پخش زنده
امروز: -
فصل تابستان و قرنطینه اجباری به دلیل شیوع بیماری کرونا اوقات فراغت زیادی برای دانش آموزان ایجاد کرده و به همین دلیل آموزش از طریق فضای مجازی هم گسترش یافته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ امروز شما را با چند گروه و کلاس در فضای مجازی آشنا میشوید که اوقات فراغت شما را پربارتر میسازند.
فرهنگسرای بهمن در تهران کلاسهای هنری و آموزشی زیادی برای نابینایان دارد، اما این روزها تنها کلاس زبان و کامپیوتر کانون در فضای مجازی ادامه دارد آقای محسن رستمی کارشناس آموزش و مربی این دو کلاس کانون میگوید: اعضای کانون میتوانند در کلاسهای آن لاین شرکت کنند. این کلاسها با استفاده از پیامرسانهایی، چون واتساپ و برنامه ایرانی قرار به شکل گروهی برگزار میشوند. برای شرکت در کلاس من برنامه قرار را برای کسی که ثبت نام میکند میفرستم و کمکش میکنم تا بتواند از آن استفاده کند.
س: چند گروه زبان و کامپیوتر دارید؟
ج: زبان در دو ترم مبتدی و پیشرفته برگزار میشود و کامپیوتر کلاس مبانی icdl را داریم. افرادی که از قبل در کانون ثبت نام کرده اند فقط کافی است اطلاع دهند تا به کلاس اضافه شوند، ولی افرادی که در کانون عضو نیستند باید مدارکشان را برای ما ارسال کنند تا ثبت نام شوند و بتوانند در کلاسها حضور یابند.
س: از شهرستانها هم میتوانید عضو بگیرید؟
ج: بله فضای مجازی این مزیت را دارد من از کرمانشاه شاگرد داشته ام همچنین از استان هرمزگان. وقتی کلاسها حضوری هستند تنها از تهران میتوانند در آن شرکت کنند، ولی الان از جای جای کشور میتوانیم عضو داشته باشیم.
س: مدارک چگونه باید برای شما ارسال شود؟
ج: تصویر کارت ملی، کارت معلولیت، عکس و شناسنامه را باید از طریق پیامرسانها برای من یا آقای عبدالهی یا آقای آذرخوش بفرستند؛ و برای هماهنگی تلفنی هم میتوانند با شماره ۵۵۳۲۳۸۸۰ تماس بگیرند.
س: استقبال از کلاسها چطور است؟
ج: اوایل که خودمان با نحوه برگزاری کلاس در فضای مجازی آشنا نبودیم کند پیش میرفت، ولی الان تجربه مان بیشتر شده و هم نابینایان مایل هستند از کلاسها استفاده کنند.
س: کلاس خصوصی هم دارید؟
ج: در ساعات اداری کلاسها به صورت رایگان و گروهی برگزار میشوند، ولی خارج از این ساعات کلاس خصوصی هم دارم؛ که در پیامرسان واتساپ برگزار میشود.
س: آیا امکان برگزاری کلاسهای دیگر کانون در فضای مجازی نبود؟
ج: مربیان میگویند امکانش نیست، اما در مورد کلاس موسیقی در صدد هستیم در صورت امکان مجازی برگزار شود.
اما یک گروه واتساپی. گروه پرسش و پاسخ آشپزی. این گروه را چند تن از خانمهای کم بینا و نابینا اداره میکنند. زهرا زارع یکی از ادمینهای گروه میگوید: هدف از این گروه آشپزی به سبک نابینایی است و مواردی که به صورت فایل صوتی در گروه قرار داده میشود همگی تجربه شده اند و موراردی که دوستان نابینا میتوانند انجام دهند در آن گنجانده شده است. این گروه شش سال است که فعالیت میکند.
س: ادمینهای گروه را معرفی میکنید؟
ج: خود من و خانم " فاطمه نایجیان" و خانم" ساناز حبیبی" و خانم مریم علاء الدینی"؛ که خانم حبیبی و خانم علاء الدینی کار تنظیم آرشیو را هم بر عهده دارند که در آن مطالبی که به صورت صوتی در گروه گذاشته میشود را طبقه بندی میکنند و به صورت آرشیو در میآورند. بعلاوه به دلیل نیازی که احساس میشد، کانالی تلگرامی با نام گویا آشپزی هم ایجاد کردند که مختص اعضای گروه است و میتوانند مطلب مورد نظرشان را در آن جستجو کنند. گروه مختص خانمهاست و لینکی هم ندارد؛ و اینطوری کنترل میکنیم که افرادی که وارد گروه میشوند خانم هستند و مشکل بینایی دارند. در طول این شش سال یکسری قوانین هم تدوین شده برای اینکه گروه پربارتر شود و از مسائل حاشیهای فاصله بگیرد. این قوانی بعلاوه آرشیو مطالب در بدو ورود افراد به گروه برایشان ارسال میشود.
س: روش کار گروه چگونه است؟
ج: دوستان از بسیار مبتدی تا آنهایی که از لحاظ تجربه استاد هستند در گروه حضور دارند در اوایل در گروه مسابقاتی طرح میکردیم و از مطالب کوچک مثل خرد کردن، نحوه دست گرفتن چاقو و حتی آداب غذا خوردن و سفره آرایی را به شکل خیلی ابتدایی را در گروه میگذاشتیم و دوستان آموزشها را تمرین میکردند و در گروه نتایج تمرینهای خود را میگفتند. با بیان تجربهها، سطح علمی گروه بالا میرفت. به تدریج که تمام مطالب آرشیو شد برنامه به این شکل تغییر یافت که دوستان در طول هفته تجربه آشپزی خود را با عکس در گروه میگذارند و در روز جمعه دیگران به این تجربهها رای میدهند و یک یا دو تا را انتخاب میکنند..
س: در گروه واتساپی شما در مورد مهارتهای خانه داری هم بحث میشود روش آموزش و انتقال تجربه در این بخش چگونه است؟
ج: بنا به نیاز دوستان و پیشنهادهایی که داشتیم و، چون این امکان نبود که گروه دیگری هم داشته باشیم روزهای دوشنبه و پنجشنبه را به مسائل خانه داری اختصاص دادیم و راجع به تمیز کردن، گردگیری، خریداری وسایل خانه و آشپزخانه و کسانی که میخواهند جهیزیه تهیه کنند صحبت میشود.
س: اعضای گروه چند نفرند و از کجاها دور هم جمع شده اند؟
ج: گروه ۱۷۳ عضو دارد که از نقاط مختلف ایران و دوستانی تشکیل شده که به خارج از کشور مهاجرت کرده اند. هدف ما انتقال تجربه هست و اگر ما در گروه نباشیم افراد با تجربه زیادی در گروه هستند که هدف همه کمک به همنوع است و برای ارتقاء سطح علمی در زمینه آشپزی به دوستان خود کمک میکنند. سوالات از خیلی ابتدایی تا خیلی پیشرفته در گروه طرح و پاسخداده میشود.
س: چگونه میتوان به گروه شما پیوست؟
ج: آنهایی که دوست دارند در این گروه عضو شوند میتوانند با دفتر روزنامه ایران سپید تماس بگیرند و راههای ارتباطی ما را از آنجا بگیرند و در صورت داشتن شرایط به این شکل به گروه ما ملحق خواهند شد.
امیدواریم توضیحات داده شده برای شما مفید باشد و بتواند بخشی از اوقات فراغت شما را به نحو مطلوبی پر کند.