در رتبه بندی ۲۰۲۱ تایمز منتشر شد؛
دانشگاه حکیم سبزواری در جمع برترین دانشگاههای جوان دنیا
در نظام رتبه بندی آموزش عالی تایمز دانشگاه حکیم سبزواری در جمع برترین دانشگاههای جوان دنیا قرار گرفت.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛
رئیس دانشگاه حکیم سبزواری گفت:نظام رتبه بندی آموزش عالی تایمز جدیدترین رتبه بندی دانشگاههای جوان در سال۲۰۲۱ را منتشر کرد که بر اساس این رتبه بندی ۲۶دانشگاه ایرانی از جمله دانشگاه حکیم سبزواری در جمع ۴۷۵دانشگاه جوان برتر دنیا قرار گرفتند.
علی اصغر مولوی افزود:در سال۲۰۱۹ تعداد ۱۳دانشگاه ایرانی در میان ۳۵۱دانشگاه، در سال۲۰۲۰ تعداد ۲۰دانشگاه ایرانی در میان ۴۱۴دانشگاه و اکنون در سال۲۰۲۱ تعداد ۲۶دانشگاه ایرانی در جمع ۴۷۵دانشگاه برتر دنیا قرار گرفته اند.
وی تصریح کرد: شاخصهای عملکرد دانشگاهه در پنج حوزه آموزش، تحقیق؛ استنادها؛ چشم انداز بین المللی، درآمد صنعت ارزیابی میشوند.
رئیس دانشگاه حکیم سبزواری گفت: تدریس و آموزش ۳۰درصد وزن این رتبه بندی را به خود اختصاص میدهد که از این میان ۱۰درصد مربوط به اعتبار دانشگاه، ۶درصد نسبت اعضای هیات علمی به دانشجو، ۳درصد نسبت دانشجویان دکتری به دانشجویان لیسانس، ۸درصد نسبت اعضای هیات علمی دارای درجه دکتری و ۳درصد درآمد سازمانی دانشگاه است.
مولوی افزود: تحقیقات نیز ۳۰درصد وزن دیگر این رتبه بندی را به خود اختصاص میدهد که از این میان بررسی اعتبار تحقیقات ۱۲درصد، درآمد دانشگاه از تحقیقات ۹درصد و بهره وری تحقیق نیز ۹درصد در این شاخص سهم دارند.
وی گفت: برای سنجش میزان بهره وری، تعداد مقالات چاپ شده در ژورنالهای دانشگاهی نمایه شده از پایگاههای اسکوپوس (Scopus) و الزویر (Elsevier) را برای هر محقق، از نظر اندازه سازمانی مقیاس بندی و ارزیابی شده است.
رئیس دانشگاه حکیم سبزواری با اشاره به اینکه استنادات یا تأثیر تحقیقات در این رتبه بندی ۳۰درصد وزن دارند و در این شاخص به نقش دانشگاهها در گسترش دانش و ایدههای جدید پرداخته شده است. افزود: چشم انداز بین المللی نیز ۷.۵درصد وزن دارد که از این میان نسبت دانشجویان بین المللی ۲.۵درصد، نسبت اعضای هیات علمی بین المللی ۲.۵درصد و همکاری بین المللی ۲.۵درصد در این شاخص وزن دارند.
مولوی با بیان اینکه در همکاری بین المللی، تایمز تعداد کل نشریات تحقیقاتی دانشگاه با حداقل یک نویسنده بین المللی مدنظر بوده است ادامه داد: شاخص درآمد صنعت (انتقال دانش) نیز در این رتبه بندی ۲.۵درصد وزن دارد.