افتتاح کاخموزه خسروآباد سنندج+گزارش
کاخ موزه خسروآباد در سنندج با حضور وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی افتتاح شد.
به گزارش خ
برگزاری صداوسیمامرکز کردستان، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در این مراسم گفت: مردم استان کردستان ریشه در تاریخ دارند وهمیشه در برهههای مختلف حافظ ایران بودهاند.
علی اصغر مونسان با بیان اینکه کوردها در ایجاد تمدن ایران نقش مهمی داشتهاند افزود: مقام معظم رهبری نیز در فرمایشات خود بر این موضوع تاکید داشته اند چرا که مردم کردستان همیشه در پیشبرد اهداف کشور تلاش کردهاند.
مونسان اضافه کرد: با وجود تمام زخمها و فراز نشیبهای وارد شده توسط دشمنان، ما همچنان پر افتخارتر از همیشه خواهیم ماند.
مونسان گفت: مردم ایران دارای تاریخ تمدنی ۷ هزار ساله هستند و بی شک در ایجاد تمدن بشری نقش مهمی ایفا کردهاند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت : بنده بسیار خرسندم که متولی وزارتخانه میراث فرهنگی هستم چرا که ماموریت پاسداشت هویت یک ملت را برعهده دارم و هیچگاه کار و وظیفه خود را به عنوان یک پست دولتی در نظر نگرفته ام.
مونسان با اشاره به اینکه حوزه میراث فرهنگی همیشه مظلوم و محروم واقع شده گفت: کشورهای دیگر میلیاردها تومان برای ساختن یکهویت هزینه میکنند و این درحالیست که کشور ما در این زمینه غنی است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: وزارتخانه ما به لحاظ بودجهای ضعیفترین وزارتخانه در کشور است.
مونسان با بیان اینکه سرانه ثبت آثار در کشور ۳۴ هزار مورد است گفت: برای نگهداری ومرمت هر اثر تاریخی ۵ الی ۶ میلیون تومان در کشور هزینه میشود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تاکید بر اینکه بناهای تاریخی نشان از هویت ملی است بیان کرد: ما تلاش میکنیم تا با روشهای مختلف در حفظ و مرمت این بناها کوشا باشیم.
مونسان کل بودجه اختصاص یافته به وزارتخانه میراث فرهنگی را ۲۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و یادآور شد: مرمت بسیاری از بناهای تاریخی با مشارکت خود مردم انجام میشود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: در دولت دوازدهم بیش از ۲۹ میلیارد تومان برای پروژههای گردشگری در کشور هزینه شده است.
مونسان به احداث ۴۶۱ هتل در دولت تدبیر و امید نیز گریزی زد و بیان کرد: تعداد تختهای اقامتی از ۲۶۰ هزار تخت به ۴۶۰ هزار مورد افزایش یافت.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به احداث دو هزارو ۲۰۰ اقامتگاه بوم گردی در دولت دوازدهم اشاره کرد و گفت: در این مدت بیش از ۹۰ رشته در حوزه هنرهای محلی در کشور احیا شد.
مونسان در پایان وعده تامین اعتبار ۵ میلیارد تومانی را به اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان داد و گفت: امید است تا با سرمایه گذاریای کوچک در حوزه گردشگری و صنایع دستی اشتغال زاییهای بزرگی صورت گیرد.
استاندار کردستان هم در این مراسم گفت: از وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خواست تا ثبت جهانی هورامان در یونسکو پیگیری شود.
بهمن مرادنیا استاندار کردستان امروز درمراسم افتتاح فاز نخست کاخموزه واقع در عمارت خسروآباد سنندج گفت: کردستان این ظرفیت را دارد که در سالهای آینده به یک مقصد گردشگری در کشور تبدیل شود و زمینههای آن نیز فراهم شده است.
مرادنیا افزود : استان کردستان هم به لحاظ تاریخی و هم فرهنگی دارای ظرفیتهای بسیار بالایی است و در بحث گردشگری و توسعه استان میتواند بسیار موثر واقع شود.
