پخش زنده
امروز: -
سالمندان کودکان بیماران قلبی –دیابتی و نارسایی کلیه بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به گرمازدگی هستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان غربی، گرمازدگی شرایطی است که در اثر گرمای بیش از حد بدن شما ایجاد شده و معمولا در نتیجه قرار گرفتن طولانی بدن در دماهای بالا میباشد. گرمازدگی شدید درصورتی که دمای بدن به 40درجه سانتیگراد و یا بالاتر برسد ایجاد میشود که این وضعیت در تابستان شایعتر است.
گرمازدگی احتیاج به رسیدگی و درمان سریع دارد، در غیر این صورت می تواند به سرعت به مغز، قلب، کلیه ها و عضلات شما آسیب برساند. تأخیر طولانی در درمان ممکن است منجر به آسیب بیشتر، عوارض جدی و یا حتی مرگ شود.
علائم:
دمای بالای بدن: دمای مرکزی بدن (که توسط دماسنج از طریق مقعد اندازه گیری می شود) به بیش از 40درجه سانتیگراد برسد.
تغییر وضعیت ذهنی یا رفتاری: سردرگمی، آشفتگی، اشکال در گفتار، تحریکپذیری، دلهره، تشنج و کما همگی می توانند از علائم گرمازدگی باشند.
تغییر در تعریق: در گرمازدگی ناشی از هوای گرم پوست شما احساس گرمی و خشکی خواهد کرد؛ در حالی که در صورت گرمازدگی بر اثر ورزش شدید پوست شما ممکن است احساس خشکی یا کمی رطوبت داشته باشد.
تهوع و استفراغ
گرگرفتگی پوست:پوست شما ممکن است بر اثر افزایش دما قرمز شود.
تنفس سریع: تنفس سرعت یافته و سطحی می شود.
افزایش ضربان قلب:نبض شما ممکن است به مقدار قابل توجهی افزایش یابد، چراکه استرس گرما فشار بسیار زیادی به قلب شما وارد می کند تا به خنک شدن بدن کمک کند.
سر درد:گرما زدگی می تواند در شما سردردهای کوبنده ایجاد کند.
راههای پیشگیری:
استفاده از لباسهای گشاد و سبک
استفاده از کلاه، عینک آفتابی و کرمهای ضدآفتاب با درجه پوشش بالا
نوشیدن مایعات
هیچگاه فرد را در ماشینی که پارک شده رها نکنید. دمای ماشین در هر 10دقیقه، 20درجه افزایش میابد. این مسئله ایجاد کنندهی بیشترین میزان مرگ در کودکان بر اثر گرما است.
عدم فعالیت در گرمترین ساعات روز
مراقبت درصورتی که جزو گروههای پرخطر هستین