پخش زنده
امروز: -
استاندار آذربایجان شرقی، توانمندسازی جامعه را عامل فقر زدایی و توسعه عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان شرقی، پور محمدی در جلسه دیدار با مدیران بهزیستی و تامین اجتماعی استان، خدمت در نظام جمهوری اسلامی را نوعی عبادت خواند و گفت: در ایران خدمت به مردم یک نوع عبادت محسوب میشود به ویژه زمانی که این خدمت برای کمک به محرومان، نیازمندان، مستمری بگیران و اقشار آسیب پذیر جامعه باشد.
وی همچنین به تسهیل خدمترسانی به گروههای هدف بهزیستی و تأمین اجتماعی، حفظ کرامت انسانی و احترام به مددجویان تأکید کرد و افزود: ارائه خدمات در این حوزه باید به نحوی باشد که محرومترین و نیازمندترین افراد در اولویت قرار گیرند.
وی با اشاره به به آمار اشتغال خانگی، خوداشتغالی و اشتغال روستایی در استان، گفت: سال گذشته ۶۵۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای اشتغال و تثبیت شغلی مددجویان بهزیستی و یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال روستایی ارایه شده است.
استاندار آذربایجان شرقی کمک خیران به بهزیستی استان را امیدوار کننده عنوان کرد و گفت: یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان کمک خیران به بهزیستی نشان میدهد که جامعه ما به لحاظ فرهنگی به بلوغ رسیده است.
پور محمدی به تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ایران اشاره کرد و گفت: در شرایط فعلی با وجود تحریمهای ظالمانه و شیوع کرونا، کاهش نرخ بیکاری نشان میدهد که کارهای مهمی در این حوزه انجام شده است.
وی ادامه داد: کشور ما در شرایط جنگ اقتصادی قرار دارد که محدودیتها و گرانیها در اثر این جنگ ایجاد شده که خوشبختانه تا کنون با اقتصاد مقاومتی توانسته ایم در مقابل آن ایستادگی کنیم.
وی با بیان اینکه کمک به نیازمندان یک وظیفه است افزود:، باید در کنار این کمکها عزت نفس نیز حفظ شود، کمک به محرومان به یک فرهنگ تبدیل شود و جامعه را به گرفتن صدقه عادت ندهیم.
وی گفت: برخی نیازمندان واقعی به دلیل حجب و حیا به خیریهها ، بهزیستی و کمیته امداد مراجعه نمیکنند و باید نیازمندان واقعی شناسایی و به آنها کمک شود.
مدیر کل تأمین اجتماعی استان آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گفت: توسعه خدمات غیرحضوری سازمان تامین اجتماعی، که تحت عنوان طرح ۳۰۷۰ با هدف کاهش ۷۰ میلیون مراجعه حضوری در سال با ارایه ۳۰ خدمت به صورت غیرحضوری، انجام شد رضایت نسبی مخاطبین از ارایه خدمات غیرحضوری، قابل قبول بوده و با تکمیل زیرساختها، در آینده نزدیک تمام تعهدات سازمان تامین اجتماعی در جهت تسهیل امور مخاطبین و صرفه جویی در وقت و هزینه آنان به صورت غیرحضوری پوشش داده خواهد شد.
سمساری با بیان اینکه بیش از ۵۳ درصد جمعیت استان در قالب ۶۹۶ هزار بیمه شده اصلی، ۲۱۲ هزار بازنشسته و مستمری بگیر اصلی و ۱۱ هزار مقرری بگیر بیمه بیکاری تحت پوشش تأمین اجتماعی استان هستند گفت: میزان حقوق و مستمری پرداختی در استان در سه ماهه اول سال جاری ۲۱۶۳ میلیارد تومان است که در سه ماهه اول سال جاری بالغ بر ۳۱ میلیارد تومان از بابت تعهدات کوتاه مدت و ۹۹ میلیارد تومان از بابت مقرری بیمه بیکاری در استان پرداخت شده است.
مدیر درمان تامین اجتماعی آذربایجان شرقی نیز در این دیدار از هزینه کرد یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان در بخش درمان استان در سال گذشته خبر داد و گفت: ۸۸۵ میلیارد تومان در بخش درمان غیرمستقیم و ۴۱۵ میلیارد تومان نیز در بخش درمان مستقیم هزینه شده است.
اسماعیل مقدس پورادامه داد: در استان ۲ بیمارستان اصلی تامین اجتماعی با ۳۹۸ تخت، سه درمانگاه تخصصی در تبریز و ۱۲ درمانگاه تخصصی در شهرستانهای دیگر وجود دارد که سه درمانگاه واقع در عجب شیر، ملکان و هشترود تازه احداث شده و تعداد چهار درمانگاه دیگر نیز در دست ساخت است.
وی با اشاره به بستری شدن ۵ هزار و ۵۰۰ نفر بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای تامین اجتماعی استان، افزود: تعداد ۷۸۰ نفر کادر درمانی مبتلای قطعی در مجموعه تامین اجتماعی استان داشتیم که متاسفانه ۲ نفر از آنها شهید راه خدمت شده اند.
مقدس پور افزایش تختهای آی سی یو در بیمارستانهای تامین اجتماعی تبریز، نصب و راه اندازی دستگاه کاردیوگرافی و نیز نصب دستگاه سونوگرافی پیشرفته را از جمله اقدامات تامین اجتماعی استان در حوزه درمان برشمرد.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی نیز در این دیدار با اشاره به پرداخت ۱۵۲ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه اشتغال برای ۸ هزار و ۴۰۰ در سال گذشته گفت: نسبت به سال گذشته میزان جذب اعتبارات ۷۶ درصد افزایش داشته است.
صحاف از جذب بالغ بر ۱۲۵ میلیارد تومان کمکهای نقدی، غیر نقدی و خدماتی مردم استان خبرداد و گفت: مردم ولایی آذربایجان شرقی در مواقع نیاز به کمک ما آمدند.
وی با اشاره به خدمات ارایه شده در حوزه توانبخشی نیز گفت: ۸۵ مرکز روزانه توانبخشی در استان برای سه هزار و ۹۱۷ نفر خدمات ارایه میدهد که از این تعداد ۲۳ مرکز ذهنی، ۱۲ مرکز جسمی و حرکتی، ۹ مرکز روزانه سالمندان، ۱۲ مرکز حرفه آموزی، ۱۰ کارگاه تولیدی و حمایتی، ۶ مرکز شنوایی، یک مرکز روزانه روانی، یک مرکز چند معلولیتی، یک مرکز ضایع نخایی، پنج مرکز اوتیسم، یک مرکز بینایی و سه مرکز پشتیبانی شغلی است.
صحاف ادامه داد: در راستای توسعه مراکز غیردولتی ۱۶۷ مرکز مثبت زندگی در سطح استان افتتاح شد که به عنوان پیشخوان الکترونیک بهزیستی برای گروههای هدف تحت پوشش به صورت رایگان خدمات ارایه میدهند.
وی گفت: در سال گذشته تعداد ۵۸۶ مسکن مددجویی برای جمعیت هدف عادی و نیز خانوارهای دارای ۲ عضو معلول و بیشتر در مناطق شهری و روستایی با اعتباری بالغ بر ۴۵ میلیارد تومان آماده و تحویل داده شده و در هفته بهزیستی امسال نیز ۷۸ واحد تحویل داده میشود.