استاندار کردستان افزود: شاید یکی از دلایل کم توجهی به استان کردستان وجود سایه مسایل امنیتی بوده که اگر این نبود، میشد بیشتر ار حال حاضر در این استان کار شود.
مرادنیا عنوان کرد: اکنون میتوان با جهش خوبی در حوزه گردشگری کار کرد و لازم است فعالان این حوزه سرعت خود را بیشتر کنند.
استاندار کردستان گفت: برای توسعه بخش گردشگری جشن نوروز و برنامههای دیگری در استان دنبال شده است، اما در حال حاضر به دلیل ویروس کرونا متوقف شده که با رفتن این ویروس دوباره از سرگرفته میشود.
مرادنیا در مورد عمارت خسروآباد سنندج گفت: این عمارت یکی از میراثهای ارزشمند استان است که نیازمند بازسازی بوده و نیاز هست که اعتبارات لازم از سوی وزارتخانه میراث فرهنگی به آن اختصاص یابد تا سریعتر تکمیل شود.
استاندار کردستان همچنبن از وزیر میراث فرهنگی درخواست کرد که پرونده ثبت جهانی هورامان را با جدیت هرچه تمام در یونسکو پیگیری کند و نوید ثبت آن را به مردم استان بدهند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان درمراسم افتتاح فاز نخست کاخموزه واقع در عمارت خسروآباد سنندج گفت: استان کردستان دارای ۳ ظرفیت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است که پتانسیل وسیعی برای توسعه استان است.
گویلیان افزود: با توجه به طبیعت بکر و کوهستانی بودن کردستان، این استان میتواند به قطب گردشگری در کشور تبدیل شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان بیان کرد: یکی از ظرفیتهای شهر سنندج نازک کاری است و در همین راستا میتوان سنندج را شهر جهانی نازک کاری عنوان کرد.
وی مجموع آثار شناسایی شده در کردستان را تا سال ۹۲ حدود ۹۰۰ اثر بیان کرد و یادآور شد: این تعداد در سال ۱۴۰۰ به ۲ هزارو ۵۱۱ اثر افزایش یافت.
گویلیان با اشاره به اینکه تا سال ۹۲ مجموع آثار ثبت شده تاریخی در کردستان ۷۷۸ مورد بوده است گفت: امسال این تعداد به هزارو۹ مورد رسیده است.
وی اظهار داشت: در حوزه میراث فرهنگی و بر اساس ماده ۲۷ بناهایی در استان به بخشهای خصوصی واگذار شده که امیدواریم با مشارکت هرچه بیشتر و تسریع در مرمت و بازسازی بناهای تاریخی در این زمینه به نحو احسن پیش رویم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان بیان کرد: در حال حاضر سه موزه فعال در استان وجود دارد و ۳ مورد دیگر نیز در حال بهره برداری است.
گویلیان گفت: تا سال ۹۲ تنها ۲۵ مرکز اقامتی در کردستان وجود داشت که در سال ۱۴۰۰ این مراکز به ۳۴ مورد ارتقاء یافت.
وی با اشاره به ظرفیت بالای کردستان در توسعه اقامتگاههای بوم گردی افزود: کردستان به عنوان منطقه اکوتوریسم اکنون دارای ۲۳ واحد بوم گردی است و ۱۵ مورد نیز در دست اقدام است.
گویلیان گفت: از جمله اشتغالزاییهای مطرح در حوزه میراث فرهنگی اشتغال کولبران در احداث اقامتگاههای بوم گردی است که تاکنون ۵ نفر در استان در این زمینه ایجاد اشتغال کردهاند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان با اشاره به ثبت ۸ مهر اصالت یونسکو در کردستان افزود: در حال حاضر ۳ هزارو ۶۲۴ نفر در کردستان در حوزه میراث فرهنگی فعالیت دارند.
در پایان این مراسم شهر آرمرده در زمینه شالبافی، روستای دیوزناو در زمینه ارغوان بافی و کاکو سفلی در دهگلان در زمینه گلیم بافی به صورت نمادین نشان ثبت ملی دریافت کردند.