پخش زنده
امروز: -
برای تامین حقابه تالاب هورالعظیم باید حداقل ۲۴ متر مکعب در ثانیه آب وارد آن شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز خوزستان ، رئیس دانشکده مهندسی آب و محیط زیست دانشگاه شهید چمران اهواز در برنامه گفتگو ویژه خبری شبکه خوزستان گفت: در شرایط خشکسالی میزان حقابه تالاب یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب و در شرایط ترسالی یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب میباشد.
علی قمیشی افزود: حداقل حقابه تالاب هورالعظیم ۲۴ متر مکعب و حد مطلوب آن ۵۶ متر مکعب در ثانیه میباشد که بیشتر آن باید در فصل تابستان داده شود.
وی ادامه داد: بیشترین میزان حق آبه برای تالاب در فصل زمستان داده شد این در حالی است که در خرداد فقط بین یک تا هفت متر متر مکعب و حدود یک چهارم حقابه تالاب هورالعظیم داده شده است.
معاون مطالعات جامع آب سازمان آب و برق خوزستان نیز در این برنامه گفت: براساس اطلاعات اداره کل حفاظت محیط زیست استان میزان حقابه زیست محیطی تالاب هورالعظیم یک میلیارد و ۳۷۰ میلیون متر مکعب است و ما در پاییز و زمستان یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب آب برای تالاب رهاسازی شده بود.
شهبازی افزود: براساس برنامه مقابله با تنش آبی و خشکسالی در خوزستان حقابه تالاب ۳۶۰ میلیون مترمکعب است که ما در خرداد ماه ۴۱۰ میلیون متر مکعب به تالاب داده ایم
وی ادامه داد: کل شریانهای رودخانه کرخه تا تالاب در مجموعه ۵۰۰ کیلومتر میباشد و با توجه به نداشتن تعادل میان منابع و مصارف و ایجاد انحرافهای مختلف در مسیر مشکلاتی به صورت موقت در رسیدن آب به تالاب ایجاد، ولی برای حل این مشکل آب به سمت تالاب رهاسازی شد.
مدیر دفتر حفاظت و بهره برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: از اردیبهشت ماه چندین جلسه در خصوص کشت تابستانه در شورای کشاورزی استان برگزار و مقرر شد با توجه به خشکسالی کشت پر مصرف در استان انجام نشود.
پیمان حیدری راد افزود:براساس برنامه راهسازی آب در سد کرخه الگوهای کشت کم مصرف و همچنین حقابه زیست محیطی تالاب هورالعظیم تعیین شده بود.
بیشتر بخوانید : مساله اصلی در هورالعظیم ، عمق آب است
وی ادامه داد: سازمان آب و برق خوزستان متولی تامین آب است و با هماهنگی مقام قضایی و همکاری نیروی انتظامی برخورد با متخلفان در خصوص استفاده غیرمجاز از آب و کشتهای پر مصرف انجام میشود، ولی در این زمینه نیاز به همکاری دستگاههای اجرایی و اقناع سازی کشاورزان میباشد.