پخش زنده
امروز: -
البخیتی: آمریکا و مزدورانشان به هدفشان از تنش آفرینی در البیضاء نرسیدند و شکست خوردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، محمد البخیتی عضو دفتر سیاسی جنبش انصار الله یمن گفت کشورهای متجاوز و مزدوران آنان تنش آفرینی را در استان البیضاء آغاز کردند و هدفشان نیز کاستن از فشارها در مأرب بود، اما به اهدافشان نرسیدند، زیرا همه مناطقی که به دست داعش و القاعده افتاده بود پس گرفته شد و همکاری القاعده و داعش با آمریکا در یمن نیز آشکارتر شد ضمن آنکه آنها میخواهند جنوبیها را بیشتر از گذشته درگیر جنگ کنند.
محمد البخیتی این سخنان را در گفتگوی ویژه شبکه تلویزیونی روسیا الیوم با وی مطرح کرد. البخیتی در برنامه «آیا سقوط البیضا به نبردهای الحوثی در مأرب پایان میدهد؟» گفت همچنانکه کشورهای متجاوز و مزدوران آنان تنش آفرینی را در مأرب و المهره آغاز کردند و باختند حالا تنش آفرینی را در البیضاء آغاز کرده و باخته اند. درست است که آنان شهرستان الزاهر و برخی مواضع دیگر را در استان البیضاء تصرف کردند، اما نیروهای یمنی به طور کامل این مناطق را پس گرفتند و حتی در مواضع دیگری که در دست مزدوران کشورهای متجاوز بود پیشروی کردند. نبرد البیضاء ائتلاف متجاوز به فرماندهی آمریکا و نیز شبکه القاعده را رسوا کرد، زیرا همگان میدانند جنگجویان حاضر در جنوب البیضاء خواه از ساکنان این استان یا استانهای دیگر از شبکه القاعده و داعش هستند در نتیجه ائتلاف متجاوز به فرماندهی آمریکا در کنار داعش و القاعده میجنگید. چند روز پیش سفیر انگلیس حضور نیروهای کشورش را در استان المهره توجیه کرد و گفت برای جنگ با تروریسم آنجا هستند حال آنکه آنان امروز از عملیات نظامی داعش و القاعده در جنوب البیضا پشتیبانی هوایی میکنند. من به همه بینندگان بزرگوار تأکید میکنم همه مواضعی را که به دست داعش و القاعده افتاده بود پس گرفتیم و نیروهای یمنی در مواضع دیگر نیز پیشروی کردند.
البخیتی در پاسخ این سئوال که اطلاعات حاکی است نیروهای منصور هادی (رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن به عربستان) در هشت شهرستان در استان البیضاء پیشروی کرده اند اهمیت این استان در چیست؟ از دست دادن البیضاء از نظر میدانی چه معنایی دارد؟ همه یمنیها میگویند البیضاء کلید استانهای شمالی و جنوبی است؟ نیز گفت از نظر ما بین البیضاء و دیگر استانهای تفاوتی وجود ندارد و هدف ما آزادسازی وجب به وجب خاک یمن است بنابراین فرقی بین البیضا و مأرب وجود ندارد. این کشورهای متجاوز و مزدوران آنان بودند که در البیضاء تنش آفرینی را آغاز کردند و هدف از تنش آفرینی در البیضاء کاستن از فشارها در مأرب بودند، اما به اهدافشان نرسیدند، زیرا همه مناطقی که به دست داعش و القاعده افتاده بود پس گرفته شد. مسئله دیگر آن است که آنان میخواهند جنوبیها را بیشتر از گذشته درگیر جنگ کنند و آنان در ابتدا تا حد زیادی موفق شدند، اما الان در میان جنوبیها آگاهی به وجود آمده است و پی برده اند این جنگ به آنان ربطی ندارد، زیرا نبرد داعش و القاعده و اخوان المسلمین هستند و آنان نیز دشمنان حرکت جنوب به خصوص شورای انتقالی هستند.
البخیتی گفت مشروعیت شورای حاکمه باید برگرفته از داخل باشد و هرگونه روند سیاسی نیز باید بر موازنه داخلی مبتنی باشد. مداخله نظامی ظالمانهای از طرف ۱۷ کشور در یمن وجود دارد که در صدر آن نیز چهار سویه بین المللی قرار دارد یعنی آمریکا و انگلیس و سعودی و امارات. آنان به یمن حمله و این کشور را محاصره ظالمانهای کرده اند در نتیجه بحران در یمن بیشتر از آنکه داخلی باشد بین المللی و منطقهای است. کاری که ما میکنیم دفاع ازخودمان است عربستان و امارات و آمریکا و انگلیس باید تجاوزشان را به یمن متوقف کنند. در ابتدای تجاوز به یمن هدفشان چه بود؟ اشغال صنعا برای بازگرداندن منصور هادی به قدرت به بهانه کودتا بود. الان دیگر این هدف مطرح نیست بلکه میخواهند وضع موجود را حفظ کنند. حفظ نیروهای سعودی در برخی جزایر یمن و برخی گذرگاهها و برخی میدانهای نفت و نیز نیروهای اماراتی و انگلیسی و آمریکایی چه معنایی دارد؟ برای تثبیت چه چیزی این کار را میکنند؟ برای اشغال یمن. ما همواره گفته ایم از صلح آبرومندانه که کرامت و حاکمیت و استقلال و امنیت همه کشورهای منطقه خواه یمن یا سعودی یا امارات تضمین کند حمایت میکنیم. آنان میخواهند صلح مورد نظر خودشان را تحمیل کنند که از حاکمیت و استقلال بکاهد و اشغالگری کشورهای متجاوز به یمن را تثبیت کند و این پذیرفتنی نیست.
