۱۸۰میلیارد ریال هزینه نگهدای و درمان معتادان متجاهر خراسان رضوی
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر خراسان رضوی گفت: این استان حدود ۹هزار معتاد متجاهر دارد که پارسال ۱۸۰میلیارد ریال هزینه نگهداری و درمان آنها شده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، محمدحسین صالحی در نشست تخصصی با سازمانهای مردم نهاد فعال در
حوزه زنان و خانواده مشهد افزود:
بر اساس برآوردها نرخ شیوع اعتیاد ۲.۷درصد است و ۹۷درصد مردم سالم، اما در معرض خطر هستند.
دبیر شوررای هماهنگی مبارزه با موادمخدر خراسان رضوی با بیان این که در حوزه صیانت نباید معتادی که مواد را ترک کرد رها کنیم افزود: کسی که شغل و سرپناه ندارد به ناچار دوباره به سوی موادمخدر برمیگردد و توانمندسازی باید ریشهای باشد.
صالحی افزود:تا زمانی که ترک اعتیاد اختیاری نباشد تاثیرگذار نیست، اما با این وجود مراکز ماده ۱۶، نقش مهمی در کاهش آسیبهای اجتماعی، ایفا میکنند.
وی ادامه داد: دنبال این هستیم که سرمایههای مردم هدر نرود و آنها را ساماندهی کنیم. توفیق ما در جلب مشارکت مردمی است. از هر انتقادی استقبال میکنیم، چون نقد باعث میشود تا اصلاح شویم.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی هم گفت: ماموریت ما در حوزه زنان، تنظیم برنامه و نظارت بر فعالیتهای جامعه زنان و خانواده با کمک دستگاههای اجرایی و نهادهای مردمی است.
طاهره طهماسبی افزود: اسکان، اشتغال و هدایت و حمایت خانواده معتادان بسیار مهم است و تمام بخشهای مربوط به مبارزه با موادمخدر و درمان معتادان در بخش خصوصی یا دولتی، باید زیر نظر شورای هماهنگی استان و هماهنگ با سیاستهای آن باشند.
وی با اشاره به اهمیت آموزش ادامه داد: آموزشهای کارورزی و مهارت آموزی به معتادان باید کاربردی و مورد نیاز جامعه باشد تا بازار فروش و استفاده از مهارت آنها نیز فراهم شود.
نیاز به حمایت اجتماعی و قضایی مراکز ترک اعتیاد، استفاده از صداوسیما به منظور فرهنگ سازی، عدم رهایی بعد از توانمندسازی و حمایت از معتادان، استفاده از ظرفیت خیران، فراهم کردن زیرساخت و همکاری همه نهادها و پرهیز از جزیرهای عمل کردن از جمله مواردی بود که مسئولان سازمانهای مردم نهاد فعال در حوزه زنان و خانواده بر آن تاکید کردند.