پخش زنده
امروز: -
دبیر واحد زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ما تنها اسم رویکرد اسلامی و ایرانی داریم اما در باطن از همه فرهنگ ها به دین و فرهنگ ایرانی و اسلامی وارد شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی نشست مجمع ملی مطالبه گران حوزه فرهنگ، قرارگاه بقیه الله الاعظم؛ خانم دکتر کبری خزعلی در نشست مجمع ملی مطالبه گران حوزه فرهنگ که امروز برگزار شد، گفت: تصور می شود جامعه جهانی عوض شده است، آمارها نشان می دهد در دو سال اخیر ایران بالاترین رکورد تغییر جنسیت را در کشورهای جهان دارد و این مسأله تأمل برانگیز است.
وی افزود: یکی از علل بد حجابی مسؤولان هستند، که با غفلت و تداخل بزرگترین ضربه را زده اند. بودجه خوب داده شده است اما در این حوزه عقب گرد داشته ایم و نظارت وجود ندارد.
دکتر خزعلی گفت : باید کل حکومت اسلامی جنبه اسلامی به خود بگیرد اما آیا واقعا در مدارس ما به درس دینی اهمیت داده می شود، همه دروس برای شرایط کرونایی الزامی است تنها دروس اسلامی باید حذف شود؟ این مسائل نشان دهنده این موضوع است که در کشور تا چه انداز به مسائل ارزشی اهمیت داده شده است.
وی با مطرح کردن این سؤال که ریشه مشکلات کجاست؟ افزود: بخاطر اینکه درس ها در شرایط کرونا زیاد است، باید درس های ارزشی ولایت فقیه و شهید سلیمانی حذف شود. شهید فهمیده را حذف کردند و جایگزین آن عکس های زیبا از مناظر طبیعی گذاشتند. این نابودی دین است. دین آثار باستانی اسلام است، در محرم هر کس خود را مسؤول می داند که هیأت امام حسین را برپا کند اما مسؤولان می خواهند با دو عکس مسأله را ختم به خیر کنند، این می شود که دین احیاگر در آموزش و پرورش، به دین و زندگی تبدیل شده است.
دبیر واحد زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: از زمانی که مدیریت فرهنگی را به دست افرادی دادیم که مسؤول نبودند مسأله حجاب و دین کمرنگ شد. وقتی مسؤول 30 مسؤولیت دارد و تنها 3 مورد را انجام می دهد باید محاکمه شود زیرا در این مسؤولیت خود کم کاری کرده است و متأسفانه زنان و خانواده جز همان مسؤولیت هایی است که به حاشیه رفته اند.
خانم دکتر خزعلی افزود: به واسطه رأی مسؤولان حکومت (بودجه و برنامه) منحرف شده است و کارهای علمی، فرهنگی و دینی یک هزارم بودجه را به خود اختصاص داده اند. از این بودجه درصد بسیار زیاد به موسیقی تعلق می گیرد و حجاب، عفاف و خانواده در رده های پایانی قرار دارد، این در حالی است که زمانی که مقام معظم رهبری رئیس جمهور بودند ما این مشکلات را نداشتیم و تا همین امروز رئیس جمهور یک حکم نداده اند.
وی با اشاره به اهمیت مسأله زنان و خانواده در شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تاکنون 4 مرتبه مسأله عفاف و حجاب به شورای عالی رفته است و رأی همه اعضای شورای عالی را گرفته است اما چرا هیچ اتفاقی در این حوزه نمی افتد جای سؤال است.
این فعال حوزه زنان افزود: ما تنها اسم رویکرد اسلامی و ایرانی داریم اما در باطن از همه فرهنگ ها به دین و فرهنگ ایرانی و اسلامی وارد شده است. تصور می شود جامعه جهانی عوض شده است، آمارها نشان می دهد در دو سال اخیر ایران بالاترین رکورد تغییر جنسیت را در کشورهای جهان دارد و این مسأله تأمل برانگیز است.
دبیر واحد زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: قرص های سقط جنین به وفور در اختیار افراد قرار می گیرند، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی دو بار برنامه ریزی کرده و دستورالعمل های لازم برای ورود آموزش جنسی، انواع سقط ها، آموزش ماماها برای مسائل تجاوز و.... به همه داده است و رسانه ها را موظف می کند که خلاف این دستورالعمل ها فعالیتی نکنند و با صحبت های خلاف این اصول برخورد شود، آیا وزارت بهداشت صحبت های مقام معظم رهبری در حوزه افزایش جمعیت را نشنیده است؟ صحبت های رهبری در کدام بخش این شیوه نامه ها قرار می گیرد؟
وی گفت: 20 سال است وزارت بهداشت برای تنظیم خانواده به زوج های در حال ازدواج آموزش می دهد. یک جزوه پر از مسائل کنترل جمعیت، سقط جنین و ...در اختیار زوج های جوان قرار می دهند و این جزوات به صورت فایل صوتی نیز داده و در نهایت زوج ها به افرادی که کنترل جمعیت می کنند وصل می شوند.
خانم دکتر خزعلی گفت: رشته مدیریت خانواده در حال تصویب است. در مهندسی فرهنگی غنی سازی دوران تحصیل داریم که باید افراد، مطالب مهم برای ارتقا کیفیت زندگی در خانواده و مدیریت زمان را فرا بگیرند. تا فرد پس از ازدواج مدیریت زمان و زندگی را برای ثبات زندگی زناشویی داشته باشد. برای خانم های خانه دار در منزل دوره های پودمانی تا مقطع کارشناسی برای تحکیم بنیان های خانواده برگزار کرده ایم.
