پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیته اپیدمیولوژی کووید ۱۹ گفت: هنوز معلوم نیست وارد پیک پنجم کرونا شده باشیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما دکتر حمید سوری در استودیو گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود وقتی از پایان پیک صحبت میکنیم باید حداقل دو دوره بیماری یا دو هفته از بیماری و وضعیت فراوانی آن گذشته باشد و دیگر هم روند صعودی که هفتهها به طول بیانجامد نداشته باشیم. هنوز معلوم نیست که وارد پیک پنجم بیماریکرونا شده باشیم، زیرا بسیاری از استانهای جنوبی هنوز پیک چهارم را هم تجربه نکرده اند.
دکتر پیام طبرسی هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و معاونت آموزشی بیمارستانمسیحدانشوری هم در سوی دیگر استودیو گفت: در مورد اینکه وارد پیک پنجم بیماری کرونا شده ایم یا نه نمیتوان نظر داد، ولی بر اساس نگاه میدانی میتوان گفت تهران وارد پیک پنجم شده به خاطر اینکه تعداد ظرفیت ورودی مراجعین بیمارستان مسیح دانشوری تا ۴۷۰ نفر افزایش یافته و این نشان دهنده شروع پیک جدید است.
او افزود: اردیبهشت و خرداد بهترین ماههای سال برای انجام واکسیناسیون بود و ما این دو ماه را از دست دادیم، گرچه واکسنهایی که از کشورهای خارجی به کشورمان باید وارد میشد نیامد، اما مردم این صحبتها را نمیپذیرند برای مثال در سیستان و بلوچستان باید پذیرفت که این استان با یک بحران رو برو است.
دکتر حمیدرضا رشیدی نژاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در ارتباط زنده تصویری با این برنامه در خصوص اعمال محدودیتها در کرمان گفت: امروز ستاد استانی مقابله با کرونا تصمیمات جدید در خصوص اعمال محدودیتهای کرونایی اتخاذ کرده است.
وی با بیان اینکه استان کرمان یک پیک عقبتر از باقی استان هاست ادامه داد: پیک اصلی و خطرناک استان کرمان در آبان و آذر ۹۹ بود و پیک سوم بیماری کرونا را در اواخر فروردین و اردیبهشت تجربه کرده و در خرداد ماه هم ادامه یافته است. در حال حاضر برای تهیه دارو مشکلی نداریم و پرسنل و کادر درمان را هم ظرفیتسازی میکنیم و به این منظور بخشهایی از سرویسهای الکتیو را راکد کردهایم تا بتوانیم به بیماران کرونایی رسیدگی کنیم.
دکتر سید حیدر محمدی مدیرکل امور دارویی سازمان غذا و دارو در ارتباط زنده تصویری با این برنامه گفت: در حالی که همه دنیا برای تامین دارو دچار مشکلاتی هستند ما افتخار داریم که جزو یکی از تولیدکنندگان واکسن در دنیا هستیم ایران جزو انگشتشمارترین کشورهای دنیا است که توانایی تولید و ساخت همه پلتفرمهای واکسن کرونا را دارد.
او ادامه داد همکاران ما در حوزه بهداشت چنانچه واکسن به دستشان برسد روزانه ۲۵۰ هزار دوز تزریق انجام خواهند داد.
او از ورود سه میلیون دوز واکسن کرونا به کشور در روزهای آینده خبر داد و افزود: این میزان واکسن در کنار واکسنهای برکت و پاستور که هفته قبل مجوز مصرف اضطراری را گرفتند سبب میشود تا اواخر تیرماه، در تزریق واکسن کرونا به یک سرعت نسبی برسیم و بعد از آن یقیناً میزان تولید واکسن مان در برند برکت بیشتر خواهد شد و پس از آن حداقل ماهی ۴.۵ میلیون دوز واکسن از پروژه برکت واکسن دریافت خواهیم کرد و به این ترتیب خوشبین هستیم که سرعت تزریق واکسن در کشورمان به روزانه ۲۵۰ هزار دوز برسد.
