مقابله با یکجانبهگرایی آمریکا، راهبرد امنیت ملی روسیه
سند جدید راهبرد امنیت ملی روسیه با ۹ محور اصلی، از جمله مقابله با یکجانبهگرایی آمریکا و نگاه به شرق، وارد مرحله اجرایی شد.
به گزارش سیدعلی دارابی خبرنگار سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، سند جدید راهبرد امنیت ملی روسیه پس از تایید و امضاء ولادیمیر پوتین، برای اجرا به بخشهای مختلف این کشور ابلاغ شد.
سرگئی بابورین تحلیلگر ارشد مسائل بینالمللی و نماینده پیشین مجلس دومای روسیه
ولادیمیر یفسیف، مدیر انستستو همگرایی کشورهای مشترک المنافع
سند جدید راهبرد امنیت ملی روسیه پس از ۶ سال از ابلاغ سند پیشین و با در نظر گرفتن شرایط جدید داخلی، منطقهای و بین المللی تدوین شده و جانمایه اصلی آن، اتکاء بر توان و ظرفیتهای داخلی، همگرایی با کشورهای دوست و مقابله با انحصارطلبی و یکجانبهگرایی آمریکا استوار شده است.
براساس این سند، راهبردهای اصلی روسیه در ۹ محور اساسی از جمله سیاست خارجی، امنیت ملی، بازدارندگی دفاعی، ثبات راهبردی، امنیت سایبری، استقلال اقتصادی، علم و فناوری و محیط زیست دچار تغییرات و دگرگونیهای بنیادین خواهد شد.
سرگئی بابورین تحلیلگر ارشد مسائل بینالمللی و نماینده پیشین مجلس دومای روسیه در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما با بیان اینکه حوزه اقتصاد، یکی از بخشهای آسیب پذیر روسیه است افزود: آمریکا و اروپا با استفاده از همین نقاط ضعف بدنبال تحمیل اراده خود به مسکو هستند.
بابورین افزود: کاهش وابستگی به واردات و اتکا به ظرفیت داخلی، سیاست درستی است که با اجرایی شدن سند جدید راهبرد امنیت ملی، شاهد تقویت زیرساختهای اجرایی آن خواهیم بود.
ولادیمیر یفسیف، مدیر انستستو همگرایی کشورهای مشترک المنافع نیز در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما با اشاره به اینکه مقابله با یکجانبه گرایی آمریکا، سیاست اصولی روسیه در سالهای اخیر بوده است، گفت: مسکو همواره بر اصل چند جانبه گرایی تاکید کرده است و این سیاست را از این به بعد با قدرت و قوت بیشتری به پیش خواهد برد.
در حوزه اقتصادی، مسکو بیش از هر چیز رویکرد به درون با تکیه بر داشتهها و ظرفیتهای داخلی و کاهش وابستگی به واردات را مورد تاکید قرار داده است.
در حوزه دفاعی، روسیه در حالی بر اصل تقویت توان نظامی تاکید دارد که تقویت ظرفیتهای داخلی در برابر قدرت نرم که نوعی مقابله با کودتای نرم میباشد را در دستور کار گذاشته است.
مسکو در حوزه بازدارندگی دفاعی نیز در کنار تاکید بر اصول قدرت سخت افزاری، ورود همه جانبه به جنگهای مدرن را در پیش گرفته است. در بعد سیاست خارجی، مسکو بر اصل چند جانبه گرایی تاکید دارد که محور آن را نیز اهمیت زدایی از یک جانبه گرایی آمریکا و اروپا در صحنه جهانی تشکیل میدهد.
همچنین در حوزه امنیت ملی و سیاست خارجی، چرخشی قابل توجه در سیاستهای مسکو مشاهده میشود که محور آن اهمیت زدایی از روابط با غرب و رویکرد به همسایگان و شرق میباشد.