با حضور تعدادی از اندیشمندان ایتالیایی و ایرانی ؛
وبینار " حقوق بشر و رفتار دوگانه کشورهای غربی " در رم
رفتار دو گانه غرب به ویژه آمریکا در خصوص حقوق بشر، در وبیناری در رم پایتخت ایتالیا، مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ؛ از رم رفتار دو گانه غرب به ویژه آمریکا در خصوص حقوق بشر، در وبیناری در رم پایتخت ایتالیا، مورد بررسی قرار گرفت.
با مشارکت رایزنی فرهنگی ایران در ایتالیا و مرکز ایتالیایی مطالعات بین المللی خانه دانایی شهر رم، وبینار"حقوق بشر و رفتار دوگانه کشورهای غربی " با حضور تعدادی از اندیشمندان ایتالیایی و ایرانی برگزار شد.
در آغاز این وبینار، خانم هانیه ترکیان، اسلام شناس و مدیر دپارتمان مطالعات اسلامی مرکز مطالعات بین المللی خانه دانایی شهر رم که مدیریت این جلسه را نیز عهده دار بود، در سخنانی، استاندارهای دوگانه حاکم در غرب، در خصوص حقوق بشر را تشریح کرد. خانم ترکیان با اشاره به مصادیقِ تاریخیِ نقضِ حقوقِ بشر در ایالات متحده آمریکا، مانند سابقه برده داری و نسل کشی سرخپوستان بومی این کشور، استفاده از بمب هستهای در جریان جنگ دوم جهانی، جنایات در ویتنام، نژاد پرستی و تبعیض علیه رنگین پوستان، شلیک ناو امریکایی به هواپیمای مسافربری ایران ایر در سال ۱۳۶۷، جنایات در جبهه مقاومت به ویژه ترور سپهبد شهید قاسم سلیمانی و تحریم گسترده و یکجانبه علیه ملت ایران، ادعای دروغین امریکا در دفاع از حقوق بشر و فریب آمیز توصیف کرد..
سخنران بعدی این وبینار، کارلو کاربوچی، وکیل دادگستری و نویسنده ایتالیایی کتاب ۱۷۴۷ صفحه ای"تروریسم اسلامی: کذب و تحریف"، ضمن تحلیل حقوقی شمار قابل توجهی از پروندههای اتهام به تروریسم اسلامی در ایتالیا که خود نیز در پیگیری برخی از آنها مشارکت داشته، به روشنگری جریان سازی در خصوص پیش فرضهای نهفته در این اتهامات و کذب و تحریفهای نهفته در جریان شکل گیری این پروندهها پرداخت. این وکیل ایتالیایی در ادامه، ساختارحقوق بشر نوین، مبتنی بر معیارهای مادی گرا و انسان گرا جریان جهانی سازی که در تقابل با سنتهای دینی اسلامی، مسیحی را، مورد انتقاد قرار داد و فرهنگ واژگان حقوق بشر نوین را در قیاس با عملکرد دوگانه و متناقض آن، گونه تنزل یافته یک نظام حقوقی، به ابزار مادی - یکجانبه گرایانه قدرت ارزیابی کرد.
پائولو بورگونیونه، نویسنده و تحلیگر جغرافیای سیاسی، دیگر سخنران این وینبار بود. وی ایده طرح صدور حقوق بشر را ادامه طرح استعمار اروپایی و ناشی از خود شیفتگی فرهنگ اروپایی نسبت به هنجاریهای خود و دخالت در امور داخلی و تصرف این کشورها به بهانه این تفاوت هنجاری دانست و مصداقهای آن را جنگهای اخیر خاورمیانه و آشوبها و فروپاشی مدنی دانست.
سخنران پایانی این وبینار، "مارکو گیزِتّی تحلیگر ایتالیایی جغرافیای سیاسی بود که تألیفاتی در خصوص تحلیل جغرافیای سیاسی ایالات متحده آمریکا دارد. وی با ارایه گزارش تحقیقات و تألیفات خود در این حوزه، موقعیت جغرافیایی آمریکا را ترسیم و ابعاد دفاعی و جایگاه فعالیتهای صادراتی متناسب با این موقعیت را تشریح کرد و جهانی سازی به معنای آمریکایی سازی جهان، و صدور ایدئولوژی زندگی به سبک آمریکایی در ابعاد مصرف گرایانه و حقوقی را، ایجاد بازارهای جدید مصرف توصیف کرد.