او ادامه داد: در حال حاضر دو و نیم میلیون دوز واکسن برکت آماده تحویل هستند که این تعداد تا پایان تیرماه به ۴ میلیون دوز میرسد و تا این لحظه حدود ۳۲۰ هزار دوز واکسن تحویل معاونت بهداشتی وزارت بهداشت شده و برای توزیع به شهرهای جنوبی کشور آماده شده است.
محمدی در خطاب به کسانی که دوز اول واکسن را دریافت کردند و منتظر دوز دوم آن هستند گفت کسانی که دوز اول را واکسن باهارات دریافت کردند دوز دومشان را هم دریافت کرده و به آنها تزریق شده در خصوص واکسن آسترازنکا بخشی از افرادی که دوز اول را واکسن استرازنکا دریافت کرده بودند دوز دوم خود را هم دریافت نموده و تعدادی از این افراد که باقی مانده اند هم با وارد شدن محموله دیگری از این واکسن در تیر ماه جاری، دوز دوم خود را دریافت خواهند کرد. اما در خصوص واکسن سینوفارم هم میتوان گفت بخشی از سه میلیون واکسن که در چند روز آینده وارد میشود صرف دوز دوم افرادی میشود که دوز اولشان را سینوفارم دریافت کردهاند در بخشی دیگری از این محموله صرف افراد بالای ۶۰ سال که قصد تزریق واکسن دارند میشود.
دکتر سوری در استودیو با اشاره به اینکه سرعت واکسن کرونا در دنیا ناکافی بوده افزود: تولید واکسن کرونا تاکنون پاسخگوی تقاضای واکسن در دنیا نبوده است.
او ادامه داد قریب به دو هفته قبل بود که رئیس جمهور جدید آمریکا اجازه صادرات واکسن کرونا به ایران را صادر کرد یعنی تا دو هفته قبل حتی شرکتهای دیگری که غیر آمریکایی بودند هم اجازه صادرات واکسن به ایران را نمیدادند. اما تا جایی که من سراغ دارم سرعت واکسیناسیون رو به افزایش است و تا مرداد گروههای پرخطر و مسن واکسینه خواهد شد.
حتی در استانهایی مانند سیستان و بلوچستان که سیل اپیدمی کرونا در آنها رو به افزایش است میانگین سن تزریق واکسن را پایین آورده و از ۵۰ سال به بالا را واکسینه میکنند. البته این پیشنهادی بود که پس از بازدید هفته گذشته ما از استان سیستان و بلوچستان داشتیم بعمل آمد.
دکتر پیام طبرسی در سوی دیگر استودیو در خصوص اینکه آیا کسانی که دوز اول واکسن خود را خارجی دریافت کردهاند میتوانند دوز دوم را ایرانی دریافت کنند گفت: این موضوع بستگی به شرایط دارد، اما در حال حاضر کسانی که دوز اول واکسن را سینوفارم دریافت کردند بهتر است که دوز دوم را هم همان سینوفارم دریافت کنند، اما اگر واکسن سینو فارم نبود میتوانند نمونههای دیگر واکسن را دریافت کنند کما اینکه در سایر نقاط دنیا هم چنین اتفاقاتی رخ داده و تصادفا اثربخشی بهتری هم داشته است.
دکتر طبرسی میزان اثربخشی و ایمنی زایی واکسن برکت را بالای ۸۰ درصد عنوان کرد و افزود: درخصوص فازهای اول و دوم این واکسن عوارضی مشاهده نشده و برعکس تولید آنتی بادی که خنثی کننده ویروس باشد در این واکسن بسیار خوب بوده است.
او با تاکید بر اینکه حتی مقام معظم رهبری هم از واکسن برکت استفاده کرده اند تصریح کرد: اثربخشی و خنثی سازی ویروس در واکسن برکت این توانایی را دارد که گونههای ویروس انگلیسی و آفریقایی را هم تحت تاثیر قرار میدهد.
در سیستان و بلوچستان ۸۰ سال به بالا از واکسن کمتر استقبال کردند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت در خصوص دارویی رمدسیویر مشکل و کمبودی نداریم.
دکتر محمد هاشمی شهری افزود :ما تزریق واکسن به افراد بالای ۶۰ سال را زودتر شروع کردیم زیرا افراد بالای ۸۰ سال در استان سیستان و بلوچستان چندان استقبال از واکسن نکردند.
