پخش زنده
امروز: -
همه ساله مازاد یا کاهش تولید محصولات کشاورزی، مشکلات متعددی را برای تنظیم بازار و کشاورزان ایجاد میکند، اما اجرای کشت قراردادی، راهگشای اینمشکلات خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز گلستان؛ استان گلستان با ۶۵۰هزار هکتار مزرعه و تولید ۵ونیم میلیون تُن انواع محصولات کشاورزی، یکی از قطبهای کشاورزی کشور محسوب میشود.
این ظرفیت و موقعیت جغرافیایی گلستان میتواند با توسعه صادرات کالاهای مزیت دار، درآمد ارزی قابل توجهی را نصیب استان و حتی کشور کند تا از فشار بر منابع نفتی بکاهد.
با وجود این، همه ساله، مازاد یا کاهش تولید محصولات کشاورزی که ریشه آن خرده مالکی، افزایش هزینههای تولید و بی برنامگی است، سود کم و یا حتی ضرر برای کشاورزان و مشکلات متعدد برای تنظیم بازار ایجاد میکند.
اما اجرای کشت قراردادی و تولید بر مبنای ثبت سفارش بازار داخل و خارج، گره گشا خواهد بود.
اجرای کشت قراردادی به سبب تولید محصول، مطابق قرارداد، نوعی تضمین برای فروش محصول است که تولیدکنندگان به سبب ارتقای درآمد، رغبت بیشتری به امر تولید دارند.
ماجرا تنها به این جا ختم نمیشود چرا که در شرایط فعلی تحریم، پایداری تولید و خودکفایی محصولات راهبردی بسیار حائز اهمیت است و اجرای کشت قراردادی، راه حلی مناسب برای پایداری تولید محصولات کشاورزی به شمار میرود.
در استان گلستان، کشت قراردادی بین کشاورزان و صاحبان کارخانههای تولیدی در ۱۴هزار هکتار و برای برخی محصول انگشت شمار، برقرار شده است. چغندرقند، یکی از این محصولات است.
در کشت قراردادی، صاحبان و کارشناسان کارخانه در طول فرآیند کاشت، داشت و برداشت، همراه، حامی و مشاور کشاورز هستند.
در این نوع قرارداد، تولیدکننده محصول را مستقیم از کشاورز میخرد و کشاورز از فروش و تحویل گیرنده محصول خود، مطمئن و از کار خود راضی است. دست دلالان هم کوتاه میشود.
اجرای الگوی کشت، کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و ارتقای کیفیت، از مزایای دیگر این نوع کشت است.
استان گلستان در تولید ۱۶محصول راهبردی، رتبههای اول تا پنجم کشور را دارا است و لازم است که این روش، فراگیر شود.