پخش زنده
امروز: -
سرپرست اهدا کنندگان و طرح سپاس استان قزوین گفت: از سال ۹۵ تا کنون، هزار و ۶۹۰ نفر در طرح سپاس ثبت نام کرده اند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، مدرسی، مدیرکل انتقال خون استان قزوین گفت: از سال ۹۵ که طرح سپاس در استان قزوین آغاز شد تا کنون هزار و ۶۹۰ نفر در این طرح ثبت نام کردند و ۱۹۰ نفر از آنها امسال پذیرش شده اند.
به گفته سلگی، فقط ۳ درصد از پذیرش شدهها بانوان هستند.
مدیرکل انتقال خونخاطرنشان کرد: سلولهای بنیادی خون ساز در بدن هر فرد مسئول ساختن اجزای خون هستند و یکی از روشهای درمانی قطعی بسیاری از بیماریهای صعب العلاج مثل بدخیمیها، اختلالات ژنیتیکی، پیوند سلولهای بنیادی خون ساز است.
وی گفت: شرط اول برای پیوند، سازگاری ژنتیکی (سازگاری بافتی HLA) سلولهای بنیادی بیمار و اهدا کننده است.
مدرسی تصریح کرد: از آنجایی که اهدا کننده مناسب در بین افراد خانواده و نزدیکان بسیار محدود و تقریبا ۳ درصد است، هدف مرکز سپاس کمک به بیماران برای یافتن اهدا کننده مناسب از میان افراد غیر خویشاوند است.
او، سن عضویت در طرح سپاس را بین ۱۸ تا ۳۵ سال بیان کرد.
به گفته مدرسی، انگیزه بالا برای کمک به بیماران، نداشتن بیماریهای قلبی و عروقی، خونی، کلیوی، دیابت، بیماریهای عفونی منتقل از خون مثل ایدز، هپاتیت و مالاریا و همچنین نداشتن سابقه سرطان در بین خویشاوندان نزدیک از دیگر شرایط عضویت در این طرح است.
مدیرکل انتقال خون استان قزوین گفت: افراد داوطلب بعد از مشاوره و معاینه پزشکی در صورت داشتن شرایط لازم به عنوان اهدا کننده سلولهای بنیادی ثبت نام میشوند.
به گفته مدرسی، از افراد پذیرش شده دو نمونه خون گرفته و به مرکز سپاس در تهران ارسال میشود تا آزمایشهای ژنیتیکی و سازگاری انجام شود.
وی اضافه کرد: نتایج در پرونده ثبت و در صورت نیاز بیمار با همان ژنیتیک از اهدا کننده دعوت میشود تا به مرکز سپاس مراجعه کند.
مدیر کل اتنتقال خون استان گفت: اهدا کننده در تمام مراحل قبل از شروع پیوند میتواند انصراف دهد.
مدرسی افزود: سلولهای بنیادی خونساز طی دو تا سه هفته در بدن اهدا کننده جایگزین میشوند.
مدیرکل انتقال خون استان قزوین اضافه کرد: داروی G-CSF ساهای زیادی مورد استفاده قرار گرفته و تزریق زیر جلدی آن عوارض خاصی برای اهدا کنندگان به همراه نداشته است اما برخی اهدا کنندگان ممکن است با تزریق این دارو دچار درد عضلانی و استخوانی یا سردرد شوند که با مصرف مسکنهای ساده یر طرف میشود.
به گفته او، اهدای سلولهای بنیادی هزینهای برای اهدا کننده ندارد.