کاهش برداشت هندوانه و خربزه از مزارع تایباد
امسال ۱۵ تن هندوانه از اراضی شهرستان تایباد برداشت شد و پیشبینی میشود امسال ۱۰ تن خربزه از مزارع این شهرستان برداشت شود .
به گزارش
خبرگزاری صداو سیمامرکزخراسان رضوی؛معاون فنی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان تایباد با اشاره به کاهش برداشت
محصول خربزه و هندوانه در تایباد، گفت: امسال در هکتار از زمین های زیر کشت این محصول ۱۵ تن هندوانه از اراضی شهرستان برداشت شده که سال گذشته میزان آن ۲۵ تن بوده و خربزه نیز سال زراعی گذشته در هر هکتار ۱۵ تن برداشت شد که پیشبینی میشود امسال به ۱۰ تن کاهش یابد.
محمود تنها افزود: ۵۱۰۰ هکتار از اراضی مستعد کشاورزی در تایباد به کشت خربزه و ۲۱۰۰ هکتاز زیر کشت هندوانه است؛ کشت این دو محصول ۷۰۰ خانوار بهرهبردار دارد و به ازای هر هکتار از زمان کاشت تا برداشت زمینه اشتغال برای ۴۲ نفرروز فراهم میشود.
وی با بیان اینکه ۱۵ درصد محصول تولید شده در شهرستان استفاده و ۸۵ درصد باقیمانده به استانها و شهرستانهای همجوار ارسال میشود تصریح کرد: هندوانه بیشتر به شهرستانهای استان خراسان رضوی ارسال میشود و خربزه علاوه بر داخل استان به تهران فرستاده میشود.
معاون فنی جهاد کشاورزی تایباد با بیان اینکه برخلاف تصور عمومی کشت گندم ۱۰ برابر خربزه و هندوانه نیاز به آب دارد گفت : کشت خانواده محصولات کدویی شامل خربزه و هندوانه سازگار با آب و هوای خشک و کویری است و قدرت زنده ماندن در شرایط بیآبی را دارد و همین امر سبب میشود در طول کاشت تا برداشت آب کمی را مصرف کند.
تنها با اشاره به مدت زمان استفاده محصولات خربزه و هندوانه از آب افزود: کشاورزان از نیمه اسفند کاشت نشاء محصول را آغاز میکنند و اواخر خرداد تا اوایل تیر ماه خربزه و هندوانه برداشت میشود؛ در این مدت در طول یک ماه که به طور کل محصول، آبی نیاز ندارد و در ۲ ماه دیگر به صورت قطرهای از مدار ششم تغذیه میکند که بسیار آب کمی صرف میشود.
وی گفت: در مقایسه با این محصول، کشت گندم از اوایل مهر ماه آغاز و تا تیر ماه ادامه دارد و در تمام مدت زمان کشت تا برداشت آبیاری میشود و در این بازه زمانی ۱۰ برابر خربزه و هندوانه آب نیاز دارد.
معاون فنی و اجرایی جهادکشاورزی تایباد افزود: در فاصله زمانی کشت تا برداشت محصولات کدویی میزان حجم آب مصرفی در هر هکتار ۴۰۰۰ لیتر است که به صورت قطرهای انجام میشود و در مقابل در طول زمان کشت تا برداشت گندم ۲۰ هزار متر مکعب آب به صورت سنتی استفاده خواهد شد.
تنها با اشاره به مزایای کشت زیرپلاستیکی گفت: صرفهجویی در مصرف آب از طریق جلوگیری از تبخیر سطحی خاک و حفظ رطوبت در عمق خاک از ویژگیهای مهم کشت زیرپلاستیکی است و در عوض در کشت گندم به دلیل اینکه ریشه محصول نیاز به آب فراوان دارد عوامل طبیعی مانند گرما و وزش باد سبب هدر رفت آبیاری میشود.