این فعال حوزه زنان و خانواده افزود: نگاه های سلیقه ای به موضوع خانواده یکی دیگر از موارد است. جزوه ای برای آموزش و پرورش تهیه شد که خانم دکتر معصومه ابتکار جلوی این موضوع را گرفتند. زیرا این جزوه نوع عواطف، رابطه ها را مشخص و جوان را آگاه می کرد. که گفته شد این جزوه بوی ازدواج می دهد.
دبیر واحد زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ما تأخیر ازدواج نداریم تعطیل ازدواج داریم که از فرهنگ های غربی وارد کشور ما شده است. از زمان های قدیم مدیریت خانه به دست زنان های مقتدر و توانا انجام شده است. ما شاهد هستیم دختران از خانواده های مرفه علاقه ای به ازدواج ندارند و این نشأت گرفته از کم کاری مسؤولان داخلی و برنامه ریزی های خارجی برای تعطیلی ازدواج است.
وی افزود: در برنامه های ارائه شده بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از جمله برنامه های توسعه بخوبی دریافت می شود که همواره سیاست های در نظر گرفته شده، زنان را به تنهایی محور قرار داده و پرداختن به موضوع خانواده در محور اصلی نبوده مگر برنامه ی پنجم توسعه که سیاست ها و برنامه های این برنامه نیز عملاً با تغییر دولت بروی زمین ماند و اثری از آن باقی نماند.
این فعال حوزه زنان و خانواده تأکید کرد: در طول دولت هفتم و هشتم چه سازمانی برنامه ریز و کنترل کننده ی کشور بود؟ آیا این برنامه ها و کپی برداری ها از فرهنگ غربی عامل اصلی ایجاد دوگانگی بین دین و مدرنیته نشد؟ آیا شیب آسیب های اجتماعی سوغات و عاقبت این تقلید کورکورانه نبود؟
وی گفت: اگر در برنامه چهارم، دیدگاه های فمینیستی با هدف حضور صرف اجتماعی و اشتغال با نام «توانمندسازی زنان» و «بهبود کیفیت زندگی آنان» مفاهیمی محوری شمرده میشدند، در برنامه پنجم «زن و خانواده» و «عفاف و حجاب» را دو مفهوم کلیدی محسوب کرد.
دبیر واحد زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: « قانون تسهیل ازدواج جوانان » از مهمترین اسنادی دانست که در آذر 1384 تصویب شده است.
وی افزود: مواردی چون ایجاد صندوق اندوخته ازدواج جوانان، انبوه سازی مسکن و اجاره آن به زوجهای جوان، اختصاص فضاهای دولتی برای برگزاری جشنهای ازدواج، پرداخت قرض الحسنه کمک هزینه زندگی به زوجهای بیکار و بدون منبع درآمد، تصحیح باورها و آداب و رسوم مانع ازدواج از جمله مواردی بود که برای تسهیل ازدواج جوانان انجام شد.
دبیر واحد زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تشکیل کمیته سازمان ازدواج در هر شهرستان، تعیین محل خدمت سربازان متأهل در نزدیک ترین پادگان محل سکونت، تهیه طرح جامع آموزش و مشاوره قبل و بعد از ازدواج و اولویتبخشی به متأهلان در دسترسی به فرصتهای شغلی و وامهای اشتغال و مسکن، از جمله مباحث مطرح شده در این قانون است.
این فعال حوزه زنان و خانواده افزود: در شرایطی که کشور در یک وضعیت نامناسب در زمینه ی طلاق به سر می برد اقدامات و دستاوردهای معاونت زنان به عنوان اصلی ترین متولی خانواده در کشور مورد تأسف است. معاونت زنان و خانواده به جای پرداختن به اشتغال به عنوان یک مسأله ی درجه 2 از نظر امام خامنه ای از مسأله ی خانواده به عنوان یک مسأله ی درجه ی یک کشور و مهد هویت بخشی زنان، غافل و بی توجه است.
وی افزود: توجه به سازمان های مردم نهاد در این دولت همواره زیاد بوده و است تا جایی که مسؤولان برخی از این سازمان های مردم نهاد تا آموزش های بین المللی در حاشیه کمیسیون مقام زن هم همراهی شدند. سازمان های مردم نهاد در صورت فعالیت شبکه ای می توانند در تحقق بسیاری از سیاست های دولتی تأثیر گذار باشند لیکن موردی که جای تأمل دارد این است که این سازمان های مردم نهاد توسط مدرسان خارجی چه مطالبی را در برگرفته اند و قرار است مجری چه سیاستی باشند؟
خانم دکتر خزعلی افزود: هنوز قانون 9 ماه مرخصی زایمان در برخی از ادارات انجام نمی شود و در راستای پیگیری این قانون معاونت زنان امنیت شغلی زنان را در اولویت بالاتر از این مرخصی می داند و همواره نگرانی از دست دادن شغل بانوان را دغدغه ی اصلی خود در اجرای این قانون می دانند.
وی افزود: به گفته ی معاونت زنان سایر قوانین حمایتی در راستای افزایش جمعیت نیز بدلیل نداشتن بودجه و حمایت مالی از طرف دولت قابل اجرا نیست در حالی که حتی بگفته ی امام خامنه ای تدوین قانون های حمایتی در بحث افزایش جمعیت لازم و مهم هستند و این معاونت باید با مدیریت فرابخشی خود این نقص و کمبود را مدیریت کند.