پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز بهداشت دشت آزادگان باورهای غلط درباره اعتیاد را مهمترین عامل گرایش به مصرف موادمخدر عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، سید حمید نجات گفت: مهمترین مشکل در مواجه با مسئله اعتیاد و ترک اعتیاد، باورهای درباره این بلای خانمان سوز است.
وی افزود: فردی که با مصرف کننده مواد رابطه دوستانه داشته باشد به دلیل اصرار او به تجربه مصرف مواد برای یک بار به ویژه در شرایط خاص مانند؛ غم، افسردگی، بیماری مسری و...، این احتمال وجود دارد که شخص به اعتیاد دچار شود.
نجات اظهار کرد: بسیاری از افرادی که موادمخدر مصرف میکنند، بر این باور بوده اند که امتحان کردن مواد برای یک بار هیچ ایرادی ندارد، در صورتیکه بیشتر بیماران مبتلا به اعتیاد از ابتدا قصد تبدیل شدن به فرد معتاد را نداشته اند و یک بار جهت کنجکاوی آن را مصرف کرده اند و پس از آن وابستگی اتفاق افتاده است.
رئیس مرکز بهداشت دشت آزادگان ادامه داد: برخی افراد ادعا دارند که اعتیاد ندارند و موادمخدر را به صورت تفریحی و تفننی مصرف کرده و گمان میکنند مصرفشان کنترل شده است، این در حالی است که مدتهاست در دام اعتیاد افتاده اند، ضمن اینکه موادی مثل؛ هروئین، کراک و شیشه به شدت اعتیاد آور هستند و مصرف کننده از همان ابتدا، اعتیاد پیدا میکند.
این مقام مسئول بیان داشت: معمولا پیشنهاد دهنده بخاطر چهره دوستانهای که دارد، مورد استقبال قرار میگیرد، به عبارت دیگر ما همیشه از تعارف یک دوست نمیترسیم و وقتی به ما بگوید که این مواد را مصرف کرده ام و مشکلی ندارم، به راحتی اعتماد میکنیم، پس پیشنهاد دهنده هر کسی باشد، مطمئن باشید که دوست دلسوز و رفیق واقعی نیست.
بیشتر بخوانید: چگونه میتوان به مصرف موادمخدر در فرزندان پی بُرد؟
این مقام مسئول برون فکنی را از جمله ویژگیهای افراد معتاد برشمرد و ادامه داد: این افراد گناهان خود را به گردن اطرافیان میاندازند و دیگران را مسبب آنچه اتفاق افتاده میدانند، تا زمانیکه بیمار به دنبال دلایل بیرونی اعتیاد خود است، احتمال درمان کاهش مییابد و موفقیت آمیز نخواهد بود.