پخش زنده
امروز: -
دادگاه عالی رژیم صهیونیستی دادخواست لغو قانونی که به عنوان "اسراییل کشور یهودی" در کنیست این رژیم تصویب شده است رد کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی کان رژیم صهیونیستی , دادگاه عالی این رژیم روز پنجشنبه در خصوص دادخواستی که از سوی جمعیت های حقوقی عربی برای لغو قانون اسراییل سرزمین یهودی به این دادگاه ارائه شده بود اعلام کرد قانون قومیت یهود برای اسرائیل، تعبیری از ”کشور“ و بخشی از قانون اساسی آینده اسرائیل است.
این قانون که در ژوئیه 2018 در کنیست رژیم صهیونیستی به تصویب رسید, با مشروعیت بخشی به اشغالگری این رژیم, هویت شهروندان فلسطینی را در معرض تهدید قرار داده و علاوه بر اینکه آنان را از حقوق شهروندی محروم, زمینه اخراج آنان را از سرزمین خود فراهم می کند.
این قانون زبان عربی را زبان رسمی نمی داند و ضمن توصیه به کاهش استفاده از این زبان، آن را از زبان هایی با شرایط خاص قلمداد می کند.
این قانون همچنین بر گسترش شهرکهای صهیونیست نشین در سرزمین های فلسطینی تاکید و حتی با نادیده گرفتن قطعنامه های سازمان ملل در خصوص تشکیل کشور فلسطینی به پایتختی قدس شرقی, بیتالمقدس (شامل هر دو بخش شرقی و غربی) را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی می داند.
قانون اسراییل به عنوان سرزمین یهودی همچنین حق بازگشت آوارگان فلسطینی به وطن خود را نادیده می گیرد و در واقع خط بطلانی بر رویکردی می کشد که جناح سازشکار معتقد است از طریق مذاکره می توان به حقوق فلسطینی ها دست یافت.
قانون مذکور تاکید دارد که حق تعیین سرنوشت درسرزمین های اشغالی مخصوص قوم یهود است و دیگران در آن حقی ندارند، همچنین این قانون این حق را به همه یهودیان جهان تسری داده است.
در حال حاضر حدود دو میلیون فلسطینی ساکن سرزمین های اشغالی 1948 هستند که با ابقای این قانون, آنان به عنوان شهروند درجه 2 شناخته شده و این احتمال وجود دارد که زمینه کوچ اجباری آنان از سرزمین خود فراهم شود و اگر این هم اتفاق نیفتد آنان از حقوق خود از جمله حق تعیین سرنوشت محروم خواهند شد.
یکی از نقطه ضعف های رژیم صهیونیستی موضوع جمعیت است بطوریکه متناسب با میزان فلسطینی های ساکن سرزمین های اشغالی 1948, کرانه باختری و نوار غزه نیست و این تناسب همچنان به نفع فلسطینی ها در جریان است بر این اساس این رژیم می کوشد با تصویب قوانین نژادپرستانه , هم هویت فلسطین و هم هویت شهروندان فلسطینی را با تهدید روبرو کند و هم مانع رویکردهای دموکراتیک برای حل مسئله فلسطین از جمله برگزاری همه پرسی شود.
از دیگر قوانینی که در این خصوص می توان اشاره کرد قانون «منع اتحاد خانوادههای فلسطینی» است که برای تمدید مجددا در کنست به رای گذاشته شد آن هم در حالیکه این قانون هم از نظر صهیونیست ها نمی تواند مانع
پیوند فلسطینی های ساکن سرزمین های اشغالی با ساکنان نوار غزه و کرانه باختری شود و باید به جای آن قانون مهاجرت تصویب شود تا از ورود آنان به سرزمین های اشغالی جلوگیری شود.
همسو با این قوانین, ترامپ رئیس جمهور سابق امریکا طرح معامله قرن را ارائه کرد و با نادیده گرفتن هویت فلسطینی ها, برای اجرای این طرح وارد مذاکره با سران برخی کشورهای عربی سازشکار چون امارات و بحرین شد و بیت المقدس را به عنوان پایتخت رژیم جعلی اسراییل به رسمیت شناخت.
-----------------------------------
رضا محمدمراد