پخش زنده
امروز: -
تفاهم نامه همکاری بین معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و بنیادنیکوکاری شهیدان محمدحسین و زینب اسدی لاری منعقد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما روابط عمومی وزارت بهداشت اعلام کرد، تفاهم نامه اول به منظور حمایت از برگزیدگان علمی بخش ویژه جشنوارههای نوآوری و کارآفرینی وزارت بهداشت با هدف پاسداشت یاد و راه جوانان نخبه و جهانی دکتر محمدحسین و زینب اسدی لاری به مدت سه سال منعقد شد.
بر این اساس معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت نسبت به تعیین معیارهای نوآوری و کارآفرینی اجتماعی و همچنین فراهم آوردن شرایط مشارکت بنیاد در جشنوارههای علمی اقدام میکند و بنیاد نیز در تقدیر و اهداء جوایز و تندیس برگزیدگان و حمایت و معرفی برگزیدگان به شرکتهای سرمایه گذاری و نهادهای حمایت از سرمایه فکری مشارکت میکند.
تفاهم نامه دیگر نیز مبنی بر برگزاری جشنواره ملی دانشجویی کارآفرینی اجتماعی در سطح دانشگاههای علوم پزشکی به مدت سه سال منعقد شد.
هدف از برگزاری این جشنواره ترغیب دانشجویان علوم پزشکی به اهداف والای پاسخگویی اجتماعی، شناسایی گروههای دانشجویی فعال و کارآفرین اجتماعی و ایجاد رقابت سالم بین گروههایی دانشجویی برای خدمت رسانی بیشتر به مردم ذکر شده است.
بر اساس این تفاهم نامه هر سال حداکثر ۱۰ گروه دانشجویی کارآفرین اجتماعی در جشنواره انتخاب میشوند و حداکثر ۱۰ گروه نیز شایسته تقدیر خواهند بود.
این دو تفاهم نامه به امضای خانم دکتر سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و خانم دکتر زهرا مجد استاد تمام گروه پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی ایران، رئیس هیات مدیره بنیاد نیکوکاری شهیدان محمدحسین و زینب اسدی لاری و مادر دو جوان نخبه رسید.
*دانشجویان ما باید بدانند که اخلاق از همه چیز واجبتر است
در مراسم انعقاد این تفاهم نامهها آقای دکتر محسن اسدی لاری عضو هیأت علمی دانشگاه ایران و مدیرکل همکاریهای بین الملل وزارت بهداشت و پدر این دو نخبه با اشاره به اهمیت انعقاد این تفاهم نامه گفت: ما اعتقاد داریم که دانشجویانمان باید سه بال علم، ایمان و اخلاق را داشته باشند و بدانند که اخلاق از همه واجبتر است؛ اگر اخلاق نباشد آن دو بال دیگر را هم خراب میکند.
وی در ادامه افزود: در دانشگاهها باید به دانشجویانمان اخلاق را بیاموزیم و باید بدانند اخلاق مقدم بر هر چیز است؛ اگر اخلاق نباشد مقاله دزدی و تقلب علمی صورت میگیرد و متعاقب آن انحرافات دیگری نیز بروز پیدا میکند.
پدر این دو نخبه که جان خود را در سانحه هواپیمای اکراینی از دست دادند، با اشاره به فضایل اخلاقی و درجه علمی فرزندان خود گفت: محمدحسین از لحاظ ایمانی فرد عجیبی بود؛ نماز اول وقتش ترک نمیشد و فرقی نداشت که کجا باشد در سفر، در بیمارستان، سر کلاس و هر کجا که بود دعای عهد و زیارت عاشورا را ترک نمیکرد و هر روز اقلا یک صفحه قرآن میخواند؛ زینب نیز بسیار مقید به حجاب و واجبات شرعی بود و به واسطه سن کمتری که داشت سعی میکرد پا جای پای برادرش بگذارد.
خانم دکتر زهرا مجد مادر شهیدان محمدحسین و زینب اسدی لاری و استادتمام گروه پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در ادامه اظهار داشت: متأسفانه امروزه برخی از جوانان ما دچار دین گریزی شدهاند و از این رو نمیتوان دین را به طور مستقیم برای آنان تبلیغ کرد. از ویژگیهای خوب جوانان دینداری مثل محمدحسین این است که دین خود را به کسی تحمیل نمیکنند و دینداریشان تظاهری نیست و خالصانه است؛ همین باعث میشد دیگران برای دینداری او ارزش قایل باشند.
