پخش زنده
امروز: -
وزیر امور خارجه روسیه در مقاله ای نوشت: عقب نشینیهای یکجانبه مسکو مانند آنچه که تا اواخر دهه ۱۹۹۰ میلادی وجود داشت دیگر هیچگاه رخ نخواهد داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه رای الیوم؛ «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در مقاله ای که شامگاه یکشنبه در دو روزنامه «کامرسانت» و «روسیه در سیاست جهانی» منتشر شد، تاکید کرد: روسیه بطور صریح اعلام کرده است که موضع آمریکا در اروپا را به عنوان واقعیت جدید درنظر خواهد گرفت و اقدامات خود در عرصه اقتصادی و سایر عرصهها را با توجه به اصل عدم وابستگی به شرکای غیرمطمئن بنا خواهد کرد.
وی ادامه داد:، اما در غرب همچنان بر این باورند که مسکو در نهایت به سر عقل میآید و بخاطر منافع مادی به درخواست برای عقب نشینی تن خواهد داد.
لاوروف گفت:، اما یک بار دیگر آنچه را که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه بارها گفته است را تاکید میکنم عقب نشینیهای یکجانبه مانند آنچه که تا اواخر دهه ۱۹۹۰ میلادی وجود داشت دیگر هیچگاه رخ نخواهد داد.
وی خطاب به غرب گفت: اگر میخواهید همکاری کنید و منافع از دست رفته و وجهه کاری مخدوش شده را دوباره به دست آورید پشت میز مذاکره بنشینید و در مورد گامهای برای حرکت به سوی یکدیگر و جستجوی راه حلهای عادلانه به توافق برسید.
وزیر خارجه روسیه گفت: از نظر اصولی برای غرب مهم است این واقعیت را درک کند که این گونه جهان بینی را آسانتر میتوان در اذهان مردم روسیه نهادینه کرد، زیرا منعکس کننده دیدگاههای اکثریت مردم این کشور است.
لاوروف: ادعای غرب برای عادی سازی روابط با روسیه بی معنی شده است
وزیر امور خارجه روسیه خاطرنشان کرد: آنچه که مربوط به روسیه میشود، از مدتها پیش باید این واقعیت درک میشد که بر بازی با روسیه در یک دروازه (بازی یکسویه) خط بطلان کشیده شده است.
لاوروف افزود: همه ادعاهایی که از پایتختهای اروپایی به گوش میرسد مبنی بر اینکه برای عادی سازی روابط با مسکو درصورت توبه روسیه و تغییر رفتار آن آمادگی دارند، کاملا بی معنی شده است.
دیپلمات ارشد روس ادامه داد: همه کسانی که همچنان درخواستهای یکجانبه از ما میکنند، به توانایی خود برای ارزیابی مناسب رویدادها نمیافزایند.
وزیر خارجه روسیه تصریح کرد: روسیه از مدتها پیش به سیاست توسعه مستقل و خودکفا و دفاع از منافع ملی خود با آمادگی برای توافق با شرکای خارجی خود بر اساس حقوق یکسان، پایبند شده است.
وی گفت: این سیاست، پایه و اساس همه اسناد بنیادین روسیه در عرصه سیاست خارجی، امنیت ملی و دفاعی را تشکیل میدهد.
لاوروف گفت:، اما باتوجه به اقدامات عملی کشورهای غربی در سالهای اخیر ازجمله واکنش عصبی به دفاع مسکو از منافع روس تبارهای اوکراین پس از کودتای حکومتی خونین مورد حمایت آمریکا، ناتو و اتحادیه اروپا در اوکراین در سال ۲۰۱۴، آنها فکر کردند همه این اقدامات چندان جدی نیست.
وی ادامه داد: آنها فکر کردند که روسیه اصول خود را اعلام کرد، اشکالی ندارد باید فشار بیشتر به این کشور و بویژه نخبگان سیاسی آن وارد کرد و تحریمهای فردی، مالی و سایر محدودیتها را تشدید کرد و در آن صورت مسکو به سر عقل خواهد آمد و خواهد فهمید که بدون تغییر رفتار با مشکلات بیشتری مواجه میشود.
موضع اتحادیه اروپا در مورد روسیه پیروی از آمریکا است
لاوروف در ادامه مقاله خاطرنشان کرد که اتحادیه اروپا پس از اجلاس سران روسیه و آمریکا بلافاصله به تکرار موضع واشنگتن پرداخت که روسیه باید برای بهبودی روابط با غرب رفتار خود را تغییر دهد.
وی تصریح کرد که کشورهای اروپایی به تکرار و پیروی موضع آمریکا به عنوان برادر بزرگ در مورد روسیه پرداختند که شرط برای عادی سازی روابط با مسکو تغییر رفتار آن است.
غرب میخواهد روسیه و چین را وادار به تغییر رفتار کند
لاوروف در ادامه نوشت: غرب میخواهد به کشورهای دیگر نشان دهد که در امور بین المللی آن گونه که مطلوب خود میداند رفتار میکند و روسیه و چین را وادار به تغییر رفتار خود و پیروی از سیاستهای غرب خواهد کرد.
وی با اشاره به برنامه مشترک آمریکا و اروپا در این زمینه نوشت: غرب میخواهد برای همه واضح باشد که کشورهای غربی یکپارچه هستند و در امور بین المللی فقط آنچه را که درست میدانند انجام خواهند داد.
شورای امنیت باید اصلاح شود
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه در بخش دیگری از مقاله در روزنامه کامرسانت خواستار اصلاح ترکیب شورای امنیت سازمان ملل شد که در ان کشورهای غربی بطور غیرعادی بیش از دیگران حضور دارند.
وی با تاکید بر لزوم اصلاح شورای امنیت گفت که باید این نهاد بین المللی را با حضور کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین تقویت و تحکیم بخشید.
لاوروف در بخش دیگر مقاله نوشت: آمریکا بطور اشکار در امور کلیسای ارتدوکس دخالت میکند و سعی دارد در کلیسای جهانی ارتدوکس تفرقه و دودستگی بیندازد.
وزیر خارجه روسیه در بخش دیگری نوشت: مردم روسیه میتوانند بدون پیشنهادها و توصیهها از خارج، عملکرد رهبری کشور خود را ارزیابی کنند.
روابط روسیه و غرب پس از تغییر حکومت در اوکراین در سال ۲۰۱۴ و حمایت مسکو از روس تبارها در شرق اوکراین و ملحق شدن کریمه به روسیه تیره شده است.
آمریکا و اتحادیه اروپا از آن زمان بستههای مختلف تحریم روسیه وضع کرده و در عرصههای مالی و اقتصادی محدودیتهایی را برای این کشور بوجود آورده اند و این رویکرد برای فشار بر مسکو ادامه دارد.