به رغم ارسال کپسول اکسیژن از ایران
کمبود شدید اکسیژن در بیمارستانهای افغانستان
بیمارستانهای افغانستان با کمبود شدید اکسیژن مواجه هستند و این کشور ظرفیت و توان داخلی را برای مقابله با همه گیری کرونا ندارد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از تلويزيون العربی، بیمارستانهای افغانستان با کمبود شدید اکسیژن مواجه هستند و این کشور ظرفیت و توان داخلی را برای مقابله با همه گیری
ویروس کرونا ندارد.
خبرنگار این شبکه در گزارشی از کابل افزود: هر کپسول اکسیژن میتواند جان یک فرد مبتلا به ویروس کرونا را نجات دهد. همه منتظرند و اوضاع متشنج است. این، یکی از شرکتهای تولید اکسیژن در کابل و حومه آن است که بار مقابله با همه گیری را بر دوش میکشد که این روزها افغانها را از پای درآورده است. ظرفیت تولید این شرکتها در مجموع چهار هزار کپسول است که نصف نیاز روزانه بیمارستانها و بیماران است.
عبدالحمید، مدیر شرکت تولید اکسیژن کابل به خبرنگار شبکه گفت: تلاش میکنیم به همه کمک کنیم، اما نمیتوانیم. ما تعهدات و قراردادهایی با بیمارستانها داریم. باید روزانه حدود چهارصد کپسول به بیمارستانها بدهیم.
خبرنگار العربی ادامه داد: دهها نفر خارج از کارخانه تجمع کرده اند. از نظر آنان جان بیمارانشان به تامین این کپسولها بستگی دارد.
یک شهروند گفت: به چند درمانگاه مراجعه کردم، اما شرط تامین اکسیژن را پذیرش در بیمارستان اعلام میکنند. به خاطر همین به اینجا آمدم.
به گزارش خبرنگار شبکه، مقامات افغانستان براساس این واقعیت تصمیم گرفتند از کشورهای همسایه درخواست کمک کنند؛ به ویژه این که ظرفیت داخلی برای مقابله با این همه گیری وجود ندارد.
وحید مجروح، سرپرست وزارت بهداشت افغانستان در این باره گفت: دستگاههای اکسیژن ساز موجود در بیمارستان در حالت عادی برای دویست و پنجاه تخت کافی است، اما در مورد بیماران کرونایی فقط بین سی و پنج تا پنجاه تخت را جواب میدهد و ما مجبوریم چهار برابر مقدار موجود در حالت عادی را تامین کنیم.
خبرنگار شبکه افزود: افزایش تعداد مبتلایان و کمبود شدید اکسیژن سازمانهای بین المللی را نیز نگران کرده است. سازمان عفو بین الملل هشدار داد اگر جامعه جهانی به مهار موج سوم کمک نکند، احتمالا اوضاع از کنترل خارج میشود.
خبرنگار العربی در پایان گفت: کشتار، مهاجرت اجباری و ویروس کرونا جان افراد بیشتری را در افغانستان گرفته است. کارشناسان هشدار میدهند مهار نکردن موج جدید ممکن است اوضاع را ظرف چند هفته آینده شبیه به اوضاع هند کند.
ويروس کرونا در دسامبر ۲۰۱۹، برای اولین بار در شهر ووهان در استان هوبی چین مشاهده شد؛ تا اوایل سال ۲۰۲۰، تقریبا اکثر کشورهای جهان با موارد ابتلا به کرونادر کشور خود مواجه شدند و در نهایت در ۱۱ مارس سال ۲۰۲۰، سازمان بهداشت جهانی، همه گیر بودن این بیماری را تائید کرد. در ابتدا ادعا شد که این بیماری در آزمایشگاه ساخته شده است، اما بعدا سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد، این بیماری منشا حیوانی دارد و ژنوم آن کاملا طبیعی است.