وی اضافه کرد: شهید محمد حسین هیچ کس را به خاطر اختلاف عقیده سرزنش نمیکرد، خود را به خاطر مسمان بودن و دیندار بودن برتر از کس دیگری نمیدانست و به دینداری تظاهر نمیکرد و با غیرزبانش دین را تبلیغ میکرد؛ اینها از ویژگیهای یک دیندار واقعی است که میتواند به طور غیرمستقیم روی دیگران تأثیر بگذارد. او بین خودش و دیگران مرزبندی نداشت و همین باعث میشد دینداری اون به دل بنشیند؛ متأسفانه الان نقابهایی روی صورتها وجود دارد که معلوم نیست دیندار واقعی چه کسی است.
رئیس هیأت مدیره بنیاد نیکوکاری شهیدان محمدحسین و زینب اسدی لاری با اشاره به اخلاق مداری فرزاندانش گفت: شهید محمد حسین با اعمال و کردارش دینداری خود را نشان میداد و همین او را احترام برانگیز میکرد طوری که در دانشگاه اتاقی برای نمازخواندن در اختیارش قرار داده بودند که مجبور نباشد برای رسیدن به محل نمازخانه راه زیادی را برود و وقت کلاس را از دست ندهد.
*هدف این است که جوانان ما در مسیر نوآوری و کارآفرینی گام بردارند
خانم دکتر سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت نیز با اشاره به اینکه از طریق این تفاهمنامهها میتوانیم الگوسازی خوبی برای نسل دانشجو انجام دهیم، اظهار داشت: بسیاری از عزیزانی که در سانحه هواپیمای اکراینی از دست رفتند از نخبگان بودند و این حرکت خیرخواهانه میتواند یاد و خاطره این عزیزان نخبه را زنده نگه دارد. این بچهها برای همیشه ماندگار هستند و این سانحه از تاریخ کشور ما حذف نمیشود و یادآور مسایل بسیاری است و چه خوب است که به این شکل خیرخواهانه در یادها بماند و این الگوسازی نیز در مسیر درستی قرار بگیرد.
وی ادامه داد: دو عزیز از دست رفته شهیدان محمدحسین و زینب اسدی لاری از جوانان بسیار مؤمن و اهل علم بودند که در زمینه کارآفرینی اجتماعی و نوآوری علمی گامهای مؤثری برداشته بودند به خصوص شهید محمدحسین عزیز که سن بالاتر و تجربه بیشتری نیز داشت؛ از طرفی این پدر و مادر در بحث کرونا جزو مدافعان سلامت بودند و آقای دکتر اسدی لاری در زمینه واکسن تلاشهای زیادی کردند و همسرشان نیز به عنوان پزشک در سمتهایی که داشتند زحمات زیادی کشیدند و تلاشهای بسیاری کردند که جای تقدیر و تشکر دارد.
خانم دکتر لاری با اشاره به بنیاد نیکوکاری توضیح داد: این پدر و مادر بزرگوار برای آرامش روح دو فرزندشان بنیاد نیکوکاری ثبت کردهاند و تصمیم گرفتهاند برای دانشجویانی که در حوزه نوآوری و کارافرینی اجتماعی نقش دارند و تلاش میکنند کاری انجام دهند و و یاد دو عزیز خود را با بهاء دادن به دانشجویان فعال در این زمینه زنده نگه دارند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت درباره دو تفاهم نامه توضیح داد: جشنواره ملی دانشجویی کارآفرینی اجتماعی یک اقدام غیرانتفاعی است و با این هدف که دانشجویان علوم پزشکی با پاسخگویی اجتماعی آشنا شوند و رقابت سالمی بر این اساس شکل گیرد. در راستای اجرای این جشنواره یک شورای سیاست گذاری و هیات داوران برای ارزیابی طرحها تشکیل خواهد شد و بنیاد اهدای جوایز را به عهده میگیرد.
وی در ادامه اظهار داشت: تفاهم نامه دیگر پیشنهاد ما بود که مورد استقبال بنیاد قرار گرفت و مبنی بر مشارکت بنیاد در بخشهای ویژه جشنوارههای مرتبط با نوآوری و کارآفرینی است. در جشنوارههایی که در معاونت فرهنگی و دانشجویی با موضوعهای مرتبط با نوآوری و کارآفرینی برگزار میشوند مثل جشنواره ایدههای نو حوزه سلامت و جشنواره عصر کرونایی بخش ویژهای تعریف و به اسم این دو عزیز جوایزی به برگزیدگان اهدا میشود.
خانم لاری گفت: هدف این است که جوانان ما در مسیر نوآوری و کارآفرینی گام بردارند و به ایدههای نو آنان بهاء داده شود و از طرف دیگر نیز به نوعی الگوسازی از دو عزیزی صورت گیرد که گامهای خوبی در این زمینه برداشتهاند؛ دو عزیزی که ابعاد ایمان، اخلاق و تعهد را در کنار کار علمی داشتهاند و این باعث میشود که هم الگوسازی درستی صورت گیرد و هم یاد آن دو عزیز زنده بماند.