دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
صلح و آرامش جز با حاکمیت ارزش های انسانی به وجود نمی آید
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تأکید کرد: صلح و آرامش در جهان جز با حاکمیت ارزشهای انسانی در جامعه به وجود نمیآید.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، جمعه شب (۱۸ تیر) در چهاردهمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی لندن با عنوان «انسجام و هماهنگی میان اصول اسلامی و ارزشهای انسانی» که به صورت مجازی برگزار شد، در سخنانی با موضوع «نقش ارزشهای انسانی در تحقق صلح جهانی از دیدگاه قرآن» ضمن تشکر از برگزار کنندگان کنفرانس وحدت اسلامی لندن که در جهت وحدت امت اسلامی تلاش میکنند، خاطرنشان کرد: بدون این دیدگاه وحدت گرا و بدون اینکه این امت را یک امت واحده بدانیم، نمیتوان به تحقق سایر اهداف امت اسلامی از جمله رسیدن به عزت و کرامت و قدرت و پیشرفت اندیشید.
وی با اشاره به عنوان کنفرانس چهاردهم وحدت اسلامی یعنی «انسجام و هماهنگی میان اصول اسلامی و ارزشهای انسانی» گفت: ارزشهای انسانی مشترک چیزی نیست که کسی بتواند آن را انکار کند. چرا که بر اساس آیه ۳۰ سوره مبارکه روم «فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتِی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیْهَا ۚ لَا تَبْدِیلَ لِخَلْقِ اللَّه» این ارزشها در فطرت انسانی راسخ و استوار است و همه ادیان آسمانی بدین جهت آمده اند که بر این فطرت تاکید کنند. به همین دلیل خداوند در پایان این آیه کریمه میفرماید: «ذَٰلِکَ الدِّینُ الْقَیِّمُ وَلَٰکِنَّ أَکْثَرَ النَّاسِ لَا یَعْلَمُونَ». از این رو میتوان گفت که بشریت هر زمان به ارزشهای انسانی نزدیک شود، به دین قیّم نیز نزدیک شده است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ادامه اظهار داشت: کسانی که در عمل با ارزشهای انسانی مخالفت میکنند، امروز شعارهای دروغینی در رابطه با این ارزشها سر میدهند تا نظر مردم را جلب کنند. آنها تلاش میکنند با نیرنگ و شعارهای ظاهری از ارزشهای انسانی برای منافع خود بهره برداری کنند در حالی که خداوند بر قلب آنها آگاه است چنانکه خداوند در آیه ۲۰۴ سوره بقره میفرماید: «وَمِنَ النَّاسِ مَنْ یُعْجِبُکَ قَوْلُهُ فِی الْحَیَاةِ الدُّنْیَا وَیُشْهِدُ اللَّهَ عَلَیٰ مَا فِی قَلْبِهِ وَهُوَ أَلَدُّ الْخِصَامِ» (و از میان مردم کسی است که در زندگی این دنیا سخنش تو را به تعجّب وامیدارد، و خدا را بر آنچه در دل دارد گواه میگیرد، و حال آنکه او سختترین دشمنان است.)
دکتر شهریاری افزود: این خصومتی که در آیه بیان شده است، زمانی بروز میکند که انسان قدرت و مسئولیتی پیدا کند و عمداً به نابودی اصول اخلاق انسانی و ایجاد تنازع و سیاست گرسنه نگه داشتن مردم و تروریسم مالی و تخریب زیرساختهای کشورها روی آورد؛ حتی ابائی ندارند که با راه انداختن جنگ و خونریزی، میلیونها نفر را کشته یا از سرزمینشان آواره کند. بر اساس آیه شریفه ۲۰۵ سوره بقره که میفرماید: «وَإِذَا تَوَلَّیٰ سَعَیٰ فِی الْأَرْضِ لِیُفْسِدَ فِیهَا وَیُهْلِکَ الْحَرْثَ وَالنَّسْلَ ۗ وَاللَّهُ لَا یُحِبُّ الْفَسَادَ» (و، چون برگردد [یا ریاستی یابد]کوشش میکند که در زمین فساد نماید و کِشت و نسل را نابود سازد، و خداوند تباهکاری را دوست ندارد.)
