پخش زنده
امروز: -
رویداد استارتاپی مجازی «نوآوری در بسته بندی عناب و فرآوردههای عناب» در بیرجند برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان جنوبی، رییس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی در رویداد استارتاپی مجازی نوآوری در بسته بندی عناب و فرآوردههای عناب گفت: عناب، زرشک و زعفران نه تنها محصولات راهبردی استان بوده، بلکه بخشی از هویت و فرهنگ خراسان جنوبی هستند.
صادقی هدف از برگزاری این رویداد را دریافت ایدههای خلاقانه و نوآورانه برای ایجاد ارزش افزوده از طریق بسته بندی عناب و توجه به موضوع بسته بندی عناب به عنوان یکی از چالشهای اصلی در ارائه این محصول به بازارهای داخلی و خارجی با هدف تجاریسازی ایدههای واصله به این رویداد، عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه از سال۱۳۹۵ با هدف معرفی عناب به کشور و استفاده از ظرفیت این محصول استراتژیک برای ایجاد اشتغال و تولید ثروت، مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی استان راه اندازی شد افزود: در همین راستا انجام بیش از ۲۰طرح پژوهشی، ارائه ۴۰مقاله علمی، چاپ ۵عنوان کتاب و ارائه ۱۵فرآورده با موضوع عناب، زرشک و زعفران بخشی از فعالیتها بوده است.
وی گفت: ثبت اختراع ۸فرآورده، اخذ مجوز ایجاد کانون ملی عناب، زرشک از معاونت علمی ریاست جمهوری و استقرار این کانون در جهاد دانشگاهی، ایجاد مرکز خدمات تخصصی استراتژیک خراسان جنوبی و تولید برند بیرناب و تجاری سازی محصولات استراتژیک از جمله عناب در قالب سایت birnab.ir از جمله اقداماتی است که جهاد دانشگاهی در این چند سال انجام داده است.
رییس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ۷۳ ایده در موضوعات مختلف شامل بازار پسندی، حفظ کیفیت و ماندگاری، طراحی بسته بندی صادراتی، بسته بندی سالم و زیست سازگار، خلاقیت و نوآوری در طراحی بسته بندی و همچنین صنایع دستی و المانهای فرهنگی در بسته بندی از سراسر کشور به این رویداد ارسال شده است، گفت: پس از بررسی اولیه ۳۳رویداد به مرحله نهایی راه یافته اند و با هم به رقابت خواهند پرداخت.
فورگی نژاد رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان هم با بیان اینکه باید به دنبال ایجاد ارزش افزوده برای محصولات استراتژیک باشیم گفت: اقدامات جهاد دانشگاهی به دلیل هدف گذاری مناسبی که بر روی محصولات استراتژیک داشته و در راستای تجاری سازی آن قدم برداشته شده، ارزشمند است.
احمدی زاده رئیس بنیاد نخبگان استان هم گفت: عناب محصولی است که از نظر سلامتی، دارویی و غذایی ارزشمند بوده که باید با روشهای نو به مردم معرفی شود.
زنگنه مدیر صندوق کارآفرینی امید استان هم با بیان اینکه از ایدهها و طرحها حمایت میکنیم گفت: در رویداد استارتاپی بسته بندی عناب و فرآوردههای عناب به سه ایده برتر به ترتیب مبلغ ۱۰۰، ۶۰ و ۴۰ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه صندوق کارآفرینی امید اعطا میشود.
در پایان این رویداد استارتاپی نیز "پک آسان مصرف عناب" متعلق به آقایان محمد حسین نینوایی و محمدصدرا ابراهیمی به عنوان ایده اول، "محلول هرب پروتکت عناب" متعلق به خانم ها سمانه حسینی، فاطمه حسینی طباطبایی، ساره حسینی، گلناز احمد زاده و ملینا نورانی به عنوان ایده دوم ، "عنابدون" متعلق به خانم ها شهین خسروی خلیران و فاطمه افشاری به عنوان ایده سوم، "بسته بندی زیست محیطی عناب" متعلق به آقای وحید کدخدا و خانم تکتم حیدر زاده تمام به عنوان ایده چهارم و همچنین "بسته بندی میکروبی عناب با نانوذرات" متعلق به خانم فرحناز کرمی به عنوان ایده پنجم برگزیده شدند.