پخش زنده
امروز: -
معاون فناوری اطلاعات ناجا با بیان اینکه همکاری بین دانشگاه و نیروی انتظامی یک ضرورت میباشد، گفت: نخستین مولفه هوشمندسازی، اصلاح فرآیندهای سازمان است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ نشست رویداد تبادل فرصتها و طرحهای پژوهشی فناورانه پلیس هوشمند با حضور سردار "احمد دولتخواه" دبیر قرارگاه هوشمندسازی پلیس و معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات ناجا، دکتر "محمد مهدی طهرانچی" رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و سردار "مهدی نژاد نوری" معاون علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح روز سه شنبه برگزار شد.
سردار "احمد دولتخواه" در این نشست ضمن تبریک حماسه پرشور انتخابات از همه دست اندر کاران برگزاری دومین رویداد هوشمندسازی پلیس در دانشگاه آزاد اسلامی به خصوص دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و سایر همکارانی که از نیروهای مسلح و از مجموعههای دانشگاهی در این مراسم حضور داشتند، تشکر کرد.
دبیر قرارگاه هوشمند سازی پلیس گفت:با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در خصوص نیروی انتظامی مبنی بر این که هیچ سازمان و نیرویی به اندازه نیروی انتظامی در مقابل چشم مردم قرار ندارد و بر همین اساس توانایی، قدرت، اقدام به موقع و رشادت این نیرو مایع افتخار و سربلندی برای نظام است، خوشبختانه در نیروی انتظامی هیئتهای اندیشه ورزی راه اندازی شده و با دانشگاههای مختلف توافقنامه همکاری انجام گرفته و از ظرفیت علمی اساتید و دانشجویان مختلف در حوزه هوشمند سازی پلیس استفاده میشود که در همین راستا با مجموعه دانشگاه آزاد نیز تفاهم نامه همکاری منعقد خواهد شد که میتواند مبانی علمی هوشمندسازی پلیس را تقویت کند.
وی ادامه داد: در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، استفاده از فناوری جزو مزیتهای بعضی از سازمانها بود، اما الان یک الزام محسوب میشود و امروزه تقریبا در همه سازمان ها، ضامن بقاء آن میباشد؛ به طوری که اگر یک سازمانی نتواند استفاده بهینه از فناوری اطلاعات و ارتباطات را داشته باشد قطعا در اجرای مأموریت هایش دچار مشکل خواهد شد و در واقع بقاء آن سازمان دچار تزلزل میشود.
سردار دولتخواه بیان داشت: در گستره جغرافیایی کشور در مجموعهای مثل نیروی انتظامی که تولید داده، مداوم اتفاق میافتد و با توجه به ویژگیهایی نظیر تنوع، حجم دادهها و سرعت تغییر؛ پردازش این دادهها و استفاده و بهره برداری مأموریتی و عملیاتی از آنها نیازمند سازوکار هوشمندی است که بدون استفاده از ظرفیتهای ماشینی امکان بهره برداری از آنها نخواهد بود.
وی ادامه داد: از طرف دیگر همه سازمانها امروزه در مقایسه حتی با دوسه سال قبل با موضوعاتی مثل پیچیدگی در مأموریتها و تغییرات در سرعت مواجه هستند و برای اینکه بتوانند بر این موضوع فائق آیند، ناگزیرند که از این ظرفیتها استفاده کنند که کنار اینها نیز ظرفیتهایی در حوزه دانشی بوجود آمده و راه حلهایی نظیر پردازشهای ابری یا امکان پیاده سازی الگوریتمهای پردازشی بوجود آمده است که به نوعی بر اساس آن تغییراتی که صورت پذیرفته مشکل پردازش را متناسب با نیازمندی بشر حل کرده است و این موضوع باعث شد که ما رویکردی به سمت هوشمندسازی داشته باشیم.
