پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی استان قم: شرکت توزیع نیروی برق استان همکاری لازم با کشاورزان را ندارد و قطعیهای مکرر برق امنیت غذایی مردم را تهدید میکند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکزقم، پیمان عالمی در برنامه گفتگوی خبری سیمای مرکزقم گفت: قطعی مکرر برق باعث ریزش دیواره های چاهها میشود و هزینه ای در حدود ۱۷۰ میلیون تومان برای تعمیر چاههایی با عمق دویست متر و موتورهای آب روی دست کشاورز می گذارد.
وی افزود: قطعی برق و برگشت سریع آب به چاه همانند یک موشک در درون چاه ۲۰۰ متری باعث ریزش دیواره چاه می شود.
رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی استان تصریح کرد: در هنگام ریزش چاه تمام ابزار پمپاژ آب زیر آوار دفن میشود و عملاً دستگاه یا پمپ منتقل کننده آب از درون چاه غیر قابل استفاده می شود.
وی تعداد چاه های تخریب شده بر اثر قطعی برق را روزانه بین ۷ تا ۸ چاه اعلام کرد.
آقای عالمی با تاکید بر اینکه پس از خسارت ناشی از قطعی برق در ریزش چاه افراد دوباره باید برای حفر چاه مجوز بگیرند که خود فرایندی طولانی و مشقت بار دارد و باید حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان هزینه کنند، ادامه داد: این در حالی است که میانگین درآمد چاههای کشاورزی در استان کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان در سال است و اگر چاه را خاموش کنند و در خانه بمانند کشاورزان یک میلیارد تومان به نفعشان خواهد شد؛ اما مسئله و دغدغه تولید را تمامی کشاورزان با توجه به شعار سال در ذهن خود دارند و به آن عمل میکند.
عالمی با اشاره به اینکه شرکت توزیع نیروی برق استان قم میبایست زمان قطعیهای برق در مناطق مختلف را به طور صحیح، دقیق و با اطلاع قبلی که مثلاً دو ساعت قبل از قطع برق نباشد به کشاورزان اطلاع دهد، گفت: امنیت غذایی کشور مربوط به کشاورزان است و اگر مشکلی در کشاورزی رخ دهد، قطعاً در آینده به امنیت غذایی همشهریان آسیب خواهد خورد و محصولات به اندازه کافی برای مردم تامین نخواهد شد.
رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی استان قم گفت: همکاری نکردن شرکت توزیع نیروی برق در سالهای گذشته با سازمان نظام صنفی کشاورزان استان یکی از راههای خاموشیهای متعدد در روستاها است.
وی با اشاره به اینکه با قطعی چهار ساعته برق در روستاها عملا آنها یک چهارم کشاورزی خود را در روز از دست میدهند و تولید آنها کاهش مییابد، افزود: بر اساس ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، چاهها و زمینهای کشاورزی باید به صورت ۲۴ ساعته از انرژی برق بهره ببرند و اگر روزانه به هر دلیلی برق آنها قطع یا دچار بحران شود؛ شورای تامین باید تصمیم گیری برای دریافت خسارت کشاورزان را انجام دهد.
مدیر دفتر مصرف شرکت توزیع نیروی برق استان هم در گفتگوی تلفنی با این برنامه از خروج برق بخش کشاورزی استان از لیست قطعی برق در ۳ هفته آینده خبر داد و گفت: کشاورزان می توانند با شماره ۱۴۲۱ اطلاعات قطعی برق را دریافت کنند.
داود سلیمانیان با بیان اینکه تمام افراد باید با مدیریت مصرف صحیح ما را در توزیع عدالت گونه برق در استان یاری کنند، گفت: همشهریان از طریق شبکههای اجتماعی، اپلیکیشن برق من و تارنمای شرکت توزیع نیروی برق استان قم اطلاعات مربوط به قطعیها را دریافت کند.