پس از یک ماه درگیری پراکنده
بیش از پنج هزار خانوار افغان از شهر قندوز فرار کرده اند
همزمان با تلاش طالبان برای محاصره قندوز در شمال افغانستان، بیش از پنج هزار خانوار افغان از این شهر فرار کردند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از تلويزيون پرس تي وي، همزمان با تلاش طالبان برای محاصره قندوز در شمال
افغانستان، بیش از پنج هزار خانوار افغان از این شهر فرار کردند.
هشت هزار خانوار دیگر بعد از یک ماه درگیری پراکنده بین شورشیان طالبان و نیروهای دولتی آواره شده اند. این در حالی است که بیش از یک هفته از موج جدید درگیریها در استان قندوز میگذرد. این درگیریها منجر به کشته شدن ۳۰ غیرنظامی و زخمی شدن ۲۲۵ تن دیگر شده است.
این خشونتها در آستانه طرح خروج نظامیان آمریکایی از این کشور تا ۱۱ سپتامبر امسال بروز کرده است. طالبان میگوید کنترل حدود ۹۰ منطقه از بیش از ۴۰۰ منطقه افغانستان را به دست گرفته، اما دولت مرکزی افغانستان بیشتر این ادعاها را زیر سؤال برده است. گفتگوهای صلح بین دو طرف نیز در قطر با بن بست رو به رو شده است.
رابرت فانتینا، نویسنده و خبرنگار در گفتگو با پرس تی وی از انتاریو، کانادا گفت: همه مسئولیت آنچه که هم اکنون دوباره شاهد هستیم بر عهده آمریکاست. آمریکا ۲۰ سال است که درگیر جنگ در افغانستان است و مشکلات و درد و رنجهای مختلفی را در آنجا به وجود آورده است. آمریکا در ابتدا از طالبان حمایت میکرد و در نتیجه آن، مردم افغانستان متحمل درد و رنجهای هولناکی شدند. اکنون بالاخره بعد از ۲۰ سال آمریکا اعلام کرد از این کشور خارج میشود و اکنون مردم افغانستان به حال خود گذاشته خواهند شد تا دولت خود را تشکیل دهند. این کار آسانی نخواهد بود، آن هم بعد از ۲۰ سال جنگ و مداخله آمریکا، اما این کاری است که آنها باید انجام دهند. معلوم نیست آیا طالبان پیروز میشود و بر کشور حکومت خواهد کرد یا خیر، اما اصل موضوع این است که مردم به خاطر این تهاجم ۲۰ ساله درد و رنج زیادی را تحمل میکنند. آمریکا مسئول همه این درد و رنج است.
نیکلاس آیالا، سردبیر انتیکُنکیستا از نیوجرسی نیز در گفتگو با پرس تی وی گفت: کاملاً با رابرت موافقم. تنها مردمی که میدانند چه چیزی بیش از همه به نفع کشورشان و حاکمیت آن است، در واقع همان مردمی هستند که آن کشور را تشکیل میدهند و در آن کشور زندگی میکنند. آمریکا به بهانه شکست تروریسم به افغانستان رفت. اما نتیجه اش این شد که ۲۵۰ هزار افغان کشته شده اند. شاهد کشتار جمعی غیرنظامیان نه تنها توسط آمریکا - مانند سال ۲۰۱۷ که گروهبان رابرت بِلز بیش از ۱۲ افغان، از جمله چند کودک را کشت- بلکه اخیراً از سوی نظامیان استرالیایی بوده ایم. نتیجه این ائتلاف امپریالیستی تجاوزکارانه به رهبری آمریکا و با همکاری ناتو تنها رعب و وحشت و تروریسم بیشتر برای مردم افغانستان بوده است، اما نه به دست گروههایی مانند طالبان، بلکه به دست قدرتهای امپریالیستی تحت رهبری غرب که غیرنظامیان را قتل عام کرده اند و بی ثباتی بیشتری ایجاد کرده اند؛ بی ثباتی که به نفع شرکتهای خودشان بوده که توانسته اند از این جنگ سود ببرند و از طریق شرکتهاي صنایع نظامی و شرکتهای مختلف برای بازسازی افغانستان، آن هم بعد از ویرانی آن به دست امپریالیسم آمریکا، صدها میلیون دلار به جیب بزنند. آنچه در افغانستان میبینیم نتیجه جنگی ۲۰ ساله بوده است. تنها کسی که میتواند اوضاع کشور را بهبود بخشد، مردم افغانستان و آنهایی هستند که در تقویت حاکمیت و تعیین سرنوشت ملی شان با آنان متحد هستند.
رابرت فانتینا از آنتاریو گفت: دولت آمریکا و ناتو و دیگر شرکت کنندگان در این جنگ وحشتناک هیچ کاری نکرده اند جز اینکه زندگی را برای مردم افغانستان بسیار سختتر کرده اند. خرید و فروش تریاک در این کشور رونق گرفته است که این امر نه تنها در افغانستان بلکه در دیگر نقاط جهان هم مشکلات زیادی ایجاد میکند. همچنین میزان آلودگی هوا در افغانستان بسیار شدید است و هیچ جا حتی خانه برای مردم امن نیست. ۲۰ سال جنگ جز برای شرکتهای صنایع نظامی هیچ فایدهای نداشته است. بعضیها از این جنگ میلیونها میلیون دلار عایدشان شده و این تنها چیزی است که به آن اهمیت میدهند. این چیزی است که برای آمریکا اهمیت دارد. افغانستان صرفاً تازه ترین، غم انگیزترین و طولاترین نمونه است. اما این جنگ هیچ فایدهای به حال مردم افغانستان نداشته و مداخله آمریکا فقط باعث شده است وضعیت آنها بسیار بسیار بدتر شود.