پخش زنده
امروز: -
بزرگترین طرح دامداری گوسفند نژاد آصف کشور در کمتر از یک سال به مرحله مولد سازی و تولید مثل بومی پروری شده رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان، مدیر عامل مجتمع دامپروری ویرا به پرور که در سرخه مستقر است گفت: حدود ۲ هزار و ۱۰۰ راس گوسفند قوچ و میش نژاد آصف کشور که بهمن ماه سال گذشته از اسپانیا به این مجتمع منتقل شده بود با تلاش متخصصان داخلی و مشاوره کارشناسان کشور مبدا در ابتدای تابستان به مرحله بره زایی و شیر دهی رسیدند.
مهدی رازقانی افزود: این مجتمع در زمینی به مساحت ۱۵ هکتار و ۱۴ هزار متر مربع فضای مسقف و سالنهای تخصصی شیر دوشی ۷۲ واحدی و انبار علوفه در مدت ۸ ماه با سرمایه گذاری ۴۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی و مشارکت تسهیلاتی بانک کشاورزی در ۱۰ کیلومتری شرق سرخه (جاده ورودی صوفی آباد) اجرا شد.
وی با بیان اینکه این طرح پس از سه سال بررسی و تحقیق بروی انواع نژادهای سازگار با اقلیم ایران اجرا شد تاکید کرد: نژاد آصف که گوسفند وارداتی و از تلاقی دو نژاد آواسی و ایست فریزین حدود ۷۰ سال پیشینه اصلاح و به نژادی در کشور اسپانیا دارد دام سبک دو منظوره شیری و گوشتی است که مهمترین ویژگی آن سازگاری با اقلیم کم آب و گرم و خشک است.
رازقانی تصریح کرد: علاوه بر تاب آوری آب هوایی، میانگین تولید ۶۰۰ لیتر شیر در سال، یک و ۶ دهم درصد دوقلوزایی، تولید دو و نیم بره در طول سال و گوشت منطبق بر ذائقه ایرانی از دیگر خصوصیات گوسفند نژاد آصف است.
این سرمایه گذار و صاحب نظر بخش دامپروری با تشریح پیشینه فعالیت این شرکت درگله داری سنتی تاکید کرد: شرایط اقلیمی، تهدید جدی مراتع، کمبود منابع آبی، افزایش روز افزون هزینههای اصلی و جنبی تولید و اثربخشی و درآمد خالص بسیار پایین از جمله مشکلاتی است که با ورود دامداران به روند صنعتی و پرورش گوسفند پربازده سازگار با محیط محصور و غیر وابسته به مرتع در کمتر از دو سال بر طرف خواهد شد.
مدیرعامل این مجتمع دامپروری خاطرنشان کرد: دامهای وارداتی در سالنهایی که از طراحی ویژه تهویه طبیعی و بدون نیاز به مصرف برق و نصب دستگاههای هواساز زیر نظر مستقیم دامپزشک ارشد اسپانیایی (خووان آلبرتو) نگهداری میشوند و تا کنون علاوه بر سازگاری مطلوب با محیط و مقاومت مناسب مقابل بیماریها، مراحل جفت گیری، بارداری، بره زایی و شیر دهی را در یک دوره بطور کامل گذرانده اند و به زودی برنامه ریزیها برای فرآوری شیر، تولید لبنیات و گوشت گوسفند این نژاد در استان سمنان آغاز خواهد شد.
رازقانی با قدردانی از حمایت ویژه مسئولان دامپزشکی، جهاد کشاورزی و مدیران شهرستان سرخه و مرکز استان خاطرنشان کرد: در مرحله اول بهره برداری از این مجتمع ۳۰ نفر و در مراحل بعدی در مجموع ۹۰ نفر بطور مستقیم و غیر مستقیم مشغول به کار میشوند.
آیا این نژاد قابلیت چرا ی در مرتع را دارا هست یانه؟
ممنونم