پخش زنده
امروز: -
۱۲۲۱ سال پیش در چنین روزی، آخرین روز ذیقعده سال ۲۲۰ هجری قمری حضرت امام «محمد تقی» (ع)، از نوادگان پاک رسول گرامی اسلام (ص) به شهادت رسید.
به گزارش خبرنگار معارف گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما ، آن حضرت را به خاطر بخشندگی زایدالوصفی که داشت، «جواد» نامیدند که به معنای بخشنده است.
امام جواد (ع) در ماه رمضان سال ۱۹۵ هجری قمری متولد شد و بعد از شهادت پدر بزرگوارش امام رضا (ع)، امامت و رهبری مسلمین را عهده دار شد. دوران زندگی و امامت امام جواد (ع)، عصر شکوفایی تمدن اسلامی و رواج اندیشههای اعتقادی و فلسفی و ورود مکاتب غربی یونان و روم به جهان اسلام بود. در این دوران با توجه به عظمت علمی و مقام معنوی امام جواد (ع)، علما و دانشمندان از هر سو برای بهره گیری از علم و دانش آن حضرت به سوی مدینه میشتافتند. برگزار کردن جلسات بحث و مناظره با دانشمندان مذاهب مختلف، آموزش و تعلیم و تربیت مردم، خصوصا اندیشمندان و همچنین افشای سیاستهای ضد انسانی و ضد مردمی حاکمان وقت، ازجمله فعالیتهای علمی، فرهنگی و سیاسی امام جواد (ع) بود. اینگونه فعالیتهای امام (ع)، مردم را آگاه میکرد و حکومت ظالمانه سلسله عباسی را در معرض خطر قرار میداد. به همین جهت معتصم حاکم وقت، امام جواد (ع) را درحالیکه ۲۵ سال بیشتر سن نداشت، به شهادت رساند. شهادت زود هنگام آن حضرت، گویای این نکته است که حکومتهای جور و ستم، از فعالیتهای امام جواد (ع) در پاسداری از فرهنگ و ارزشهای اسلامی و روشنگریهای آن حضرت، احساس خطر میکردند. ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت امام محمد تقی (ع)، یکی از اندرزهای آن حضرت را برایتان نقل میکنیم: «آن کس که بدون آگاهی، عمل میکند، بیش از آنچه که اصلاح کند، فساد و تباهی به بار میآورد.»