معاون فاوا ناجا با اشاره به ظرفیتهای سایبری تصریح کرد: امروزه اتفاقات خوبی به مدد فناوری، تکنولوژی و فضای سایبر صورت گرفته است و با توجه به ظرفیتهای این حوزه و شبکههای اجتماعی، روابط افراد و هنجارها و ناهنجارهایی که در این فضا وجود دارد لازم است مدیریتی مبتنی بر دانش و همچنین سرعت عمل داشته باشیم که لزوم هوشمندسازی سازمان عظیمی همچون نیروی انتظامی را برای ما مشخص میکند چراکه نیروی انتظامی از جمله سازمانیهایی است که با مردم و جامعه در تعامل مستقیمی است و به انجام رساندن انتظارات و مطالبات آنها در بهترین وجه ممکن و در زمان اندک مستلزم هوشمندسازی است.
سردار دولتخواه با بیان این که اگر بخواهیم در یک سازمان هوشمندسازی را نهادینه کنیم بایستی اجرای سه مولفه را مد نظر قرار دهیم، ادامه داد: نخستین مولفه اصلاح فرآیندهای سازمان است که باید هوشمند شوند و لازمه آن تسلط به همه فرآیندهاست. در مرحله بعد و به موازات هوشمند کردن فرآیندها بایستی عوامل انسانی را هم آموزش و مهارتهای آنها را افزایش داد و مولفه دیگر استفاده از ظرفیتهای فناوری است که تا بتوانیم اقدامات مربوطه به هوشمندسازی را با استفاده از ظرفیتهایی که در حوزه فناوری وجود دارد انجام دهیم.
دبیر قرارگاه هوشمند سازی ناجا با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه هوشمند سازی در نیروی انتظامی عنوان داشت: در نیروی انتظامی هوشمندسازی بر اساس ظرفیتهای فناوری محور بوده است چراکه با راه اندازی تحول مبتنی بر دیجیتال در نیروی انتظامی موضوعات زیرفرآیندی هم اصلاح خواهد شد و موضوعاتی مثل عوامل انسانی خود به خود حل میشود به عنوان مثال در یک گیت فرودگاهی اسناد گذرنامه را با احراز هویت افراد به صورت سیستمی انجام میدهیم که در آنجا به صورت خودکار فرآیند کنترلی انجام وعامل انسانی حذف میشود که به نوعی در اینجا هم اصلاح فرآیند صورت میگیرد و هم عامل انسانی به مهارتهای لازم میرسد و این موضوع موجب هوشمندسازی با رویکرد تحول دیجیتال و مبتنی بر فناوری در نیروی انتظامی شده است.
سردار دولتخواه به طرحهای کلان در حوزه هوشمند سازی پلیس اشاره کرد و گفت: بیشتر موضوعات هوشمندسازی حوزههای زیربنایی را شامل میشود و در بخش مرتبط با طرحهای کلان، بیشتر براساس رویکرد چشم انداز محور حرکت کرده ایم و موضوعات مرتبط با پلیسهای تخصصی را بر اساس موضوعات مسئله محور پیش خواهیم برد.
وی ادامه داد: در بحث طرحهای کلان هوشمندسازی با توجه به این که پلیس همیشه با مردم و سازمانها در تعامل میباشد، یک درگاه تعاملی پویا بین پلیس و مردم روی بسترهای نوین ایجاد کرده ایم که بر این اساس سه موضوع محوری را اطلاع رسانی، خدمت رسانی و استفاده از ظرفیتهای مردمی در اجرای مأمویتهای پلیسی دنبال میکنیم و زیرساخت و ساز و کارهای مناسب را تهیه کرده ایم.
سردار دولتخواه به راه اندازی نرم افزار "پلیس من" اشاره و اظهار کرد: این نرم افزار موضوعات مرتبط با خدمات را از طریق اپلیکیشن موبایلی به مردم ارائه میکند و در حال حاضر، موضوعات مرتبط با اطلاع رسانی در خصوص سایتهای پلیسی و ریل گذاری که در بحث برنامههای موبایلی در ارتباط با خدمات رسانی را شامل میشود. سرویسهای در نظر گرفته شده در اپلیکیشن مذکور، خدمات مختلفی به مردم ارائه میدهند و هرماه هم سری جدید سرویسهای مختلف به آن اضافه میشود.
