تابش نور آفتاب بر خودرو چه زیانهایی دارد؟
زیانهای تابش نور آفتاب بر خودرو، کداماند؟
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، برای هر کسی پیش آمده است که در فصل تابستان، مدتی خودروی خود را زیر نور آفتاب پارک کرده باشد. آیا این موضوع میتواند به خودروی شما زیان وارد کند؟
ماندن خودرو زیر نور آفتاب تابستان به مدتی، میتواند برای سرنشینان هنگامی که دوباره میخواهند سوار آن شوند، بسیار طاقتفرسا باشد. خودرو پس از ماندن و تحمل کردن نور آفتاب، برای سرنشینان تبدیل به یک کوره میشود.
آیا ماندن خودرو زیر نور آفتاب برای خودرو نیز ضرر دارد؟
پاسخ این است: متأسفانه بله. نور آفتاب برای داخل و بیرون خودرو، مضر است.
در قسمت داخل، یکی از نقاطی که بیشترین تماس مستقیم را با آفتاب دارد، داشبورد خودرو است. شدت نور آفتاب و اشعه فرابنفش هنگام برخورد به شیشه جلو تشدید میشود و همین موضوع میتواند موجب رنگپریدگی داشبورد شود.
همچنین، اگر صندلیهای شما از جنس چرم باشند، همان مشکل مشابه میتواند برای صندلیهای خودرو بهوجود بیاید.
نکته قابل توجه این که در خودرو بیش از ۲۷۵ نوع ماده سمی وجود دارد که دلیل آن نیز جنس مواد شیمیایی بهکار رفته در ساخت بخش داخلی است. این مواد بهطور مداوم، گازهایی را از خود متصاعد میکنند که همان مواد سمی محسوب میشوند.
بهعنوان مثال، هنگامی که خودروی جدید میخرید، بوی نویی خودرو ناشی از متصاعد شدن این گازها است، اما نور آفتاب میتواند موجب تشدید متصاعد شدن آنها باشد و این اصلا جالب نیست.
همچنین، این موضوع میتواند به رنگ خودروی شما ضرر وارد کند. نور مستقیم و مداوم آفتاب، میتواند موجب خرابی رنگ خودرو شود و قطعات پلاستیکی بیرون خودرو مانند سپرها و گلگیرها را نیز رنگپریده کند.
توصیه میشود که جهت حفظ سلامت خود و خودرو، اگر میتوانید خودرو را در سایه پارک کنید. همچنین، میتوانید جهت جلوگیری از تابش آفتاب به داخل خودرو، از یک پوشش در شیشههای جلو استفاده کنید.