او ادامه داد: از این رو در مرحله بعدی واکسن افراد ۵۰ سال به بالا را شروع خواهیم کرد البته به شرطی که واکسن به اندازه کافی به دستمان برسد زیرا افراد بالای ۵۰ سال تعداد بیشتری را شامل می شوند.
هاشمی شهری آخرین وضعیت بیماران استان سیستان و بلوچستان را این گونه توصیف کرد : در حال حاضر ۷۰۰ بیمار بستری داریم که عمده این بیماران درشهر زاهدان هستند زیرا یک سوم جمعیت استان در شهر زاهدان است و از طرف دیگر از سایر شهرهای اطراف هم بیماران به زاهدان می آیند.
او همچنین از پر بودن ۷۸ تخت ویژه آی سی یو دانشگاهی خبر داد و افزود: در حال حاضر ما نیازمند مخازن ۲۰ یا ۳۰ تنی اکسیژن هستیم تا بتوانیم فشار داخل مجرای اکسیژن رسان را کنترل و تأمین کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود اگر موج جدید کرونا به همین شکل ادامه پیدا کند و چند هفته آینده در این شرایط باشیم قطعاً زیرساخت های پزشکی و درمانی استان سیستان و بلوچستان اشغال خواهد شد.ما اعلام نیازهای خود را به وزارت بهداشت انعکاس داده ایم اما این نکته حائز اهمیت است که ماسک را برای کادر درمان خود نمی خواهیم بلکه برای مردم می خواهیم و عدم رعایت استفاده از ماسک در میان مردم هم ریشه در فقر آنها دارد فقر در این استان سبب شده تا رعایت پروتکل ها در بلوچستان ۴۷ درصد عنوان شود این در حالیست که متوسط رعایت پروتکلهای بهداشتی در سایر استانها 67 درصد می باشد.
هاشمی شهری افزود بیمارستانهای صحرایی مشکلی از ما حل نمیکند ما نیازمند بیمارستانهای هستیم که اکسیژن رسان داشته باشد و بتواند بیماران تنفسی را کاور نماید.
دکتر حمید سوری رئیس کمیته اپیدمیولوژی کووید ۱۹ در استودیو گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما گفت: پیش آمد خیز جدید ویروس کرونا در استانهای جنوبی قابل پیش بینی بود چراکه در دو یا سه ماه اخیر بیش از ۸ سفر به استانهای بوشهر فارس هرمزگان و سیستان و بلوچستان داشتیم و دریافتیم که چند کار اساسی باید در این استانها صورت بگیرد که بخشی از آنها به وزارت بهداشت مربوط است و بخش عمده دیگر آن به سایر سازمانها مربوط می شود،برای مثال میتوان به مسدود سازی مسیرهای انتقال بیماری اشاره کرد مثلا اینکه انجام تستهای کرونا به بیماران به وزارت بهداشت مربوط می شود.
وی گفت : آنچه به نیروی انتظامی مربوط میشود مرزبانی دقیق و بازرسی ترددهاست زیرا در مرز میرجاوه رفت و آمدهای غیر قانونی بسیاری از مرز ها صورت می گیرد و ما شاهد ورود غیر قانونی پاکستانی های بسیاری هستیم که اکثرا به کرونا مبتلا هستند. در این خصوص نیروی انتظامی مستقر دارد مرز میرجاوه هم عنوان کرده که فقط ۱۰ درصد از ترددهای غیرقانونی را می تواند کنترل کند.
دکتر طبرسی هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سوی دیگر استودیو با اشاره به افزایش عدم رعایت پروتکل های بهداشتی گفت: در حال حاضر بسیاری از مردم دیگر ماسک نمی زنند و از تب سنجی در مراکز عمومی خبری نیست برای مثال اگر سری به فرودگاه مهرآباد بزنید خواهید دید که نه کسی مسافران را با دستگاه تب سنجی می آزماید و نه مسافری ماسک می زند.
او ادامه داد در همه دنیا اپیدمی میرود بالا و وقتی پایین می آید دیگر بالا نمی رود و این بدان که مردم پس از تزریق واکسن ،پروتکل ها را رعایت می کنند و با خیال راحت به زندگی می پردازند اما در کشور ما که تزریق واکسن هنوز کاملا صورت نپذیرفته نباید پروتکل های بهداشتی اینگونه زیر سوال برود. اینجا باید سهم نظارت بر روی پروتکل های بهداشتی پررنگ تر باشد.
