پخش زنده
امروز: -
رژیم صهیونیستی، بحران شدید اقتصادی را در لبنان دنبال و میکوشد حزب الله لبنان را عامل این بحران معرفی کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، رژیم صهیونیستی با دقت فراوان، بحران شدید اقتصادی را در لبنان دنبال میکند و میکوشد از این بحران علیه حزب الله لبنان بهره برداری و حزب الله را عامل این بحران معرفی کند. شبکه تلویزیونی المیادین با اعلام این خبر در گزارشی به قلم منال اسماعیل گزارشگر خود تصریح کرد در خط بحرانی که لبنان از آن رنج میبرد، اسرائیل از طریق تزریق مقالات و گزارشها و تحلیلهای مربوط به وضع دشوار لبنان در ابعاد مختلف با قدرت وارد این خط شده است.
آنچه که در برخورد اسرائیل با رویدادهای لبنان تأمل برانگیز است تمرکز این رژیم روی یک جنبه واحد در این بحران است و آن تکرار عباراتی است که حزب الله و بحران را در لبنان با هم مرتبط میداند.
گزارشگر افزود برخورد اسرائیل و مداخله اش در آنچه در لبنان رخ میدهد در دو جنبه اساسی، اما با یک سرفصل واحد بازتاب دارد و آن هم تحریک علیه حزب الله است.
از یک طرف تحلیلگران در اسرائیل تلاش میکنند علیه حزب الله لبنان از طریق ادعای اینکه حزب الله به عمد دنبال هرج و مرج افکنی سیاسی در لبنان است تحریک کند و میگوید حزب الله دنبال بحرانیتر شدن اوضاع اقتصادی در لبنان و خارج شدن اوضاع از کنترل است تا مأموریت تسلط حزب الله را بر لبنان آسان کند.
مجری کانال سیزده تلویزیون اسرائیل مدعی شد: «توجه کنید این اتفاقات در جایی نزدیک ما و در همسایه شمالی ما رخ میدهد. لبنان با کمبود شدید سوخت روبروست که نتیجه بحران اقتصادی است که در حال خارج شدن از کنترل است. جنجال برانگیزترین پرسش آن است که این بر حزب الله و شاید بر ما تأثیر میگذارد؟»
گزارشگر گفت در مقابل، برخی از ناظران مسؤلیت شعله ورتر کردن آتش را در لبنان از طریق تحریک علیه حزب الله به عنوان یک جنبش مقاومت و معرفی آن به عنوان عامل فروپاشی لبنان به سبب گزینهها و ائتلافهای منطقه اش به خصوص با ایران به عهده گرفته اند.
مجری کانال تلویزیونی کان اسرائیل مدعی شد: «فروپاشی اقتصادی در لبنان در اوج قرار دارد و ارزش لیره سقوط کرده است و دارو و کالاهای اساسی به صورت خطرناکی با کمبود مواجه شده و سوخت پایان یافته است و حزب الله تلاش میکند از این وضع بهره برداری کند و از ایران که حامی این حزب است سوخت وارد کند.»
گزارشگر گفت در مقابل این تحریکات اسرائیلی ها، برخی نیز در اسرائیل ابراز نگرانی میکنند و هشدار میدهند حزب الله، اولویتش را در منازعه با اسرائیل تغییر نخواهد داد و با وجود بحران شدیدی که لبنان با آن روبروست، حزب الله از زیر نظر گرفتن اسرائیل غفلت نخواهد کرد و انگشتان حزب الله همچنان روی ماشه است تا به هرگونه حمله اسرائیل علیه لبنان پاسخ دهد. همه اینها با توجه به سخنان کارشناسانی مطرح میشود که میگویند حزب الله هنوز حرف آخرش را درباره بحران در لبنان نگفته است.
این در حالیست که لبنان از اوت ۲۰۲۰ تاکنون شاهد حضور دولت پیشبرد امور است. «حسان دیاب» پس از انفجار چهارم اوت ۲۰۲۰ با اعتراضهای گسترده مردمی مواجه شد و از سمت نخست وزیری لبنان استعفا داد، اما مقرر شد تا زمان تشکیل کابینه جدید به عنوان نخست وزیر پیشبرد امور به فعالیت خود ادامه دهد. پس از ناکامی «مصطفی ادیب»، «سعد الحریری» مامور به تشکیل کابینه جدید لبنان شد، اما وی از اکتبر ۲۰۲۰ تاکنون یعنی به مدت ۸ ماه است که موفق به تشکیل کابینه نشده است. در تازهترین رخداد به نظر میرسد دوگانهای متشکل از سعد الحریری و نبیه بری، رئیس پارلمان در مقابل «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان در خصوص کابینه شکل گرفته است مسالهای که موجب ادامه بحران سیاسی در این کشور شده است. این منازعات سیاسی در حالی ادامه دارد که کارکنان برخی شرکتهای بیمه، بانکها و ادارات تامین اجتماعی، اتحادیه کارگران شرکت هواپیمایی ملی لبنان، کارکنان پست، توزیعکنندگان سوخت، تاسیسات نفت زهرانی، شرکت آب، پیمانکاران باربری و بارگیری بندر بیروت و واردکنندگان دارو از جمله بخشهایی هستند که در اعتصاب عمومی کارمندان و کارگران لبنان مشارکت کردند. تصمیم براى اعتصاب سراسرى در پى کمبود شدید سوخت در لبنان گرفته شد که بسیارى را حتى از رفتن به سر کار بازداشته است. بیشتر پمپ بنزینها در لبنان بخاطر نبود بنزین و گازوئیل تعطیل شدهاند و دولت هنوز امکان پرداخت یارانه سوخت را به دلیل خالی شدن خزانه از دلار ندارد.