پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان بازرسی کل کشور: ۷۰ مورد گزارش در خصوص ترک فعل تهیه کرده ایم که یکی از این موارد ترک فعل مسئولان شرکت آب منطقهای البرز و تصرفات اراضی پارک جنگلی ارومیه بوده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ حجتالاسلام والمسلمین حسن درویشیان در نشست خبری گفت: در خصوص ترک فعل مسئولان شرکت آب منطقهای البرز انحراف از مفاد مواد مصوبه شورای عالی امنیت ملی و صدور مجوز برای واحدهای آلاینده در حوضه آبریز منابع تامین آب شرب تهران پیگیری شد و متخلفان به مراجع تخلفات و قضایی معرفی شدند.
وی گفت: خلع ید و رفع تصرف از اراضی پارک جنگلی ارومیه در آذربایجان غربی پیگیری نشده بود که مورد پیگیری قرار گرفت.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: درباره تغییر کاربریهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی در استان بوشهر با پیگیریهایی که صورت گرفت بیش از ۳۰۰ مورد در سال گذشته با همکاری دادستان آن محل تخریب شد.
حجت الاسلام والمسلمین درویشیان در ادامه بیان کرد: در استان تهران ترک فعل اداره کل راهداری و حمل نقل جادهای در رابطه با عدم حفظ محورهای شریانهای مواصلاتی استان تهران با پیگیری که صورت گرفت، ۱۱۳ مورد به ارزش ۷۹ میلیارد تومان آزادسازی شد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به ترک فعل برخی از مسئولان آب و فاضلاب استان تهران در خصوص ورود فاضلاب خام به رودخانه جاجرود اظهار کرد: ورود سازمان بازرسی موجب اصلاح فرایند و جلوگیری از ورود فاضلاب شد.
وی تصریح کرد: ترک فعلی که در حوزه تولید مسکن صورت گرفته نیز در حال رسیدگی است که امیدوارم زودتر به نتیجه برسد و در بافت فرسوده هم کوتاهیهایی صورت گرفت و هم اینکه در قانون پیش بینی شده که سالی ۱۰ درصد از بافت فرسوده بازسازی شود؛ این در حالی است که طی هفت تا هشت سال گذشته حدود هشت درصد از بافتهای فرسوده بیشتر بازسازی نشده است.
حجت الاسلام والمسلمین درویشیان خاطرنشان کرد: هنوز بخشی از مسکن مهر تکمیل نشده است و با پیگیریهایی که صورت گرفت سامانه مسکن در ماههای اخیر راه اندازی شد.
سامانه گزارشگران فساد منجر به تشکیل ۴۴ پرونده شد
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: سامانه گزارشگران فساد تاکنون به تشکیل ۴۴ پرونده بازرسی منجر شده است.
حجتالاسلاموالمسلمین حسن درویشیان در نشست خبری افزود: تاکنون ۲۱۱۲ گزارش در سامانه گزارشگران فساد ثبت شده است که ۱۶۷۷ مورد رسیدگی قرار گرفته و ۴۲۵ مورد نیز در حال بررسی است و آمار مذکور مربوط به افرادی بود که مشخصات آنها در سامانه ثبت شده است.
وی گفت: به انهایی که تخلفات و سوءجریانهای مشمول نظارت سازمان بازرسی را به سامانه گزارشگران فساد اعلام میکنند، تاکید میکنیم حتی الامکان مشخصات خود را درج کنند تا اگر ابهام و سوالی داشتیم بتوانیم به شهروندان برای پیگیری مناسبتر و رسیدن به مستندات لازم دسترسی داشته باشیم.
وی اظهار کرد: حدود ۴۴ هزار و ۸۰۰ گزارش هم به صورت ناشناس در این سامانه ثبت شده که ۳۳ هزار و ۹۰۷ مورد آن بررسی شده و بقیه در حال بررسی است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به سئوالی در خصوص ورود سازمان بازرسی به قطعیهای اخیر برق گفت: بلافاصله که موضوع قطعی برق مطرح شد؛ ریاست قوه قضاییه به سازمان بازرسی کل کشور و دادستانی کل کشور ماموریت داد، وقت گذاشته شد و موضوع با حضور وزیر نیرو و معاونان وی بررسی شد.
