پخش زنده
امروز: -
همایش سراسری عفاف و حجاب در سالروز پیوند آسمانی حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) و روز بزرگداشت عفاف و حجاب، با حضور رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران و به شکل وبیناری در سراسر کشور برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای سعید اوحدی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا، بهویژه بانوان شهید کشور و تبریک سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) گفت: امسال هفته عفاف و حجاب که یادآور آن واقعه دلخراش و جنایت و کشتار بیسابقه رژیم پهلوی در صحن گوهرشاد در حمایت از حفظ حجاب است، با ایام آغازین ذیالحجه و سالروز پیوند آسمانی حضرت زهرا (س) و امیرالمومنین (ع) همزمان شده و موجبات برگزاری چنین برنامههایی را فراهم کرده است.
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه ایام ذیالحجه در تاریخ هم روزهای بسیار زیبا و مبارک و هم جنایتهایی از جنایتکاران را شاهد بوده است؛ اضافه کرد: روز عرفه و عید قربان از بزرگترین هدیههای الهی به بشر در ایام ذیالحجه قرار دارد و هشت روز بعد از آن عید بزرگ ولایت و عید غدیر را در پیش رو داریم که از اعیاد بزرگ مسلمین است. در کنار آن در همین ماه ذیالحجه فاجعه حج خونین در سال ۶۶ و فاجعه منا در سال ۹۴ را داریم که براثر بیکفایتی آل سعود تعداد زیادی از هموطنان ما مظلومانه به شهادت رسیدند.
معاون رییس جمهور در ادامه در خصوص علت نامگذاری سالروز کشتار مردم در صحن گوهرشاد بهعنوان روز عفاف و حجاب و اصرار برای گرامیداشت روز و هفتهای با عنوان عفاف و حجاب گفت: یک فلسفه بزرگ و قوی پشت این نامگذاری است. زیرا در آن زمان یک جریان بسیار خطرناک در جوامع اسلامی برای هدف قراردادن ریشههای فرهنگ اسلامی قد علم کرده بود و نهتنها در ایران که در ترکیه و الجزایر و... هم مساله کشف حجاب در دستور کار قرار گرفته بود.
اوحدی در ادامه با اشاره به رعایت نشدن آزادی حریم شخصی زن در مقام حجاب در کشورهای مدعی آزادی حقوق و بیان مثل فرانسه و اتریش و ... عنوان کرد: این محدودیتها برای حجاب زنان نشان میدهد که نقش زن در جوامع بشری یک نقش مهم و تاثیرگذار است.
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه به بیان جایگاه و نقش زن در ادوار مختلف تاریخ اشاره کرد و گفت: یک برهه تاریخی مهم برای زنان ظهور اسلام است، با ظهور اسلام و الگوهایی مانند حضرت خدیجه کبری (س) به عنوان اولین کسی که به اسلام گروید، حضرت زهرا به عنوان فرزند پیامبر و خیر خلقالله و حضرت سمیه (س) به عنوان اولین شهید تاریخ اسلام زن کرامت ویژهای پیدا میکند که اوج این شکوه و کرامت و تعالی مقام زن را در عاشورا و مقام حضرت زینب (س) و همسران و مادران شهدای میبینیم.
معاون رییس جمهور در ادامه دوره انقلاب اسلامی ایران را از برهههای مهم برای تبیین جایگاه و ارزش زن خواند و افزود: انقلاب ما، انقلاب ارزشها بود. در این برهه علاوه بر ۱۷ هزار زن شهید، جانباز و آزاده؛ مادران و همسران شهدا را داریم که جگرگوشههای خود را در راه حفظ کشور، ولایت و دین هدیه کردند و همچنان استوار پای عقیده خود و دفاع از ارزشها ایستادند.
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با تاکید بر اینکه نقش زن پس از انقلاب همان نقشی شد که حضرت زهرا فرمودند «الام مدرسه الکبری»؛ اضافه کرد: امروز هم مادران و همسران شهدای مدافع حرم همان نقش مهم و انسان پرور را ایفا میکنند و هدف ما از برگزاری این مراسمها فقط یادآوری این جایگاه عظیم است؛ وگرنه تجلیل واقعی از مقام زن را پیامبر گرامی اسلام، حضرت زهرا (س) و ائمه معصوم ما انجام دادهاند.