همزمان با روز جهانی مقابله با بیابان زدایی، از شش تجربه موفق سال گذشته بیابان زدایی امروز ۱۲ تیر ۱۴۰۰ رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما؛ شش طرح پایش و اندازه گیری فرسایش بادی، بیابان زدایی توسط بخش معدنی کشور، بیابان زدایی توسط بخش صنعت، تولید و بسته بندی خار شتر برای تامین علوفه شتر داری، استفاده از تلههای رسوب گیر، توسعه اکو توریسم با استفاده از پتانسیل بیابان، شش تجربه موفقی بودند که امروز با حضور وزیر جهاد کشاورزی و رئیس فائو از آن رونمایی شد.
مراسم روز جهانی مقابله با بیابان زدایی مراسم روز جهانی مقابله با بیابان زدایی مراسم روز جهانی مقابله با بیابان زدایی مراسم روز جهانی مقابله با بیابان زدایی
29 میلیون از مساحت کشور در معرض تخریب و بیابانی شدن است
رئیس سازمان جنگل ها و مراتع و آب خیزداری کشور گفت: 29 میلیون از مساحت کشور در معرض تخریب و بیابانی شدن است. آقای مسعود منصور با اعلام اینکه الان در کشور حدود 29 و نیم میلیون عرصه در معرض تخریب هست و حدود 13 و 9 دهم آن به عنوان کانون بحران است ، گفت: سال گذشته هفت و نیم میلیون هکتار کار احیا و بازسازی را انجام داده ایم. وی با تاکید برلزوم تغییر رفتار همگانی با هدف جلوگیری از رشد بیابان ها در کشور گفت: اکنون 22 استان و 175 نقطه در معرض پدیده شوم بیابانی شدن هستند. رئیس سازمان جنگل ها و مراتع کشور با تاکید براینکه این میزان به شرطی هست که به دلیل بی توجهی ها و سو رفتارها به عرصه های جدید بیابانی اضافه نشود ، گفت: اگر از یکسو با اجرای طرح های متنوع بیابان زدایی، سطح های بیابانی را کاهش دهیم اما از طرف دیگر به دلیل سو مدیریت و رفتارها سطوح بیابانی افزایش پیدا کند به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید. وی افزود: اگر سطح های جدیدی به سطوح بیابانی حال حاضر اضافه نشود ، با ادامه روند فعلی میتوان طی حدود 8 تا 10 سال پدیده بیابان زدایی را اصلاح کنیم. آقای منصور افزود: شرایط خشکسالی و تعییر اقلیم به صورت معمول به طبیعت فشار وارد و عرصه را برای بیابانی شدن سطح ها مهیا میکند و سو رفتارهای احتمالی ما حکم تیر خلاص برای طبیعت دارد. رئیس سازمان جنگل ها با اشاره اینکه امسال روز جهانی بیابان زدایی( 17 ژوئن - 17 خرداد ) به دلیل مصادف شدن با ایام انتخابات کمی دیرتر برگزار شد ، افزود: هدف از این مراسم تبیین وضع موجود، و تشریح و معرفی آخرین اقدامات و دستاوردها و نوآوری های انجام شده است. وی بررسی 95 تجربه موفق سال گذشته و رونمایی از شش مورد برتر را از جمله اقدامات جدید سازمان جنگل ها خواند. آقای منصور همچنین با اعلام اینکه امسال شیوه نامه جدیدی برای استفاده از مالچ های نفتی تدوین و ابلاغ شد که دغدغه دوستداران طبیعت را بسیار کاهش داد، افزود: حدود 50 درصد از سطوحی که در گذشته مشمول مالچ پاشی می شدند کاهش پیدا کرد و بسیار استانها حذف شدند. رئیس سازمان جنگل ها استفاده از مالچ های جاگزین نفت را از دیگر اقدامات موفق خواند و گفت: کارهای آزمایشگاهی مالچ های جایگزین نفت انجام شده و امسال فراگیر می شود. آقای منصور همچنین با بیان اینکه امسال تاریخ شواهی بیابان زدایی نیز تدوین انجام شده ، گفت: گرامیداشت روز بیابان زدایی یعنی ما کار فرهنگ سازی و آگاهی بخشی مدیران و مردم برای اصلاح رفتار، روند بیابان زایی را کاهش، و روند احیا و اصلاح را افزایش دهیم.