خطر موج جدید در اروپا و شرایط خطرناک همه گیری در آفریقا و آسیا
هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره همه گیری سويه دلتا
سازمان جهانی بهداشت درباره خطر موج جدید همه گیری گونه جهش یافته ویروس کرونا موسوم به «دلتا» هشدار داد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از خبرگزاري فرانسه، در حالی که اروپا گذرنامه سلامت خود را به امید احیای بخش گردشگری راه اندازی کرده است، سازمان جهانی بهداشت روز پنجشنبه در مورد خطر موج جدید همه گیری گونه جهش یافته
ویروس کرونا موسوم به «دلتا» در اروپا هشدار داد.
این در حالی است که موارد ابتلا در آفریقا با سرعتی نگران کننده رو به افزایش است. آسیا نیز از خطر افزایش موارد ابتلا به دلتا ویروس در امان نیست. بنگلادش از روز پنجشنبه تحت قرنطینه قرار گرفت و از روز شنبه نیز قرار است محدودیتهایی در اندونزی اعمال شود.
در حالی که به نظر میرسید بسیاری از کشورهای اروپایی در انتهای مسیر قرار دارند و به تدریج محدودیتهای کرونایی را لغو میکنند، دفتر سازمان جهانی بهداشت در اروپا اعلام کرد شمار موارد ابتلا به کووید-۱۹ در این منطقه که ۵۳ کشور دارد، طی هفته گذشته ۱۰ درصد افزایش یافته است که کاهش محدودیتهای کرونایی، افزایش سفرها و تجمعات عامل آن است.
هانس کلوگه، مدیر منطقهای سازمان جهانی بهداشت در اروپا گفت با توجه به افزایش شیوع گونه جدید نگران کننده دلتا -گونه جهش یافته ویروس کرونا که برای نخستین بار در هند شناسایی شد- شرایط در قارهای که به رغم تلاشهای قابل توجه کشورهای عضو، میلیونها نفر هنوز واکسینه نشده اند، به سرعت در حال تغییر است.
وی هشدار داد: «موج جدیدی در اروپا وجود خواهد داشت، مگر آنکه همچنان به مقررات بهداشتی پایبند باشیم. انتظار میرود که گونه بسیار مسری دلتا تا ماه اوت، در اروپا غالب شود.»
با این حال، سازمان داروی اروپا با اعلام اینکه ظاهرا تزریق دو دوز واکسن کووید-۱۹ میتواند در برابر این گونه مصونیت ایجاد کند، اندکی به کشورها اطمینان قلب داد.
پرتغال که با تشدید شیوع نوع دلتا ویروس مواجه شده است، تصمیم گرفت از روز جمعه در ۴۵ شهر از جمله لیسبون پایتخت این کشور ممنوعیت تردد شبانه اعمال کند.
در روسیه نیز دولت روز پنجشنبه از ثبت رکورد جدید ۶۷۲ مورد مرگ ناشی از کرونا ظرف ۲۴ ساعت گذشته و در آستانه بازیهای یک چهارم نهایی یورو ۲۰۲۰ بین تیمهای فوتبال سوئیس و اسپانیا که قرار است روز جمعه در سن پترزبورگ برگزار شود، ابراز تاسف کرد.
سازمان جهانی بهداشت روز پنجشنبه زنگ هشدار را به صدا درآورد و از شهرهای میزبان بازیهای یورو ۲۰۲۰ خواست نظارت بهتری بر تردد تماشاچیان، از جمله پیش از ورود و پس از خروج از ورزشگاهها داشته باشند.
به موازات آن در فرانسه فشار بر اجبار واکسیناسیون همه پرستاران افزایش یافته است. این نگرانیها در مورد اروپا در حالی بیان میشود که از روز پنجشنبه همراه داشتن «گذرنامه سلامت» برای مسافران اتحادیه اروپا به اجرا درآمده است و از این به بعد برای رفتن به ۳۳ کشور عضو این قاره لازم الاجرا است.