وی با اشاره به طرحهای کلان هوشمندسازی پلیس به بحث تبادل الکترونیک داده بین ناجا و سایر سازمانها پرداخت و گفت: زیرساخت لازم بین نیروی انتظامی و سایر سازمانها ایجاد شده و از طریق پلتفرم، تبادل الکترونیک داده صورت میگیرد، البته بخشی از این فرآیند به داخل نیروی انتظامی است که تبادل برخط بین همه پلیسهای تخصصی صورت میگیرد و بخش دیگر هم مربوط به پلیس و سایرسازمانها است.
معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات نیروی انتظامی عنوان داشت: در طرحهای کلان، مدیریت داده بسیار حائز اهمیت است و تلاش میکنیم تا با پایشهای مبتنی بر داده بتوانیم از اتفاقات گزارش گیری و سپس آنها را تحلیل کنیم و با پاسخ به چراییها به پیش بینی دست یابیم که این همان مدیریت داده است و در همه حوزههای پلیسی این فرآیند به صورت کامل انجام میشود. جمع آوری، تجزیه و تحلیل و بهره برداری در خیلی از سازمانها به عنوان نقطه عطف هوشمندسازی است که پلیس نیز به این نقطه دست یافته است.
سردار دولتخواه بیان کرد: موضوع فضای مجازی یکی از وظایفی که طبق اسناد بالادستی در اختیار پلیس قراردارد و در این راستا امنیت کسب و کارها با اهمیت میباشد لازمه آن یک کار ویژه میباشد این موارد جزء کارهایی است که واقعا مجموعه دانشگاهی به شدت میتواند به پلیس کمک کند، چه در بخش طرح مدیریت داده و بحثهای مرتبط با حکمرانی داده و چه در بخش مرتبط با فضای مجازی و روشها، شیوهها و راهکارهای که بتواند مشکلات این حوزه را مرتفع کند.
وی با اشاره به مقوله حمل و نقل که یکی از نیازمندیهای محوری کشور میباشد، عنوان داشت: تلفات جادهای یکی از دغدغههای مقام معظم رهبری است و بر همین اساس پلیس برنامههای خاصی دارد که لازمه آن ایجاد یک سامانه یکپارچه است تا بتوان با تبادل داده از طریق پلتفرمهای در نظر گرفته همه سازمانها قادر باشند اعمال مدیریت کنند که حاصل آن ان شاءالله کاهش حوادث و سوانح جادهای و در نتیجه تلفات جانی باشد.
معاون فاوا ناجا به فعالیتهای علمی و تحقیقاتی صورت گرفته اشاره کرد و بیان داشت: در رویکرد هوشمندسازی، نشریههای علمی و پژوهشی بی شماری از طریق وزارت علوم دریافت کرده ایم همچنین ایدههای مختلف دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی و شرکتهای دانش بنیان جمع آوری و احصاء شده که بیش از ۵۰ مورد تا اکنون درحال نهایی شدن برای قرارداد میباشند و با ۲۴ مجموعه دانشگاهی و مراکز آموزشی نیز توافقنامه امضا کرده ایم.
در ادامه این نشست، دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی پلیس هوشمند را به عنوان یک ضرورت یاد کرد و گفت: پلیس قدرتمند در هر کشوری یک نعمت است. دانشگاه آزاداسلامی برای توانمندسازی پلیس از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد.
همچنین سردار مهدی نژاد نوری معاون علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به این که بخشی از هوشمندسازی، فعالیتهای تکنیکی است، گفت: اگر به دنبال هوشمندسازی هستیم باید هم مدیریت راهبردی و هم قدرت تکنیکی داشته باشیم تا بتوانیم در این راه موفق باشیم.