هشدار وزارت بهداشت هند
نگرانی از قدرت سرایت و چسبندگی «دلتا پلاس»
سویه دلتا پلاس دارای قابلیت سرایت بیشتر، چسبندگی بیشتر به سلولهای ریه، و مقاومت بیشتر در برابر آنتی بادیهای تک سلولی در بدن است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، از دهلي ، وزارت بهداشت هند به همه ایالتها اعلام کرده هم اکنون «دلتا پلاس» سویه نگران کننده است.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت و رفاه خانواده هند، این سویه دارای قابلیت سرایت بیشتر، چسبندگی بیشتر به سلولهای ریه، و مقاومت بیشتر در برابر آنتی بادیهای تک سلولی در بدن است.
دولت هند از ایالتها خواسته است اقدامات پیشگیرانه به ویژه در مناطق آلوده را تشدید کنند و نمونههای کافی را به آزمایشگاههای بررسی توالی ژنوم بفرستند.
همچنین دولت هند اعلام کرد ۵۱ مورد از سویه دلتا پلاس در هند تشخیص داده شده که مربوط به ۱۲ ایالت هند است و بیشتر آنها یعنی ۲۲ مورد مربوط به ایالت مهاراشترا؛ ۹ مورد در تامیل نادو، ۷ مورد در مادیا پرادش، ۳ مورد در کرالا، پنجاب و گجرات هر کدام ۲ مورد و یک مورد در آندرا پرادش، راجستان، جامو و کشمیر، هاریانا و کارناتاکا گزارش شده است.
این ۵۱ مورد پس از بررسی ۴۵ هزار نمونه مشخص شده است.
به گفته وزارت بهداشت هند موارد محدود است و اکنون نمیتوان گفت این سویه ویروس روند افزایشی در هند دارد.
ویروس کرونا در دسامبر ۲۰۱۹، برای اولین بار در شهر ووهان در استان هوبی چین مشاهده شد؛ تا اوایل سال ۲۰۲۰، تقریبا اکثر کشورهای جهان با موارد ابتلا به کرونادر کشور خود مواجه شدند و در نهایت در ۱۱ مارس سال ۲۰۲۰، سازمان بهداشت جهانی، همه گیر بودن این بیماری را تائید کرد. در ابتدا ادعا شد که این بیماری در آزمایشگاه ساخته شده است، اما بعدا سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد، این بیماری منشا حیوانی دارد و ژنوم آن کاملا طبیعی است.