پخش زنده
امروز: -
استاندار خوزستان دربازدید هوایی از تالاب هورالعظیم، مسیر آبرسانی به این تالاب را مشاهده و بررسی کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، صبح امروز، بازدید هوایی استاندار خوزستان به همراه مدیرکل حفاظت محیط زیست استان، نماینده سازمان آب و برق، اصحاب رسانه و جمعی از فعالان محیط زیست از روند آبگیری تالاب هورالعظیم صورت گرفت.
استاندار در این بازدید گفت: در مشاهده و بررسی مسیر آبرسانی به هورالعظیم و حوضچههای مختلف آن مشخص شد که حوضچههای ۱ و ۵ مشکل دارند چرا که پراکندگی آب این دو حوضچه حدود ۵۰ درصد است و مرتفع بودن دو حوضچه، نیز مزید بر علت شده است، اما وضعیت حوضچههای ۲، ۳، و ۴ نسبتاً مطلوب است و حدود ۸۰ درصد پوشش آبی دارند.
قاسم سلیمانی دشتکی افزود: ما در جلسات سازگاری با کم آبی تصمیم گرفتیم که تا شهریور ماه حدود ۲۵۰ میلیون متر مکعب آب روانه هورالعظیم شود که بر اساس گزارش کارشناسان، تاکنون تنها حدود ۵۰ میلیون متر مکعب ورودی داشتیم و حداقل باید حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب دیگر آب به تالاب وارد شود.
وی لازمه ورود این میزان آب به هور را رعایت دو موضوع عنوان کرد و اظهار داشت: ابتدا باید حداقل حدود ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب در مسیر تالاب جریان داشته باشد که حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب به هور برسد و مطلب دوم اینکه متاسفانه شلتوک کاری در مسیرکه تقریباً نوعی تخلف از مصوبات ستاد بحران و سیستم سازگاری با کم آبی است و مانع ورود آب مناسب به کار میشود در حال انجام است و از مردم عزیز تقاضا داریم که رعایت کرده و امسال از کشت برنج خودداری کنند.
به گفته سلیمانی دشتکی؛ حفظ محیط زیست مهمتر از برداشت برنج است چرا که برنجکاری اقدامی مقطعی است، اما اگر هور از بین رفت، اثرات زیست محیطی بسیار خطرناک و سختی در پیش خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون آبگیری تالاب از سرشاخههای کرخه برای حوضچههای ۱، ۲ و ۳ و از حوزه کارون برای حوضچه شماره ۵ در حال انجام است از مردم تقاضا کرد: امسال از شلتوک کاری صرف نظر کنند و باعث اختلال در مسیر آب راه یافته به تالاب نشوند.
استاندار تاکید کرد: از نظر قانونی نیز ما قطعاً دستور پیشگیری از استفاده غیر ضروری از آب راه یافته به هورالعظیم را میدهیم، اما اگر خود مردم عزیز همراهی کند خیلی بهتر است، چون حفاظت از محیط زیست باید اساس کار زندگی ما باشد و نبود محیط زیست مساوی با نبود سلامت و زندگی ست.
قاسم سلیمانی دشتکی با بیان اینکه در صورت تحمل یک ساله در انجام ندادن شلتوک کاری، خروجیهای مثبتی همچون برطرف شدن ریزگردها، جلوگیری از آثار منفی زیست محیطی و بروز بیماریهای ناشی از مشکلات ریزگردها را خواهیم داشت از نیروی انتظامی، فرمانداران و دستگاه قضا خواست: با همراهی سازمان آب و برق استان از کشت شلتوک و برنج کاری جلوگیری کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هم در این بازدید با اشاره به اینکه ۷۲ درصد از ظرفیت تالاب آبگیری شده است اظهار داشت: اما وضعیت کلی تالاب دچار تنش کم آبی است و با توجه به میزان تبخیر بالا چنانچه رهاسازی آب و تامین حق آبه تالاب صورت نگیرد انتظار داریم در روزهای آتی تلفات آبزیان در سطح گسترده تری از تالاب به وجود آید.
بیشتر بخوانید : رها شدن ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب در هورالعظیم تا شهریور+فیلم
محمد جواد اشرفی تاکید کرد: به همین دلیل براساس دستور و تاکید استاندار و پیگیریهای نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی مقرر شد رهاسازی آب در تالاب به طور مستمر تا پایان شهریورماه صورت گیرد و سازمان حفاظت محیط زیست پیگیر حق آبه تالاب هورالعظیم تا رفع تنش آبی و طبیعی شدن وضعیت خواهد بود.