پخش زنده
امروز: -
فرمانده عملیات ستاد مدیریت مقابله با کرونا: باید بپذیریم که تهران در موج پنجم شیوع ویروس کروناست و خیز جدید سوش دلتا را تجربه میکند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر علی رضا زالی در جلسه ستاد مدیریت و مقابله با بیماری کرونا در استان تهران افزود: مدل بستری بیماران اعم از زمان کوتاه شروع بیماری و درگیری ریه، بالا رفتن سن مبتلایان، افزایش مبتلایان بین ۲۰ تا ۳۰ سال و همچنین افزایش تعداد مبتلایان زیر ۱۰ سال، افزایش مرگ و میر زیر ۲۰ سال و علائمی مانند آبریزش بینی همگی نشان از سوش دلتاست؛ بنابراین در خیز جدید سوش دلتا هستیم.
دکتر زالی گفت: دو مشکل در این خصوص داریم یکی سرعت انتقال که ۸ تا ۱۲ درصد بالاتر از سوش آلفای انگلیسی است و ۶۰ درصد هم سرایت پذیری بیشتری نسبت به سوش آلفا دارد. همچنین در بحث درمان نیز هنوز در مطالعات خود به پاسخ روشنی نرسیده ایم.
وی گفت: از همه مهمتر مسئله واکسن گریزی این سوش جدید است که این خیلی مهم است.
فرمانده عملیات ستاد مدیریت بیماری کرونا افزود: در دنیا به دلیل رقابت اقتصادی که تولیدکنندگان واکسن دارند همه تولیدکنندگان اعلام میکنند که واکسن ما در مقابل این سوش مقاوم است و سوش دلتا از سوش ویروس آفریقایی نیز که واکسن گریزترین سوش است، درصد مقاومت آن در مقابل واکسنها بالاتر است و البته کسانی که هر دو دز واکسن را دریافت کرده اند مقاومت بیشتری نسبت به این ویروس دارند.
مسئله روز و اولویت اصلی کشور باید تهیه واکسن باشد
فرمانده عملیات ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونای کلانشهر تهران گفت: باید مسئله روز کشور اولویت دادن به تامین واکسن و واردات واکسن باشد.
دکتر علیرضا زالی در جلسه ستاد مدیریت بیماری کرونا به بحث تامین واکسن اشاره کرد و گفت: نیازمند حمایت لازم از خط مقدم بهداشت و درمان هستیم و به طور اضطراری یک اقدام و تصمیم قاطعانه در بحث اعتبارات و تامین واکسن تا حد ممکن نیاز است.
وی گفت: بسیاری از کشورهای منطقه ما اقدام خوبی در این خصوص انجام دادند و ما نیز باید مسئله روز کشورمان واردات و تامین واکسن باشد.
فرمانده عملیات ستاد مدیریت بیماری کرونا افزود: با این میزان واکسیناسیون ما قادر به کنترل بیماری نیستیم و راهی جز واکسیناسیون برای کنترل بیماری نداریم و هر راهی به غیر از این برویم به خطا رفتیم.
وی گفت: اقدامات در همین شرایطی که هنوز گروههای هدف ۶۰ سال واکسینه نشده اند و در مقایسه با برخی که واکسینه شده اند، بررسیها نشان میدهد که مرگ و میر ما در بخش واکسیناسیون کاهش پیدا کرده است بنابراین اکنون کشور به استراتژی واردات واکسن نیازمند است که باید با سرعت و شتاب در کنار واکسن داخلی بحث واردات واکسن نیز صورت گیرد چرا که واکسن داخلی به تنهایی پاسخگو نیست.
وی افزود: ما باید در تهران در کنار محدودیتهای اجتماعی به طرح واکسیناسیون نیز ادامه دهیم و به ویژه که اکنون بحث اعمال محدودیتها صورت میگیرد بهترین فرصت برای واکسیناسیون است و ما نیز این فرصت را نباید از دست بدهیم و بهترین زمان واکسیناسیون اکنون است.
وی ادامه داد: باید از همه ظرفیت سازمانی و فراسازمانی کشور در بحث تامین واکسن استفاده کنیم.
دکتر زالی گفت: اکنون آن چه که در تهران میبینیم شرایط جنگی آرایش خیز پنج نیست و باید در مقابل این خیز جدید آماده بود، اما اکنون کادر درمانی که تمام تلاشها و طرحهای بهداشتی روی دوش آن هاست مظلوم واقع شده اند و حتی یک ریال پاداش نیز دریافت نکرده اند و در برخی مراکز نیز سه تا چهار ماه هم حقوق نگرفته اند.
وی افزود: بنابراین نمیتوان با دست خالی به پیروزی رسید که به نظر میرسد در روزهای آخر دولت با یک کرختی در تامین منابع مواجه هستیم.
فرمانده عملیات ستاد مدیریت بیماری کرونا گفت: طبق بررسی شاخصها طی دو تا سه هفته متوالی هم در بحث سرپایی و هم در بحث بستری آمارها رو به افزایش است و اکنون تهران موج پنجم را تجربه میکند به ویژه که شاخصها در چند روز اخیر شتاب بیشتری به خود گرفته است.
وی گفت: باید سازوکار و تمهیدات لازم پیش بینی و ظرفیت سازی جدیدی ایجاد شود.
دکتر زالی افزود: با واقعیت تلخی مواجه هستیم که سرانه واکسن در کشور پایین بوده و انتظارات به حق مردم پاسخ داده نشده است.
وی گفت: آمار واکسیناسیون تناسبی با جمعیت ایران ندارد در حالی که مسئله نخست کشور باید واکسیناسیون باشد.
فرمانده عملیات ستاد مدیریت بیماری کرونا افزود: هر چه در این خصوص کندتر عمل کنیم مرگ و میر ناشی از این بیماری افزایش پیدا میکند و کنترل سختتر میشود، در حالی که کشورهایی که با درصد بالایی واکسیناسیون انجام داده اند مرگ و میرشان به شدت کاهش پیدا کرده است.
وی تصریح کرد: بنابراین کندی واکسیناسیون هم مرگ و میر را افزایش و هم کنترل و مدیریت بیماری را برای ما سختتر میکند و بدون واکسیناسیون انتظار بیشتری نباید داشته باشیم.