پخش زنده
امروز: -
با فرمان رییس جمهور، برج فناوری جهاددانشگاهی در استان کرمانشاه که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و استانداری احداث شده است، به عنوان گام جدید این نهاد برای توسعه زیست بوم نوآوری در غرب کشور افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی، در هفتاد و ششمین پویش تدبیر و امید برای جهش تولید، آیین افتتاحیه برج فناوری کرمانشاه به عنوان بزرگترین برج فناوری کشور و نماد فناوری غرب ایران، طی ارتباط تصویری با حجتالاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی رییس جمهور و آقای دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و با سفر آقای دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی به استان کرمانشاه و حضور آقای مهندس هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه و دیگر مقامات استانی دوشنبه (۷ تیر ۱۴۰۰) برگزار شد.
آقای دکتر روحانی با ابراز خوشنودی از راه اندازی برجهای فناوری و کارخانههای نوآوری در سطح کشور گفت: امیدوارم این برج برای تمام شرکتهای دانش بنیان، فناور و کسب و کارهای نوپای (استارت آپ) غرب کشور مفید باشد.
برج فناوری کرمانشاه؛ مکانی برای کمک به استارت آپهای استان
آقای دکتر ستاری از برج فناوری کرمانشاه به عنوان مکانی برای کمک به استارت آپها و شرکتهای دانش بنیان و فناور در این استان نام برد.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه برج فناوری و کارخانه نوآوری کرمانشاه توسط جهاددانشگاهی و با همکاری استانداری راه اندازی شده است، گفت: این برج فناوری به نوعی شاخصترین ساختمان شهر است و با توجه به کمبود فضای استارت آپها در کرمانشاه میتواند مکانی برای گسترش فعالیت آنها باشد.
آقای دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی در این مراسم اظهار کرد: با عنایت به ماموریت ذاتی جهاددانشگاهی مبنی بر توسعه فناوری و اشتغال زایی و همچنین در راستای توسعه نظام نوآوری و فناوری استان کرمانشاه و به منظور جهت دهی به ظرفیتهای دانشی قابل توجه در استان، پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی استان کرمانشاه فعالیت خود را با تأسیس مرکز رشد واحدهای فناور درسال ۱۳۸۴ آغاز کرد و به عنوان اولین و پویاترین پارک علم و فناوری غرب کشور با تکیه بر مزیتهای استانی و منطقهای هدف اصلی خود را تکمیل اکوسیستم نوآوری و فناوری استان و توسعه اقتصاد دانش بنیان قرار داد.
وی افزود: در همین راستا طرح برج پارک علم و فناوری و کارخانه نوآوری استان کرمانشاه توسط جهاددانشگاهی و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و استانداری کرمانشاه طراحی و اجرا شد.
آقای دکتر طیبی گفت: این طرح در یکی از بهترین نقاط شهری به جهت دسترسی آسان به مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی، سازمانها و نهادهای دولتی و غیر دولتی و شریانهای مرکزی و اصلی شهری قرار گرفته و با مساحت ۲۰ هزار متر مربع در ۱۶ طبقه طراحی و اجرا شده است.
رییس جهاددانشگاهی گفت: این برج دارای فضاهای اشتراکی، مراکز نوآوری، شتابدهنده ها، ستاد پارک علم و فناوری، موسسات رشد یافته، واحدهای فناور در مرحله پیش رشد و رشد، دفاتر کارگزاری و انتقال فناوری، موسسات مالی و صندوقهای سرمایه گذار خطرپذیر و موسسات خدمات رسان به واحدهای مستقر است.
به گفته آقای طیبی با افتتاح این برج ۳۲۳ درصد به فضاهای قابل واگذاری به واحدهای فناور و دانش بنیان افزوده شده و فضای لازم برای استقرار ۱۱۰ شرکت جدید فراهم میشود.
وی با تقدیر از زحمات دولت و مسؤولان استان در به ثمر رساندن این طرح گفت: امیدواریم با این اقدام و با تکیه بر ظرفیت بالای نخبگان و جوانان گامی بلند در توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری استان کرمانشاه برداشته شود.
گفتنی است، عملیات اجرایی ساخت این برج فناوری توسط جهاددانشگاهی کرمانشاه در راستای تامین فضای اداری، آزمایشگاهی و نمایشگاهی واحدهای فناور درسال ۱۳۸۹ در ۱۶ طبقه و ۲۰ هزار متر مربع زیربنا آغاز شد.
در این برج که توسط جهاددانشگاهی کرمانشاه و با حمایت مالی معاونت علمی و فناوری و ریاست جمهوری و استانداری کرمانشاه احداث شده است، علاوه بر تامین فضای لازم جهت استقرار شرکتهای دانش بنیان و فناور، فضای لازم برای حضور شرکتهای ارائه دهنده خدمات تخصصی، دفاتر انتقال فناوری دانشگاهها، نهادهای مالی و سرمایه گذاری، شتاب دهندهها و واحدهای تحقیق و توسعه صنایع بزرگ نیز فراهم شده است.
هم اکنون بالغ بر ۲۵۰ واحد فناور تحت حمایت پارک علم و فناوری کرمانشاه هستند که با بهره برداری از برج فناوری ۲۰ هزار متر مربع (۳۲۳ درصد) به فضاهای قابل واگذاری به واحدهای فناور و دانش بنیان افزوده شده و فضای لازم برای استقرار ۱۱۰ شرکت فناور جدید فراهم میشود.
در کنار ۱۱۰ شرکت فناور و ایجاد فضاهای اشتراکی، مراکز نوآوری، شتابدهنده ها، ستاد پارک علم و فناوری، موسسات رشد یافته، واحدهای فناور در مرحلهی پیش رشد و رشد، دفاتر کارگزاری و انتقال فناوری، موسسات مالی و صندوقهای سرمایه گذار خطرپذیر و موسسات خدمات رسان به واحدهای مستقر در این برج فناوری که در یکی از بهترین نقاط شهری به جهت دسترسی آسان به مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی، سازمانها و نهادهای دولتی و غیر دولتی ساخته شده مستقر میشوند و امید آن میرود که از این طریق گامی اساسی در توسعه اکوسیستم نوآوری و فناوری استان کرمانشاه برداشته شود.