حجت الاسلام والمسلمین درویشیان در ادامه خاطرنشان کرد: از همان روز هیاتی در وزارت نیرو مستقر شد که در حال پیگیری مشکلات حوزه برق است.
وی گفت:حسب قانون برنامه ششم باید سالانه ۵ هزار مگاوات تولید برق اضافه شود در حالی که کمتر از ۵۰ درصد بیشتر اتفاق نیفتاد و دلیل آن را آقای وزیر کمبود اعتبارات و تخصیص اعتبارات در این زمینه اعلام کرد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: همچنین به دلیل فقدان جذابیت سرمایه گذاری از تکلیف ۴ هزار مگاوات تامین انرژی تجدیدپذیر، نیروگاههای بادی و خورشیدی که باید ایجاد میشد، فقط هزار مگاوات آن محقق شده است.
وی کاهش بارندگی و به ویژه دو سال اخیر، گرمی هوا و تولید رمزارزها را از دیگر دلایل اعلامی قطعی برق ذکر کرد و افزود: برابر بررسیهای صورت گرفته حدود دو هزار مگاوات برق برای تولید این رمزارزها استفاده میشود و با پیگیریهایی که صورت گرفت آقای رئیس جمهور نیز در این خصوص دستوری صادر کرد تا جلوگیری شود.
درویشیان تصریح کرد: همچنین مقرر شد تا گمرکات از واردات این دستگاههای استخراج جلوگیری کنند و به آنهایی که کشف شده است اجازه استفاده داده نشود؛ اما همچنان در حال پیگیری هستیم و احیانا اگر به کوتاهیها و تقصیرهایی در این زمینه برسیم، حتما نتیجه را اعلام خواهیم کرد.
وی گفت: پیشنهاد راهبردی مان تاسیس وزارت انرژی است و تا زمانی که همه موضوعهای مرتبط با حوزه انرژی در یک وزارتخانه واحد مطرح نشود ما شاهد برخی از کاستیها و مشکلات هستیم و شنیده ایم که طرحی در مجلس مطرح بوده است و ما نیز بررسیهایی داشته ایم.
درویشیان درباره رسیدگی سازمان بازرسی به موضوع رهاشدگی فضای مجازی گفت: به دلیل اهمیت و حساسیت موضوع فضای مجازی، کارگروه ویژهای را در این خصوص در سازمان بازرسی تشکیل دادیم که هم با دادستانی کل و هم با شورای فضای مجازی همکاری میکنند و اقداماتی را کرده اند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات مهم کشور و متاسفانه رها شده، موضوع فضای مجازی است که برخی از آثار تخریبی آن را در انتخابات دیدیم که چه تاثیر سویی را فضای مجازی داشت و یکی از موضوعات جدی و اولویت دار سازمان بازرسی کل کشور هست؛ البته مراجع دیگری در این زمینه مسئولیت مستقیم اجرایی دارند که حتما پیگیری خواهند کرد و ما نیز نسبت به اجرای قوانین، مقررات و سیاستهایی که در این زمینه هست، حتما از دستگاههای ذی ربط مطالبه خواهیم کرد.
در ادامه این نشست، طلوعی، بازرس کل امور نیرو و ارتباطات سازمان بازرسی کل کشور اظهار کرد: در خصوص فضای مجازی کارگروه ویژهای در سازمان با حضور اعضای متناظر با شورای عالی فضای مجازی تشکیل شده است. موضوع تحقق دولت الکترونیک را نیر در این کارگروه شروع کرده ایم و هر کسی که در این موضوع دارای نقش است، دعوت به عمل آمده و جلسات مختلفی را تشکیل داده ایم.
بازرس کل امور ارتباطات سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه در این خصوص ۲۳ طرح اولویت دار در دستور کار این کارگروه قرار گرفته است، اظهار کرد: از این ۲۳طرح ۷ طرح به صورت اولویت ویژه است که در دستور کار قرار دارد و همه اینها منوط به این است که شبکه ملی اطلاعات با بافت و زیرساخت به بهره برداری برسد.