وی افزود: هدف از تنش آفرینی در البیضاء برای کاستن از فشارها روی مزدوران در مأرب و فرماندهی نیروهای ائتلاف مستقر در مأرب است که بیشترشان نیروهای سعودی هستند هدف دوم درگیر کردن جنوبیها در نبرد البیضاء است به خصوص آنکه جنوبیها تا حد زیادی مشارکتشان را در نبردها در کنار مزدوران در مأرب متوقف کردند.
البخیتی در پاسخ این سئوال که آیا گفتگو در پشت پرده ادامه دارد یا تنش آفرینی نشانگر شکست همه تلاشها و ابتکارها و تحرک دیپلماتیک است؟ گفت: اولا باید پرسید صلح یعنی چه؟ صلح یعنی متوقف کردن عملیات خصمانه از طرف طرفهای منازعه آن هم به شکل متوازی و همزمان، اما ابتکار سعودی شرط گذاشته است که آتش بس یک طرفه باشد و میخواهد اشغالگری اش را در یمن تثبیت و نیروهایش را در یمن حفظ کند و محاصره یمن را تشدید کند بنابر این موضوع ما روشن است و بارها تأکید کرده ایم کشورهای متجاوز باید همه عملیاتهای خصمانه شان را علیه یمن متوقف کنند و محاصره یمن را لغو کنند و نیروهایشان را از این کشور خارج کنند در مقابل یمن نیز همه عملیاتش را در عمق سعودی خارج میکند و نیروهای یمنی از جنوب سعودی عقب نشینی کنند این طرح صحیح است که صلح را محقق میکند صلح نباید مشروط به آن باشد که از حاکمیت یمن بکاهد یا شرط بگذارد که نیروهای خارجی در یمن بمانند یا محاصره ادامه یابد. جنگ آنگونه که برخی تلاش میکنند وانمود نمایند داخلی است؛ داخلی نیست بلکه دو طرف درگیر یمن هستند یکی یمن و دیگری کشورهای متجاوز. ما در برابر هفده کشور ایستادگی کردیم و این چه معنایی دارد؟ به معنای وجود اراده مردمی در برابر این اشغالگری. وجود خائنان و مزدوران یک چیز عادی است.
البخیتی گفت اگر خواهان گفتگو هستند در این صورت سعودی باید عملیات نظامی اش را متوقف کند، اما سعودی تاکنون با توقف جنگ مخالفت کرده است محاصره باید بدون قید و شرط برداشته شود. اگر جنگ به صورت کامل متوقف شود و محاصره پایان یابد مشکلی برای گفتگو به منظور دستیابی به راهکار نهایی وجود ندارد. نکته دیگر اینکه ادامه تجاوز سعودی به یمن و محاصره اش علیه یمن قابل قبول نیست به خصوص آنکه موازنه قدرت به نفع یمن است.
البخیتی در پاسخ به این پرسش که آیا انصار الله یمن بر میانجی گری عمان امیدوار است یا خیر گفت مشکل در تبعیت رژیم سعودی و برخی رژیمهای دیگر منطقه از آمریکاست و این طبیعی است، زیرا رژیمهای سعودی و امارات و ... بر مبنای مؤلفههای داخلی بر پا نیستند بلکه بر اساس مؤلفههای استعمارگران انگلیسی شکل گرفته اند و سپس آمریکا از اینها حمایت کرد. این رژیمها نیز مانند رژیم صهیونیستی از زیر بوته درآمده اند و ریشه و اساسی ندارند. علاوه بر اینکه تصمیم سعودی به دست خودش نیست بلکه به دست آمریکاست و تنها این نیست بلکه سعودی مجبور است به آمریکا جزیه و حق و حساب بدهد تا از آن حمایت کند و دونالد ترامپ به مناسبتهای متعدد بر این موضوع صحه گذاشت و عربستان جرأت نکرد انکار کند. رژیمهای سعودی و اماراتی حماس و جهاد اسلامی و همه جنبشهای مقاومت ضد اسرائیلی از جمله حزب الله را به تبعیت از ایران متهم میکنند یعنی آنان هر عرب شریف و عربی که از شرف و آبرویش کوتاه نیاید؛ مزدور ایران میدانند. عرب یعنی عربیت یعنی شهامت یعنی عزت و کرامت و شجاعت و به معنای همه ارزشهای اخلاقی است. مهمان سعودی این برنامه هر عربی را که دارای این ارزشهاست میگوید ایرانی است.