کاناداییها حتی افرادی که واکسن نزده اند، میتوانند بار دیگر مانند اتباع دیگر کشورها وارد خاک اتحادیه اروپا شوند.
از سوی دیگر، شرایط در آفریقا بسیار نگران کننده است و سازمان جهانی بهداشت هشدار داد در این منطقه همه رکوردهای قبلی شکسته شده است.
دکتر ماتشیدیسو موتی مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در آفریقا گفت: «سرعت ابتلا و گستردگی موج سوم همه گیری در آفریقا اصلا شبیه چیزی که تا کنون مشاهده کرده ایم، نیست. شیوع سریع گونههای مسریتر به طور قابل توجهی ماهیت تهدید بر آفریقا را تغییر میدهد؛ بنابراین برای تقویت اقدامات پیشگیرانه و اجتناب از تبدیل شرایط اضطراری به فاجعه باید از هم اکنون اقدام کنیم.»
در تونس که آمار موارد جدید ابتلا و مرگ و میرها به سطحی بی سابقه رسیده است، از روز پنجشنبه در شهر تونس پایتخت و شهر ساحلی بنزرت در شمال این کشور محدودیتهای قرنطینهای اعمال شده است. تجمعات در این شهرها ممنوع شده و کافهها و رستورانها تنها در فضای باز یا به صورت بیرون بر خدمات ارائه میکنند.
آسیا نیز در معرض خطر شیوع دلتا ویروس قرار گرفته است. در بنگلادش نیز موارد ابتلا به کووید-۱۹ به طور نگران کننده و خطرناکی افزایش یافته است و دولت این کشور که این افزایش موارد را به شیوع گونه دلتا نسبت میدهد، از روز پنجشنبه به مدت یک هفته قرنطینه سختگیرانه اعمال کرده است. ارتش برای نظارت بر رعایت قرنطینه، مستقر شده و این در حالی است که بیمارستانهای این کشور به خصوص در مناطق مرزی هند اشباع شده است.
در اندونزی نیز که سیستم بهداشتی آن در آستانه فروپاشی است، جوکو ویدودو رئیس جمهور این کشور روز پنجشنبه اعلام کرد به زودی محدودیتهای فوری وضع میشود. این محدودیتها از روز شنبه تا ۲۰ ژوئیه در جاکارتا، جزیره جاوه و بالی که بیش از دیگر مناطق این کشور تحت تاثیر همه گیری قرار گرفته اند، اعمال خواهد شد.
در پاکستان نیز که دولت از همه کارکنان دولتی خواسته واکسن کووید بزنند، ۷۰ عضو نیروهای شبه نظامی به علت سرپیچی از این قانون، بدون حقوق تعلیق شدند.
در قزاقستان نیز پس از کشف موارد ابتلا به دلتا ویروس، واکسیناسیون برای بسیاری از کارمندان که با افراد دیگر در ارتباط هستند، اجباری شد.
در تایلند که تلاش میکند به رغم موج سوم همه گیری صنعت گردشگری خود را احیا کند، نخستین مسافران خارجی روز پنجشنبه وارد جزیره پوکت شدند.
براساس آخرین دادههای رسمی، از آغاز شیوع ویروس کرونا در اواخر دسامبر ۲۰۱۹ تاکنون، حدود چهار میلیون نفر در سراسر جهان بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند.
ویروس کرونا در دسامبر ۲۰۱۹، برای اولین بار در شهر ووهان در استان هوبی چین مشاهده شد؛ تا اوایل سال ۲۰۲۰، تقریبا اکثر کشورهای جهان با موارد ابتلا به کرونادر کشور خود مواجه شدند و در نهایت در ۱۱ مارس سال ۲۰۲۰، سازمان بهداشت جهانی، همه گیر بودن این بیماری را تائید کرد. در ابتدا ادعا شد که این بیماری در آزمایشگاه ساخته شده است، اما بعدا سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد، این بیماری منشا حیوانی دارد و ژنوم آن کاملا طبیعی است.