پخش زنده
امروز: -
احمد جبریل دبیر کل جبهه خلق برای آزادی فلسطین از جمله مبارزانی بود که علیه تجاوزگریهای رژیم اشغالگر قدس در جهان عرب ایستادگی کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، احمد جبریل دبیر کل جبهه خلق برای آزادی فلسطین-فرماندهی کل- که روز گذشته در سن ۸۳ سالگی در پایتخت سوریه درگذشت از عنفوان جوانی نامش در میان مبارزانی جای داشت که علیه تجاوزگریهای رژیم اشغالگر قدس در جهان عرب ایستادگی کرده اند.
از مهاجرت به سوريه تا پيوستن به ارتش
احمد جبریل در سال ۱۹۳۸ میلادی در شهر یازور در نزدیکی یافا واقع در فلسطین به دنیا آمد و بعدها به همراه خانواده اش به سوریه مهاجرت و به عنوان افسر در ارتش سوریه خدمت کرد که در سال ۱۹۶۳ به دلایلی از ارتش جدا شد، وی از رهبران فلسطینی بود که به مبارزه مسلحانه برای آزادی فلسطین از لوث صهیونیستها، ایمان داشت.
تاسيس جبهه خلق و حمايت از محور مقاومت
احمد جبریل در سال ۱۹۵۹ به همراه علی بشناق تشکیلاتی را با نام جبهه آزادیبخش فلسطین تاسیس کرد و با توجه به پیشینه نظامی، هدفش آمادگی نظامی فلسطینیان بود، اما پس از مدتی از این تشکیلات جدا شد و به فاصله چند ماه پس از اعلام موجودیت جنبش فتح در فلسطین، جبهه خلق برای آزادی فلسطین-فرماندهی کل- را بنیان نهاد. هر چند این تشکیلات در مقایسه با تشکیلات مشابه آن زمان، محدودتر و کوچکتر بود، اما بیشتر فعالیت هایش نظامی بود و چند عملیات قابل توجه هم علیه رژیم اشغالگر داشت، این تشکیلات در جنگ لبنان نیز، حاضر بود ضمن اینکه در بحران دهه اخیر سوریه، همواره در کنار محور مقاومت قرار داشت و از هم پیمانان اساسی دمشق بود.
آموزش نظامي و عمليات شهادت طلبانه
احمد جبریل اوایل تلاش میکرد تشکیلات مسلح زیر نظر خود را با جنبش فتح ادغام کند و حتی چنین نیز شد، اما این موضوع تنها چند ماه دوام آورد و پس از شکست اعراب در جنگ ژوئن، بار دیگر این تشکیلات از فتح جدا شد و این بار با ائتلاف سه جنبش فلسطینی (شباب الثأر، ابطال العوده و جبهه آزادیبخش فلسطینی) بار دیگر ائتلاف جبهه خلق برای آزادی فلسطین شکل گرفت و احمد جبریل نیز مسئولیت نظامی آن را عهده دار شد. با این حال این تشکیلات پس از مدتی دستخوش تغییرات داخلی شد تا او در سال ۱۹۶۸ از این تشکیلات فاصله بگیرد و جنبشی هم نام، اما با اضافه کردن - فرماندهی کل- را بنا نهد.
این جنبش تنها در حیطه فعالیتهای نظامی عمل میکرد و اولین عملیات شهادت طلبانه در تاریخ معاصر فلسطین به نام عملیات الخالصه که در سال ۱۹۷۴ انجام شد کار این جنبش بود، عملیاتی که بعدها به الگویی برای دیگر گروههای مسلح فلسطینی تبدیل شد، عملیات شهدای قبیه نیز از اقدامات تشکیلات نظامی زیر نظر احمد جبریل بود که در سال ۱۹۸۷ و چند روز قبل از آغاز انتفاضه اول اجرایی شده بود، در این عملیات مبارزان جبهه خلق برای آزادی فلسطین-فرماندهی کل- با استفاده از کایت خود را به پادگانی در شمال رژيم صهيونيستي رسانده و در آنجا عملیات نظامی خود را انجام داده بودند.
حامي مردم لبنان و سوريه
این تشکیلات مسلح در مقاومت علیه رژيم صهيونيستي در جنگ سال ۱۹۸۲ علیه لبنان نقش پررنگی داشت که مشارکت در نبردهای معروف به آزادسازی الجبل و بیروت در سالهای ۱۹۸۳ تا ۱۹۸۴ بخشی از این حضور است. جبهه خلق برای آزادی فلسطین-فرماندهی کل- شهدای زیادی نیز برای آزادسازی خاک لبنان تقدیم کرد که آخرین آنها، تقدیم دو شهید در جنگ سال ۲۰۰۶ علیه تجاوز رژيم صهيونيستي به خاک لبنان بود. جبهه خلق برای آزادی فلسطین-فرماندهی کل- در خاک فلسطین چندان فعال نبود بلکه پایگاهها و دفاترش بیشتر در سوریه و لبنان است. نام این سازمان مقاومت در فهرست سازمانهای تروریستی آمریکا و اروپا جای دارد.
موساد و شهادت فرزند احمد جبريل
نام جهاد، فرزند احمد جبریل نیز در فهرست شهدای مقاومت دیده میشود، جهاد احمد جبریل در ۲۰ می ۲۰۰۲ در بیروت به دست عوامل موساد ترور شده بود.
ارادت ويژه به ايران و امام خميني (ره)
احمد جبريل ایران را صمیمی ترین دوست و حامی فلسطین مي دانست. وي اعتقاد خاصي به بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران داشت. به اعتقاد وي امام خمینی (ره) اسلام را از انزوا نجات داد و دیدگاه مرتجعانه نسبت به دین را از بین برد و مقوله دین افیون ملتها را منسوخ و اسلام را در سطح بینالمللی بهعنوان یک نیاز انسانی در زمینههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، مادی و معنوی مطرح کرد و توانست جهان اسلام را از خواب بیدار کند و به مسلمانان حیات تازه ببخشد.