عملیات مراقبت فضایی منتقل و از آنجا بعد از دسته بندی داده های جمع آوری شده فرایند کشف و شناسایی اهداف فضایی آغاز می شود.
وی همچنین اضافه کرد: با افتتاح این پایگاه، زنجیره فناوری فضایی ایران کامل شد.
بازدید رئیس جمهور از مرکز هسته ای اراک
رییس جمهور در سفر به استان مرکزی از «مرکز هسته ای اراک» و تاسیسات مربوط به آن دیدن کرد.
رییس سازمان انرژی اتمی در این بازدید آقای احمدی نژاد را همراهی می کرد.
رییس جمهور همچنین از رآکتور هسته ای این مرکز دیدن کرد.
رئیس جمهور که صبح امروز به منظور افتتاح 9 طرح وارد فرودگاه اراک شد ؛ ابتدا طرح طولانی شدن باند این فرودگاه را افتتاح کرد .
طرح افزایش طول باند پرواز فرودگاه اراک با اعتبار 100میلیارد ریال انجام شده است که طول باند از 3هزار متر به 3هزار و 700متر افزایش یافت و عرض باند هم از 45متر به 60متر افزایش یافته است و شرایط برای فرود هواپیماهای پهن پیکر فراهم شده است.
افتتاح واحد تولید الیاف نساجی تیشو وکارخانه الیاف مصنوعی در دلیجان
همچنین با حضور رئیس جمهور بزرگترین و اولین واحد تولید الیاف نساجی تیشو کشور و کارخانه تولید الیاف مصنوعی کتان تایپ در دلیجان افتتاح شد.
کارخانه تیشو با ظرفیت 130 میلیون متر مربع الیاف تیشو برای 400 کارخانه عایق رطوبتی کشور مواد اولیه تولید می کند .
تکنولوژی این کارخانه از تکنولوژی های هایتک است که در زمان تحریم وارد کشور شده است و با80 میلیارد تومان سرمایه گذاری بخش خصوصی به بهره برداری رسیده است و 219 نفر اشتغالزایی دارد و سالانه از خروج 30 میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری می کند.
کارخانه تولید الیاف مصنوعی کتان تایپ هم با ظرفیت 50 هزار تن در سال و ارزش تولیدی 150 میلیارد تومان با حضور رییس جمهور افتتاح شد.
برای این کارخانه 45 میلیارد تومان شامل 4 میلیون یورو و 30 میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است و برای 150 نفر اشتغالزایی داشته است.
خط انتقال مسافر با قطار تر نست از اراک به تهران هم از دیگر طرح های سفر رئیس جمهور است که ظرفیت حمل 256 مسافر در مدت 3 ساعت را داراست .
بهره برداری از دو واحد پتروشیمی شازند
با حضور رئیس جمهور طرح هیدروژناسیون برش های 4 کربنه پتروشیمی شازند و واحد نیمه صنعتی پلی اتیلن سنگین در شازند اراک به بهره برداری رسید.
با راه اندازی طرح هیدروژناسیون برشهای 4 کربنه که با ظرفیت اسمی 65 هزار تن در سال در خط تولید قرار گرفته ، 10 درصد خوراک واحد الفین این مجتمع تأمین می شود.
عملیات اجرایی ساخت و راه اندازی این واحد که برای ساخت آن در مجموع 150 میلیارد ریال سرمایه گذاری شده یکسال زمان برده است.
اما طرح واحد نیمه صنعتی پلی اتیلن سنگین و دانش فنی 9 کاتالیست شرکت پژوهش و فن آوری پتروشیمی ایران هم که در شازند مستقر است دومین پروژه ای بود که رئیس جمهوری آن را افتتاح کرد و برای راه اندازی آن 400 میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است.