نگرانی از همه گیری سویه دلتا در جهان
شیوع گسترده سویه دلتا در جنوب شرق آسیا
بر اساس اعلام کارشناسان، سویه به شدت مسری دلتا، عامل افزایش سریع موارد ابتلا به کرونا در جنوب شرقی آسیاست.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از تلویزیون الجزیره، سویه به شدت مسری دلتا، دلیل افزایش سریع موارد ابتلا به کرونا در جنوب شرقی آسیا است.
بر اساس این گزارش، اندونزی در حال حاضر با کمبود شدید اکسیژن مواجه شده است. این کشور روزانه ابتلای ۳۵ هزار نفر را به ویروس کرونا ثبت میکند. نظرسنجیها نشان میدهد نیمی از جمعیت جاکارتا به
ویروس کرونا مبتلا شده اند.
این ارقام، هفت برابر ارقامی است که دولت این کشور اعلام میکند. در همین حال، تایلند قرنطینه دو هفتهای را آغاز کرده است و در بانکوک پایتخت این کشور مقررات منع آمد و شد شبانه وضع شده است. در پایتخت کره جنوبی و مناطق اطراف آن نیز حفظ فاصله گذاری اجتماعی به صورت سخت گیرانه اعمال میشود.
در ادامه خبرنگار شبکه درباره اعمال محدودیتهاي سختيگرانه در تايلند گفت: دولت در تلاش است تعطیلی سراسری اعمال نکند. آنها از مردم مي خواهند در طول روز در خانه بمانند. همچنین از ساعت ۹ شب تا چهار صبح مقررات منع آمد و شد در این کشور وضع شده است. مسئولان از همه کسب و کارها غیر از مشاغل ضروری -که ارائه کننده مواد غذایی و همچنین خدمات پزشکی و درمانی هستند- خواسته اند در خانه کار کنند. اما آنها این موضوع را اجباری نکرده اند و بر اساس تعداد افرادی که در خیابانها مشاهده میشوند میتوان گفت که این درخواست دولت از سوی مردم زیاد جدی گرفته نشده است؛ از مردم خواسته شده است گروههای بیش از پنج نفر تشکیل ندهند و در فضاهای سر بسته جمع نشوند.
وي افزود: فکر میکنم دولت به خوبی از مشکلات اقتصادی ناشی از قرنطینه و تعطیلی سارسري آگاه است. ما در حال حاضر شاهد تعداد موارد ابتلا به کرونا هستیم که تاکنون شاهدش نبوده ایم. امروز هزار و ۵۰۰ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شدند. این رقم بیشتر از موارد ابتلا به کرونا در سال ۲۰۲۰ محسوب میشود. همچنین شمار تلفات ناشی از این ویروس هم در حال افزایش است.
خبرنگار الجزيره در پايان دیدگاه مردم تایلند را درباره شرایط حاکم بر کشورشان اين گونه توصيف مي کند: فکر میکنم مردم میخواستند دولت محدودیتهای سخت گیرانه تری را اجرا کند تا مانع از افزایش موارد ابتلا به کرونا در حال حاضر شود. اکنون با توجه به ارقامی که در تایلند شاهد هستیم بسیاری در این باره نگرانند که این کشور ممکن است وارد تعطیلی سراسری شود. این محدودیت ها به مدت دو هفته ادامه خواهد داشت، اما فکر نمیکنم کسی بر این باور باشد که این کشور به زودی از دست این ویروس خلاص خواهد شد به ویژه این که اکنون شاهد شیوع سویه دلتا هستیم. آن چه که مردم خواهانش هستند اجرای برنامه واکسیناسیون است. شاهدیم بسیاری از اعضای کادر درمان که واکسینه شده بودند بار دیگر به این ویروس مبتلا شده اند. به همین دلیل آنها خواهان دریافت واکسنهای بیشتر و بهتری هستند.
ویروس کرونا در دسامبر ۲۰۱۹، برای اولین بار در شهر ووهان در استان هوبی چین مشاهده شد؛ تا اوایل سال ۲۰۲۰، تقریبا اکثر کشورهای جهان با موارد ابتلا به کرونادر کشور خود مواجه شدند و در نهایت در ۱۱ مارس سال ۲۰۲۰، سازمان بهداشت جهانی، همه گیر بودن این بیماری را تائید کرد. در ابتدا ادعا شد که این بیماری در آزمایشگاه ساخته شده است، اما بعدا سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد، این بیماری منشا حیوانی دارد و ژنوم آن کاملا طبیعی است.