وی افزود: فطرت پاک بشری با شوق به تحقق ارزشهای انسانی، در مقابل افراد مفسد قرار داشته و این مفسدان به محض اینکه فرصتی به دست میآوردند جوامع را به نابودی و تخریب اموال و کشتن انسانها میکشاندند.
دکتر شهریاری تأکید کرد: این مفسدی که بر اساس آیات قرآن بشریت را در معرض خطر قرار میدهد، روحیه استکباری دارد یعنی نصیحت و موعظه را نمیپذیرد و به ندای فطرت انسانی را خاموش میکند بلکه حتی در مقابل نصیحت، به عداوت خود پافشاری کرده و به اقدامات مجرمانه خود میافزاید. تا جایی که سرنوشت حتمی او اینگونه میشود: «وَإِذَا قِیلَ لَهُ اتَّقِ اللَّهَ أَخَذَتْهُ الْعِزَّةُ بِالْإِثْمِ ۚ فَحَسْبُهُ جَهَنَّمُ ۚ وَلَبِئْسَ الْمِهَادُ» (و، چون به او گفته شود: «از خدا پروا کن» نخوت، وی را به گناه کشاند. پس جهنم برای او بس است، و چه بد بستری است.) به طوری که هیچ یک از قوانین حقوق بشر و قراردادهای سازمان ملل و حتی ندای ملتهای مستضعف جهان نمیتواند از اقدامات او جلوگیری کند و به ظلم و تجاوز خود ادامه میدهد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تاکید کرد: این همان خطری است که در گذشته و حال حاضر ارزشهای اسلامی را تهدید میکرده و خواهد کرد و راهی برای جلوگیری از این خطر وجود ندارد جز آنکه ادیان آسمانی روشی را برای ریشه کن کردن این خطر ارائه دهند و آن را از بین ببرند تا به سوی رضای خداوند حرکت کنند.
آقای شهریاری اظهار داشت: مهربانی پروردگار جهانیان به بندگانش در ایجاد انسانهایی متجلی است که از خودخواهیهای خود رها شده و جز به ارزشهای انسانی مورد رضایت خداوند نمیاندیشند. این ارزشها که قرآن کریم از آنها یاد کرده، در عدالت و دفاع از مستضعفین، شناختن انسان ها، احساس مسئولیت در مقابل دیگران و برادر دانستن افراد جامعه با یکدیگر مجسم میشود و اینها محقق نمیشود مگر اینکه الگو و نمونه عالی انسان خداوند سبحان باشد نه الگوهایی که ناشی از هوای نفس و همچون سراب هستند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به آیه ۲۰۸ سوره بقره «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا ادْخُلُوا فِی السِّلْمِ کَافَّةً وَلَا تَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّیْطَانِ ۚ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُبِینٌ» که به ورود به صلح دعوت میکند، گفت: صلح جز با حاکمیت ارزشهای انسانی محقق نمیشود و ارزشهای انسانی نیز جز با ریشه کن کردن حقد و کینه و دشمنی از نفس بشریت محقق نخواهد شد. این کینهها و دشمنیها نیز جز با حرکت به سمت رضای خداوند از بین نخواهند رفت.
دکتر شهریاری افزود: در جهان کنونی دو جبهه وجود دارد؛ یک جبهه آن است که دنیا را از شعارهای حقوق بشری پر کرده است، اما در عمل، جهان بشری را با خونریزی و کشتار پر کرده است و فساد را در سراسر زمین میگسترد و مضحک است که همه این اقدامات را به نام دفاع از آزادی و دمکراسی و حقوق بشر انجام میدهد و این همان طاغوت است.
وی به جبهه دوم اشاره کرد و گفت: جبهه دوم با این طاغوت مبارزه میکند و قربانیانی در راه خدا فدا میکند و با روش دشمنان بشریت مقابله میکند. صلح و آرامش امکان ندارد در همه این جبههها به وجود آید مگر زمانی که اصول اسلامی که ضامن حاکمیت ارزشهای انسانی است در جامعه حکمفرما شود.
وی در پایان از خداوند متعال مسألت کرد که همه ما را در جبهه کسانی که جان خود را در راه رضای خدا و حاکمیت ارزشهای اسلامی فدا میکنند، ثابت قدم فرماید.