پخش زنده
امروز: -
۱۱ تیرماه سال ۶۰، سالروز شهادت آیت الله محمد صدوقی در محراب عبادت است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، شهید صدوقی در رمضان سال۱۳۶۰ (ه. ش) بعد از نماز پرشکوه جمعه، مورد حمله منافقی کور دل قرار گرفت و در سن ۷۵سالگی به شهادت رسید.
آیت الله صدوقی، در هشتم صفر ۱۳۲۷ (ه. ق) در شهر یزد متولد شد. پدرش میرزا ابوطالب، فرزند محمدرضا و او فرزند آخوند ملا مهدی بود. آیت الله صدوقی در سن هفت سالگی، پدر و در نه سالگی، مادرش را از دست داد و از آن پس تحت سرپرستی پسرعمویش، میرزامحمد کرمانشاهی قرار گرفت. به اعتقاد همگان این خاندان پاسداران شریعت بودند و ملامحمد مهدی که در عصر فتحعلی شاه می زیست، به دلیل ظلم ستیزی اش، مورد غضب شاه قرار گرفت و از کرمانشاه به یزد تبعید شد. آیت الله صدوقی، دروس ابتدایی را در مکتب خانه، به پایان رساند و در ۱۳ سالگی وارد مدرسه عبدالرحیم خان شد. پس از اتمام جامع المقدمات و قوانین راهی مدرسه چهارباغ اصفهان شد و یک سال بعد به یزد بازگشت. وی در ۲۲ سالگی (۱۳۴۹) به قم هجرت کرد و به دلیل فضایل اخلاقی و امانتداری به سرعت مورد توجه بسیاری قرار گرفت. در قم از محضر آیات عظام؛ عبدالکریم یزدی، سید صدرالدین صدر، محمدتقی خوانساری، محمد حجت کوه کمره ای بهره برد. معظم له امر تحصیل و تدریس را در اولویت قرار داد و لذا به یکی از اساتید برجسته حوزه علمیه قم مبدل گردید. از جمله بزرگانی که از محضر او خوشه چینی کردند میتوان از آیات عظام و بزرگانی، چون فاضل لنکرانی، شهید قدوسی، شهید مطهری، محمدتقی جعفری، احمد جنتی و سیدهاشم رسولی محلاتی یاد کرد.
شهید صدوقی مبارزه را از دوران رضاخان آغاز کرد؛ عصری که شاه عزم خود را برای نابودی حوزه علمیه قم جزم کرده بود. با ورود امام خمینی رحمه الله به صحنه، مبارزات شهید صدوقی هم شدت بیشتری یافت.
در بهمن ماه سال ۱۳۳۰ همزمان با رحلت آقا شیخ غلامرضا فقیه خراسانی، با درخواست مردم و توصیه امام رحمه الله، به یزد رفت و دامنه مبارزاتش را گسترش داد. این امر باعث شد تا مردم یزد و شهرهای مجاور به صحنه مبارزه علیه حکومت پهلوی کشانده شوند و در وقایع پانزده خرداد و مبارزه با مظاهر فساد و تمدن منحط غربی، کشف حجاب، تبدیل تاریخ شمسی به شاهنشاهی، جشنهای هنر حضوری موثر داشته باشند. شهید صدوقی هر از چند گاهی به تبعیدیان سر میزد و از آنها دلجویی می نمود.
پس از پیروزی انقلاب، به فرمان حضرت امام، ایشان به امامت جمعه یزد منصوب گردید.
وی به اقدامات فرهنگی و عمرانی فراوانی دست زد که میتوان به تعمیر ۱۸ مسجد، تاسیس و تعمیر ۱۹ مدرسه علوم دینی، تاسیس سازمانهای خیریه و بنیاد صدوق قم به مساحت ۲۲۰ هزار مترمربع اشاره نمود.
شهید صدوقی به دلیل تاثیرگذاری فراوان در جریان انقلاب، به شدت مورد خشم دشمنان انقلاب قرار داشت و چند بار نیز مورد سوءقصد قرار گرفت. سرانجام در رمضان سال ۱۳۶۰ (ه. ش) بعد از نماز پرشکوه جمعه، مورد حمله منافقی کور دل قرار گرفت و در سن ۷۵ سالگی به شهادت رسید.
امام خمینی (رحمهاللهعلیه) پس از شهادت ایشان در پیامی فرمودند: اینجانب دوستی عزیز که بیش از سی سال با او آشنا و روحیات عظیمش را از نزدیک درک میکردم از دست دادم. اسلام خدمتگزاری متعهد و ایران فقیهی فداکار و استان یزد سرپرستی دانشمند را از دست داد.
ایشان در جای دیگری در مورد شهید محراب آیت الله صدوقی فرمود: «چه کسی اولی به شهادت است در عصری که استکبار جهانی و فرزندان خلف آن در داخل و خارج، اسلام عزیز را تهدید میکنند؛ از امثال شهید بزرگوار ما و فقیه متعهّد و فداکار اسلام شهید صدوقی عزیز (رضواناللهتعالیعلیه) شهید بزرگی که در تمام صحنههای انقلاب حضور داشت و یار و مددکار مستمندان بود و وقت عزیزش را در راه پیروزی اسلام و رفع مشکلات انقلاب صرف میکرد و برای خدمت به خلق و انقلاب سر از پا نمیشناخت.
مقام معظم رهبری نیز در بیان شخصییت شهید صدوقی میفرماید: «او تسلیم و مطیع امام بود، فکر، عقیده و عملش در جهت و در خط امام بود و هیچگونه رای و فکری را بر رای و فکر امام ترجیح نمیداد. به همین دلیل بود که از اول انقلاب تا آخر، مواضع ایشان یک مواضع صددرصد صحیح و درست بود. هر چند دشمنان اسلام و انقلاب در کنار ایجاد موج اسلامهراسی و برای جدا کردن مردم از انقلاب، اقدام به ایجاد هراس از روحانیت در میان مردم مینمایند؛ اما مطالعه ایثارگریهای این قشر فداکار میتواند این دسیسه دشمن را خنثی نموده و زمینه رشد و تعالی انقلاب اسلامی را فراهم نماید.