به عنوان تنها نماینده ایران
عضویت بنیانگذار محک در کارگروه منطقهای GICC
خانم سعیده قدس، بنیانگذار محک و عضو هیأت مدیره منطقهای انجمن بینالمللی حمایت از کودکان مبتلا به سرطان (CCI) به عنوان تنها نماینده ایران، عضو کارگروه منطقهای طرح ابتکار جهانی برای درمان سرطان کودکان (GICC) شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ در سال ۲۰۱۸، سازمان جهانی بهداشت (WHO) با هدف افزایش ۶۰ درصدی نرخ بهبودی در کودکان مبتلا به سرطان، برنامه ابتکار جهانی درمان سرطان کودکان را معرفی کرد. نتیجه دستیابی به این هدف تا سال ۲۰۳۰ نجات یک میلیون کودک مبتلا به سرطان در سراسر جهان و دو برابر شدن میزان بهبودی سرطان اطفال خواهد بود. از دیگر اهداف این طرح میتوان به افزایش آگاهیرسانی جهانی در خصوص سرطان کودکان و گسترش ظرفیت کشورها برای ارائه هر چه بهتر خدمات درمانی و حمایتی به کودکان مبتلا به این بیماری اشاره کرد. در این طرح سازمان جهانی بهداشت به طور مشخص از تمامی کشورها و سازمانها برای ارزیابی ظرفیتهای فعلی خود در تشخیص و درمان سرطان، افزایش میزان دسترسی به داروها و تجهیزات مورد نیاز در این زمینه پشتیبانی خواهد کرد.
*مرگ و میر کودکان مبتلا به سرطان در جهان سوم ۴ برابر بیشتر است
یکی از دلایل قابل توجه مرگ و میر کودکان در سراسر جهان، بیماری سرطان است و سالانه به طور میانگین ۳۰۰ هزار کودک ۰ تا ۱۹ سال (سن پروتکل درمانی سرطان کودک) به این بیماری مبتلا میشوند. متاسفانه احتمال مرگ در کودکان مبتلا به سرطان در کشورهای در حال توسعه به دلیل پایین بودن سطح آگاهی در والدین جوان، پزشکان عمومی و پزشکان اطفال و سایر گروههای مرتبط با کودکان که منجر به عدم تشخیص زودهنگام بیماری میشود و همچنین به دلیل اجتناب از درمان به علت هزینههای بالا، چهار برابر بیشتر گزارش میشود. اجرای طرح ابتکار جهانی مبارزه با سرطان (GICC) به این کشورها کمک میکند تا سیستمهای سلامت خود را قوی کرده و خدمات بهتری به منظور درمان کودکان مبتلا به سرطان ارائه دهند. این طرح در ابتدا بر درمان شش سرطان شایع در کودکان یعنی لوسمی لنفوبلاستیک حاد، لنفوم بورکیت، لنفوم هوچکین، رتینوبلاستوما، تومور ویلمز، گلیومای درجه پایین، متمرکز شده است که این سرطانها ۵۰ تا ۶۰ درصد از کل سرطانهای دوران کودکی را تشکیل میدهند.
به گفته سازمان جهانی بهداشت، اجرای هر چه بهتر این طرح نیازمند همراهی نمایندگان این سازمان، دانشگاهها و مراکز علمی، سازمانهای مردمنهاد فعال در زمینه ارائه خدمات حمایتی و درمانی به کودکان مبتلا به سرطان و خانوادههایشان، خیریهها و بنیادهای بشردوستانه در تمامی نقاط جهان است. تاکنون کشورهای غنا، مراکش، میانمار، پرو، فیلیپین، سنگال، سریلانکا، اوکراین، ازبکستان و زامبیا مرحله آزمایشی این طرح را تا سال ۲۰۲۰ پشت سر گذاشتهاند. این طرح در سال ۲۰۲۱ وارد مرحله جدید خود شده که تا سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت و کشورهای در حال توسعه میتوانند به صورت داوطلبانه به آن بپیوندند.
*سعیده قدس؛ ارائه خدمات یکپارچه درمانی و حمایتی در راستای برنامه جهانی GICC
عضو منطقهای انجمن بینالمللی سرطان کودک (CCI) در خصوص نقش محک در این برنامه جهانی گفت: «مؤسسه خیریه محک حمایت از تمامی کودکان مبتلا به سرطان در سراسر ایران را مأموریت خود قرار داده است. همچنین با اداره تنها بیمارستان فوقتخصصی سرطان کودکان در ایران بخش عمده و قابل توجهی از ظرفیت تختهای خون و آنکولوژی کودکان کشور را نیز در زیر مجموعه خود دارد. محک تلاش دارد با پیوستن به طرح ابتکار جهانی برای درمان سرطان کودکان (GICC) همگام با سازمانهای همکار در حوزه ملی و بینالمللی در افزایش آگاهیرسانی به جامعه درخصوص سرطان کودک و همچنین ایجاد دسترسی بیماران به خدمات یکپارچه حمایتی و درمانی نقش ایفا کند و زمینه کاهش نرخ مرگ و میر کودکان مبتلا به سرطان در ایران را فراهم سازد.»
وی ادامه داد: «این مؤسسه طی ۳۰ سال فعالیت خود تلاش کرده است تا حمایتهای همهجانبه برای امور درمانی و رفاهی را در اختیار بیش از ۳۵ هزار کودک مبتلا به سرطان و خانوادههای آنها قرار دهد. حضور در مجامع بینالمللی و انطباق فعالیتها با استانداردهای جهانی یکی از اقدامات محک در راستای ارائه هر چه بهتر خدمات درمانی و حمایتی و تبدیل کمکهای ارزشمند مردم به بالاترین سطح کیفی خدمات است. امیدواریم ثمره نیکوکاری مردم ایران بهبودی فرزندانمان و خداحافظی سرطان با جهان کودکانهشان باشد.»