دکتر عبدالرسول همتی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ارتباط زنده تصویری با این برنامه گفت: در حال حاضر در استان فارس پیش از آنکه پیک چهارم را پشت سر بگذارد و دامنه پیک چهارم کرونا به سراشیبی نزدیک شود بلافاصله پیک پنجم آغاز شده است. این سبب شده تا امروز ۱۳ شهرستان این استان به رنگ قرمز در آیند و اصلاً دور از انتظار نیست که در هفته آینده شهرستان های مرکزی این استان و حتی شیراز هم قرمز رنگ شوند زیرا بیمارستان کرونایی این استان تکمیل ظرفیت شده اند البته به عنوان پلان های بعدی ما بیمارستانهای پشتیبانی را برای چنین مواردی تعیین کردهایم بیمارستانهای خصوصی را درگیر خواهیم کرد.
دکتر همتی در خصوص کمبود های استان فارس برای مقابله با بیماری کرونا گفت: کمبودی از نظر تخت نداریم اما مشکلاتی در خصوص همکاری سازمان ها وجود دارد و رفع این مشکلات ، ارتباطات بین بخشی گسترده ای را می طلبد و نباید تنها دانشگاه علوم پزشکی را متولی بخش پزشکی استان دانست.او همچنین از تزریق ۴۲۰ هزار دوز واکسن کرونا در این استان خبر داد.
دکتر حمید سوری رئیس کمیته اپیدمیولوژی کووید ۱۹ هم گفت: در حال حاضر شرایط تغییر کرده و باید از اتفاقات گذشته که کرونا بر سر ما آورده درس بگیریم و سیاست ها را به گونه ای تنظیم کنیم که عملکردمان پیش رونده باشد با تحریک مردم نمی توان به شرایط فعلی و وضعیت موجود کمک کرد.
دکتر طبرسی گفت : پس از گذشت ۱۷ ماه از شیوع کرونا در کشورمان تنها راه شانس و اقبال ما واکسیناسیون است زیرا مردم خسته شده اند از اینکه در خانه بمانند و خانه نشین شوند، خستگی مردم را می توان با نگاهی به وضع شهر تهران دریافت زیر امروز وضع قرمز اعلام شده اما تهران یکی از شلوغ ترین ایام خود را سپری کرد، از یک هفته قبل هم مشخص بود که تهران قرمز خواهد شد و هیچ محدودیتی هم برایش گذاشته نشد کسانی که میتوانستند محدودیت اعمال کنند ترسیدند و گفتند اگر محدودیتی اعمال کنیم شاید رعایت نشود.
او ادامه داد: برای اینکه بتوانیم با مردم به همراهی و همکاری کنیم باید تعداد واکسن ها را زیاد کنیم، صدا و سیما و یا هر رسانه دیگری که اثرگذار است باید به میان مردم برود و برای واکسن را تبلیغ کند. در شرایط فعلی حتی صحبت از بازگشایی مدارس در مهرماه خیلی زود است ،زیرا هنوز بالای ۶۰ سال و بالای ۶۵ سال واکسینه نشده اند.فعلا باید فکرمان را بر روی کارهایی که میتوانیم انجام دهیم متمرکز کنیم تا به پیک ششم نرسیم.
دکتر طبرسی به مزیتهای طرح حاج قاسم سلیمانی اشاره کرد و گفت اگر این طرح ادامه مییافت وضعیت فعلی را نداشتیم ما تا زمانی که نرویم و بیمار یابی نکنیم وضعمان و بدتر خواهد شد.
خواهشمند است علت افزایش ساعت کاری کارکنان دانشگاه علوم پزشکی گیلان از ساعت 7 صبح تا ساعت 15:45 بررسی گردد.این افزایش ساعت از اول تیر بدون اطلاع رسانی در دانشگاه اجرا شده است.در حالیکه مصوبه ستاد کرونا ساعت کاری را از ساعت 7:30 تا 14:30 اعلام کرده بود.