پخش زنده
امروز: -
با توجه به اعتبارات ابلاغی سالجاری، پیش بینی می شود ۱۲۰ کیلومتر از قنات استان مرکزی مرمت و بازسازی شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاوری استان مرکزی گفت: سال گذشته با توجه به اعتبارات تخصیصی میزان ۲۰ کیلومتر از قنوات استان باز سازی و مرمت شده که با توجه به اعتبارات ابلاغی در سال ۱۴۰۰، پیش بینی میشود به میزان ۱۲۰ کیلومتر از قنوات استان را بتوان مرمت و بازسازی کرد.
فرزاد کوهدانی اظهار داشت: تخصیص به موقع اعتبارمورد نیاز جهت تکمیل طر حهای زیر بنایی مانند سامانههای نوین آبیاری، احداث کانالها و مرمت ولایروبی قنوات و فراهم سازی امکان استفاده سهل و آسان از فناوری اطلاعات به منظور توزیع خدمات دولتی به بهره برداران از جمله مسائل با اهمیت در سالجاری است که در راستای تحقق اهداف پیش بینی شده باید به آنها توجه ویژه داشت.
او تاکید کرد: در سال گذشته و در ادامه آن در سالجاری شاهد خشکسالی بی سابقهای در کشور هستیم که تاثیر منفی برمنابع آبی استان داشته است، بنابراین مهمترین اولویت این مدیریت برای کاهش خسارتهای ناشی از خشکسالی حفظ و حراست از منابع آب موجود، استفاده بهینه از آب و افزایش راندمان آبیاری و افزایش شاخص بهره وری آب است که به تبع آن بتوان حجم قابل توجهی از منابع آب راصرفه جویی کرد.
کوهدانی افزود: در چرخه مصرف آب، تلفات آب در مراحل مختلف انتقال، توزیع و پخش آن در سطح مزرعه صورت میگیرد که با اجرای پروژههای زیربنایی در بخش کشاورزی تا حد زیادی این تلفات کاهش مییابد به نحوی که طی سنوات اخیر راندمان آبیاری در سطح استان مرکزی افزایش یافته است.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاوری استان مرکزی بیان کرد: از جمله راههای جلوگیری از تلفات آب و افزایش بهره وری، فراهم آوردن ساختار و سامانههایی ست که به حمایت و تسریع در انجام پروژهها کمک کند که در این راستا و در جهت تامین اعتبارات مورد نیاز، رایزنیهایی با معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی انجام شده است و امیدواریم به افزایش چشمگیر اعتبارات تخصیصی سال ۱۴۰۰ به نسبت سال ۱۳۹۹ بیانجامد.
کوهدانی با توجه به مطالعات انجام شده در سنوات گذشته، از مجموع اراضی آبیزار استان میزان ۱۶۲۰۰۰ هکتار مستعد جهت اجرای طرحهای سامانه نوین آبیاری است که تا کنون میزان ۷۰۰۰۰ هکتار از این اراضی به سیستمهای نوین آبیاری مجهز شده است.
او افزود: در سال زراعی ۱۳۹۹ سطحی معادل ۲۲۰۰ به سامانه نوین آبیاری تجهیز و تحویل بهره برداران شده است و ۳۸۰۰ هکتار نیز در دست اجرا است که با مجهز شدن هر هکتار از اراضی استان به این سیستمها بطور متوسط ۴۵۰۰ متر مکعب در سال صرفه جویی آب انجام میشود و این امر سبب تقویت و جلوگیری از کاهش سفرههای آب زیر زمینی خاوهد شد.
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاوری استان مرکزی تاکید کرد: با اجرای طر حهای احیاء و مرمت قنوات، آبدهی این منابع آبی حفاظت شده و پایدار میماند.
کوهدانی اظهارداشت: در نتیجه اجرای پروژههای آب و خاک در سنوات گذشته ۴۸۲ میلیون متر مکعب آب در سال صرفه جویی و راندمان آبیاری از ۳۸ در صد به ۴۴ در صد افزایش یافته است و همچنین شاخص بهر ه وری آب از ۸۹۰ گرم به ۱۲۱۰ گرم تولید ماده خشک به ازای مصرف هر متر مکعب آب ارتقاء یافته که این شاخص به عنوان یکی از شاخصهای مهم برآورد میزان تولید محصول از واحد سطح به ازای واحد حجم آب مصرفی است.