پخش زنده
امروز: -
در پی روند تصاعدی بروز، بستری و فوتیهای ناشی از کرونا بویژه در مناطق جنوبی و جنوب شرقی کشور و افزایش تعداد شهرهای قرمز، مجددا محدودیتهای کرونایی بر اساس رنگبندی شهرها از ابتدای این هفته آغاز شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در حال حاضر ۹۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۸۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۷۳ شهر در وضعیت زرد قرار دارند و سفر از و به شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع است.
دکتر علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، با اشاره به افزایش بیماری کرونا در شهرهای جنوبی، گفت: از روز یکشنبه در شهرهای قرمز تنها گروه مشاغل سطح یک اجازه فعالیت دارند و بقیه مشاغل همه تعطیل هستند. در مورد رفت و آمدها نیز چنین است و رفت و آمد از و به شهرهای قرمز ممنوع است و پلاکهای بومی نمیتوانند از شهر قرمز خارج شده و پلاک غیر بومی هم نمیتواند به شهر قرمز وارد شود.
وی افزود: این موضوع از قبل ابلاغ شده و از روز یکشنبه نیز اعمال شده است. با توجه به اینکه ۱۰ شهرستان در استان تهران قرمز است، برای تهران هم رویه فوق اجرا میشود.
تشدید کنترلهای جادهای پلیس
همچنین سردار حسینی جانشین رئیس پلیس راهور ناجا، گفت: متاسفانه موج پنجم کرونا وارد کشور شده است و طبق روال همیشگی و مصوبات پیشین شهرهای زرد مشمول محدودیت تردد نمیشوند. البته به جز محدودیت تردد شبانه که مربوط به همه شهرها فارغ از رنگبندیها است. ولی در شهرهای قرمز و نارنجی از روز شنبه ابلاغ شده است که همکاران من و دوربینها ترددهای غیرمجاز را ثبت کنند و برابر ابلاغیههای قبلی نسبت به تخلف برخورد قانونی را انجام دهند.
وی افزود: اعمال قانون و جریمه در شهرهای نارنجی ۵۰۰ هزار تومان و در شهرهای قرمز یک میلیون تومان است درباره تهران نیز، چون در وضعیت قرمز هست، خروج از تهران ممنوع و مشمول جریمه یک میلیون تومانی میشود.
لامبدا سویه جدید ویروس کرونا
سویه "لامبدا" با نام علمی "سی.۳۷"، نخستینبار در پرو شناسایی شد و نمونههایی از آن نیز در تاریخ دسامبر ۲۰۲۰ میلادی پیدا شده است.
از آن زمان این سویه به گونه چیره در این کشور آمریکای جنوبی تبدیل شده است و عامل ابتلای بیش از ۸۰ درصد از مبتلایان جدید است.
اکنون این گونه دستکم در ۲۶ کشور از جمله انگلیس شناسایی شده است و سازمان جهانی بهداشت سویه لامبدا را در ۱۴ ژوئن، گونهای قابل توجه معرفی کرد.
سازمان بهداشت عمومی انگلستان اعلام کرده است این گونه را تحت آزمایش قرار داده به این دلیل که جهشهایی در شاخک پروتئینی آن صورت گرفته که ویروس را قادر میسازد به سلولهای انسان متصل شود.
مهمترین دغدغههای دانشمندان احتمال افزایش سرایت آن و امکان افزایش مقاومت ویروس در برابر پادتنهای خنثیساز است بدین معنی که میتواند سریعتر شیوع یابد و مقاومت بیشتری نسبت به واکسنها و درمانهای پادتنی داشته باشد.
با این همه سازمان بهداشت عمومی انگلستان میگوید: در حال حاضر هیچ مدرکی وجود ندارد که این گونه باعث وخامت ابتلا به بیماری شده باشد یا تاثیر واکسنهای تحت استفاده را کم کند.
آخرین تحقیقات چه میگویند؟
پژوهشی جدید که هنوز مورد بررسی سایر دانشمندان قرار نگرفته و بر اساس نمونههایی از کارمندان نظام پزشکی شیلی انجام شده است، میگوید که گونه لامبدا از هر دو گونه آلفا (انگلیسی) و گاما (برزیلی) مسریتر است.
همچنین این مطالعات نشان میدهد گونه لامبدا در مقایسه با گونههای آلفا یا گاما در واکنش پادتنی ایجاد شده در بیمارانی که یکی از واکسنهای کرونای تولید چین را دریافت کردند بیشتر توانسته از مصونیت فرار کند. هرچند پیشنویس این پژوهش که در یکم ژوئیه منتشر شده نوز هیچ واکسن دیگری را بررسی نکرده است.
بنابر آخرین گزارشها در ۲ ژوئیه، هشت مورد ابتلا به این گونه در انگلیس شناسایی شده است که احتمالا کمتر از تعداد واقعی موارد باشد.
سازمان بهداشت عمومی انگلستان در گزارش اولیه خود در ۲۵ ژوئن جزئیات بیشتری درباره اولین شش مورد ابتلا ارائه داد که از طریق نمونهبرداری ژنتیکی شناسایی شده بودند. با این حال هیچ یک از این موارد ۲۸ روز پس ز پاسخ مثبت آزمایش به مرگ منجر نشده است.
هم بازار هم پاساژها هم مغازهها
مدیران ادارات هم اعتقادی به دورکاری و درصدهای حضور کارمندا ندارن
این اخبار هم فقط برای خالی نبودن عریضه است