به گفته کارشناسان ، سیر یک آنتیبیوتیک طبیعی، ضد قارچ و ضد ویروس قوی است و در میان فرآوردههای مختلف سیر، اسانس سیر دارای عملکرد ضد میکروبی قویتری است به طوریکه نسبت به پودر سیر و سیر تازه به ترتیب ۲۰۰ و ۹۰۰ برابر اثرات ضد میکروبی قویتری دارد، به علاوه استفاده از اسانس و عصاره سیر در صنایع غذایی از سوی مؤسسه غذا و داروی ایالات متحده آمریکا ایمن معرفی شده است.
مطالعات نشان داده است ، سیر تازه کمک به بهبود سیستم ایمنی بدن در افراد میکند، بههمین دلیل هر زمان که احساس ضعف کردید و به تقویت ایمنی نیاز دارید، سیر بخورید تا یک لایه محافظ برای سیستم ایمنی بدن خود داشته است.
سرماخوردگی یا آنفولانزا یکی از بیماریهای شایع است که نیاز به درمان خاصی ندارد، با این حال با خوردن سیر بهطور مرتب درهنگام سرماخوردگی میتوانید بهتسریع روند بهبودی و کوتاه شدن زمان استراحت کمک کنید.
در مطالعات اخیر مشخص شد سیر در تنظیم سطح قندخون نقش مهمی دارد، همچنین دانشمندان آلمانی متوجه شدند که آلیسین موجود در سیر مانع از رشد تومور در موشها میشود و سولفور و سلنیم در آن نیز مانع از بروز تومور است و در صورت ایجاد تومور، اندازههای آن را کاهش میدهد و سیر از جمله سبزیجاتی است که باعث پیشگیری از بسیاری از سرطانها مانند روده بزرگ، سینه، معده، پروستات و مثانه میشود.
مصرف مقادیر بالای سیر خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد ، پزشکان باستانی هند نیز قرنهاست که استفاده از سیر را برای درمان بیماریهای قلبی و آرتریت تجویز میکنند.
همچنین سیردارای اثرات ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی فراوانی است که در حفظ سلامت پوست و محافظت از پوست در برابر پیری زودرس کمک میکنند.
نقش سیر در کمک به رشد و سلامت موها نیز قابل توجه است، در یک آزمایش بالینی، استفاده از ژل موضعی سیر در کنار درمانهای استاندارد به رشد مو در بیماران مبتلا به این نوع از ریزش مو کمک کرد.