سالروز حادثه ایی تلخ توسط دولت مدعي حقوق بشر
وقتي اسم از حقوق بشر به ميان مي آيد، آزادي هاي مشروط و حقوق انساني اولين مطالبه هاست که مردم خواستارند، اما در دنياي آزادي ها، در روزي تلخ دولت مدعي حقوق بشر، هواپيماي مسافربري ايران را مورد هدف قرار داد و 290 هموطنمان را به شهادت رساندند.
۳۳ سال پیش در چنین روزی، دوازدهم تیر سال ۱۳۶۷ هجری شمسی یک فروند هواپیمای مسافربری ایرباس ایران در داخل دالان هوایی بین المللی در مسیر بندرعباس در جنوب ایران به دوبی، بر فراز آبهای خلیج فارس، هدف دو فروند موشک قرار گرفت.
این موشکها از رزمناو آمریکایی وینسنس شلیک شد. در این حادثه تمامی ۲۹۸ سرنشین هواپیما که ۶۶ نفر از آنها کودک بودند جان سپردند.
این جنایت هولناک نشان داد، آمریکا آنچنان گستاخ و لجام گسیخته است که بدون توجه به قوانین بین المللی و موازین انسانی، حتی هواپیماهای مسافربری را مورد حمله قرار میدهد.
پس از سقوط هواپیمای مسافربری ایران، مقامات آمریکایی برای توجیه این جنایت نابخشودنی، دلایل ضدونقیضی عنوان کردند و کوشیدند این اقدام خصمانه را یک اشتباه قلمداد کنند.
اما با توجه به مجهز بودن کشتی جنگی وینسنس به پیشرفتهترین سیستمهای راداری و رایانهای، مسلم شد که احتمال اشتباه وجود نداشت و این اقدام، کاملا خصمانه و عمدی بود.
از سوی دیگر مقامات آمریکایی پس از ارتکاب این جنایت، سعی کردند با توسل به تبلیغات دروغین و طرح ادعاهای بی اساس، این فاجعه را کوچک و عادی جلوه دهند. به همین دلیل چندی پس از حمله ناو وینسنس به هواپیمای مسافربری ایران، مقامهای آمریکایی در توهینی آشکار به ملت ایران، مدال شجاعت بر گردن ناخدای این ناو آویختند و بدین سان حمایت رسمی خود را از این جنایت اعلام کردند.